Ιταλία

Νάπολι με ψυχή πρωταθλήτριας, επέστρεψε και… ξενέρωσε τη Μίλαν σε ματσάρα!

Απίθανη ματσάρα και μοιρασιά στο «Ντιέγκο Μαραντόνα». Σε ένα ματς που η Μίλαν προηγήθηκε 2-0 με τα γκολ του Ζιρού, η Νάπολι απάντησε με τις γκολάρες του Πολιτάνο και του Ρασπαντόρι για το τελικό 2-2!

Μοιρασιά στη ματσάρα του «Ντιέγκο Μαραντόνα»! Σε ένα ματς που η Μίλαν κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο και βρήκε δυο φορές δίχτυα με ισάριθμες κεφαλιές του Ζιρού, η Νάπολι έβγαλε χαρακτήρα πρωταθλήτριας και με γκολάρες από Πολιτάνο και Ρασπαντόρι, πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2) και παρέμεινε στο -4 από τους «ροσονέρι».

Πολύ σκληρό ματς στη Νάπολη, με τον Πιόλι να προχωρά σε αναγκαστική αλλαγή στο πρώτο μέρος λόγο τραυματισμού του Καλουλού, ο οποίος έδωσε τη θέση του στον Πελεγκρίνο, αλλά στο δεύτερο μέρος ο νεαρός στόπερ στάθηκε άτυχος και αντικαταστάθηκε. Αποβολή στο 90' για τον Νατάν που με δυο ανόητα μαρκαρίσματα δέχθηκε δυο κίτρινες κάρτες και άφησε με δέκα παίκτες την ομάδα του.

Απίθανο «σκηνικό» με τον Ζιρού ο οποίος την στιγμή που έγινε αλλαγή, απογοητεύθηκε και παρακολούθησε το υπόλοιπο παιχνίδι μακριά από τον πάγκο της Μίλαν, περίλυπος.



Το ματς

Η Μίλαν ήταν ανώτερη στο πρώτο μέρος και απείλησε μόλις δυο λεπτά μετά τη σέντρα με τον Ζιρού να σουτάρει από το ύψος του πέναλτι και τον Ραχμάνι να βάζει «στοπ» με το σώμα του. Οι «παρτενοπέι» προσπάθησαν να αντιδράσουν μέσω των κόρνερ που κέρδισαν, τα οποία ωστόσο πέρασαν ανεκμετάλλευτα.

Στο 19' ο Στέφανο Πιόλι προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή καθώς ο Καλούλου μετά από μια κόντρα με τον Ελμάς τραυματίστηκε με τον Ιταλό τεχνικό να ρίχνει στη «μάχη» τον Πελεγκρίνο.

Οι «ροσονέρι» δεν κατέβασαν ταχύτητες και τρία λεπτά αργότερα βρήκαν τον δρόμο για τα δίχτυα. Κυκλοφορία της μπάλας με τον Πούλισικ να γεμίζει στην περιοχή και τον Ζιρού με κεφαλιά να κάνει το 0-1 παρά το γεγονός ότι ο Μέρετ προσπάθησε, κάνοντας μια μικρή επαφή με την μπάλα.

Η Νάπολι αντέδρασε και στο 27' έφτασε μια ανάσα από το 1-1! Ο Κβαρατσχέλια έκανε την επέλαση από τα αριστερά, γύρισε παράλληλα την μπάλα, ο Πολιτάνο που ακολουθούσε πλάσαρε, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ!

Όμως στο 31' ο Ολιβιέ Ζιρού «απάντησε» με δεύτερο γκολ. Η σέντρα του Νταβίντε Καλάμπρια και ο πολύπειρος στράικερ, νικά κατά κράτος τον Ραχμάνι στον αέρα και την στέλνει στο βάθος της εστίας του Μέρετ με το σκορ να μετατρέπεται σε 2-0 το οποίο έμεινε ως το τέλος του πρώτου μέρους.



Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τη Νάπολι η οποία «ζωντάνεψε» μετά τις τρεις αλλαγές του Γκαρσία. Στο 50' ο Πολιτάνο με ένα προσωπικό γκολ κεραυνοβόλησε τον Μενιάν μειώνοντας σε 2-1.



Στο 57' η Μίλαν λίγο έλειψε να πάρει ξανά «αέρα» δύο τερμάτων. Ο Λεάο από τα αριστερά πάτησε περιοχή γύρισε στον Ερναντές που δεν μπόρεσε να σπρώξειι την μπάλα στα δίχτυα, ενώ ούτε ο Ρομέρο στη συνέχεια εκμεταλλεύθηκε την ευκαιρία. Περίπου ένα λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση όταν μετά την υπέροχη κάθετη του Ντι Λορέντσο στον Πολιτάνο ο Ιταλός εξτρέμ σούταρε αλλά ο Μενιάν επενέβη.

Η Νάπολι, μετά από αρκετή ώρα πίεσης, κατάφερε με εντυπωσιακό τρόπο να φτάσει στην ισοφάριση. Ο Ρασπαντόρι με μια ΑΠΙΘΑΝΗ εκτέλεση φάουλ κεραυνοβόλησε τον Μενιάν και έβαλε φωτιά στο «Ντιέγκο Μαραντόνα» κάνοντας το 2-2!



Μάλιστα στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, η Νάπολι, λίγο έλειψε να κάνει την ολική ανατροπή, αλλά ο Κβαρατσχέλια, είδε τον Μενιάν να σταματάει το πλασέ του και να κρατά το 2-2.



Η 10η αγωνιστική:

Παρασκευή (27/10)
Τζένοα-Σαλερνιτάνα 1-0
(35' Γκούντμουντσον)

Σάββατο (28/10)

Σασουόλο-Μπολόνια 1-1
(44' Μπολοκά - 3' Ζίρκζι)

Λέτσε-Τορίνο 0-1
(41' Mποντζόρνο)

Γιουβέντους-Βερόνα 0-1
(90+7' Καμπιάζο)

Κυριακή (29/10)
Κάλιαρι-Φροζινόνε 4-3
(72’ Οριστάνιο, 76’ Μακουμπού, 90’+4’, 90’+7’ Παβολέτι – 23’, 37’ Σούλε, 49’ Μπρεσιανίνι)

Μόντσα-Ουντινέζε 1-1
(27' Κολπάνι - 66' Λούκα)

Ίντερ-Ρόμα 1-0
(81' Τιράμ)

Νάπολι-Μίλαν 2-2
(50' Πολιτάνο , 63' Ρασπαντόρι - 22', 31' Ζιρού)

Δευτέρα (30/10)
Έμπολι-Αταλάντα (19:30)
Λάτσιο-Φιορεντίνα (21:45)

Η επόμενη (11η) αγωνιστική:

Παρασκευή (03/11)
Μπολόνια-Λάτσιο (21:45)

Σάββατο (04/11)
Σαλερνιτάνα-Νάπολι (16:00)
Αταλάντα-Ίντερ (19:00)
Μίλαν-Ουντινέζε (21:45)

Κυριακή (05/11)
Βερόνα-Μόντσα (13:30)
Κάλιαρι-Τζένοα (16:00)
Ρόμα-Λέτσε (19:00)
Φιορεντίνα-Γιουβέντους (21:45)

Δευτέρα (06/11)
Φροζινόνε-Έμπολι (19:30)
Τορίνο-Σασουόλο (21:45)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x