Nations League

Πρώτος βαθμός για Κύπρο με κέρβερο Δημητρίου

Με πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα Δημήτρη Δημητρίου, που απέκρουσε και πέναλτι, η Κύπρος ήρθε ισόπαλη 0-0 με το Αζερμπαϊτζάν για το Nations League και κατέκτησε τον πρώτο της βαθμό.

League C / Group 1

Τον πρώτο βαθμό στο Group1 του League C στο Nations League κατέκτησε η Κύπρος, η οποία ήρθε ισόπαλη χωρίς τέρματα με το Αζερμπαϊτζάν στο ουδέτερο γήπεδο του Ελμπασάν της Αλβανίας, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής. Με την ισοπαλία αυτή, οι Αζέροι έφτασαν τους 4 βαθμούς.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Κύπριους ήταν ο 21 ετών τερματοφύλακας, Δημήτρης Δημητρίου, ο οποίος στο ντεμπούτο του με το εθνόσημο πραγματοποίησε σωρεία επεμβάσεων, με αποκορύφωμα την απόκρουση του πέναλτι του Γκαράγιεφ στο 26’.

Το Αζερμπαϊτζάν είχε τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο και έχασε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί στο 26’ από το σημείο του πέναλτι με τον Γκαράγιεφ, αλλά ο Δημητρίου έπεσε σωστά και απέκρουσε. Ο 21 ετών τερματοφύλακας είχε κι άλλες σωτήριες επεμβάσεις και χάρη σ’ αυτόν οι Κύπριοι δεν βρίσκονταν πίσω στο σκορ.

Ίδια ήταν η εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο, με τους Αζέρους να πιέζουν περισσότερο, προκειμένου να φτάσουν στην επίτευξη του γκολ. Στο 78’ έχασαν τεράστια διπλή ευκαιρία για το 1-0, αλλά και πάλι ο Δημητρίου τους έβαλε «stop»! Τίποτε δεν άλλαξε μέχρι το τέλος κι έτσι οι Κύπριοι κατέκτησαν τον πρώτο τους βαθμό στον όμιλο.



Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, το Μαυροβούνιο είχε την πρώτη απώλεια βαθμών, καθώς ηττήθηκε με σκορ 2-1 από το Λουξεμβούργο. Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες λόγω αποβολών των Γιάνκοβιτς και Τιλ αντίστοιχα. Με τη νίκη αυτή, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν τους 9 βαθμούς και έπιασαν τους αντιπάλους τους στην κορυφή του γκρουπ.

Αποτελέσματα 4ης αγωνιστικής
Αζερμπαϊτζάν-Κύπρος 0-0

Μαυροβούνιο-Λουξεμβούργο 1-2
(34’ Ιβάνοβιτς - 42’ Μουράτοβιτς, 86’ Σινάνι)

Βαθμολογία
1. Μαυροβούνιο 9 (6-2)
2. Λουξεμβούργο 9 (6-3)
3. Αζερμπαϊτζάν 4 (2-4)
4. Κύπρος 1 (0-5)

League D / Group 1

Την εκπληκτική τους πορεία στο Nations League συνεχίζουν οι Νήσοι Φερόε, οι οποίοι επικράτησαν με σκορ 2-0 της Ανδόρας και με τρεις νίκες και μια ισοπαλία σε τέσσερις αγώνες, οδηγούν την κούρσα στο Group 1 του League D.

Την πρώτη της νίκη πανηγύρισε η Μάλτα, η οποία με γκολ του Μποργκ στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων, έφυγε με τους τρεις βαθμούς από την έδρα της Λετονίας (1-0).



Αποτελέσματα 4ης αγωνιστικής

Λετονία-Μάλτα 0-1
(90’+7’ Μποργκ)

Νήσοι Φερόε-Ανδόρα 2-0
(19’ 33’ Όλσεν)

Βαθμολογία
1. Νήσοι Φερόε 9 (7-3)
2. Μάλτα 5 (4-4)
3. Λετονία 3 (2-3)
4. Ανδόρα 2 (0-3)

League D / Group 2

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε η αναμέτρηση Λιχτενστάιν-Σαν Μαρίνο. Οι γηπεδούχοι έφτασαν τους 4 βαθμούς και παρέμειναν στο κυνήγι της πρώτης θέσης, ενώ οι φιλοξενούμενοι πήραν τον πρώτο τους βαθμό.



Αποτελέσματα 3ης αγωνιστικής
Λιχτενστάιν-Σαν Μαρίνο 0-0

Βαθμολογία
1. Γιβραλτάρ 6 (2-0) 2αγ.
2. Λιχτενστάιν 4 (2-1) 3αγ.
3. Σαν Μαρίνο 1 (0-3) 3αγ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x