Nations League

«Διαβολικό» καρέ και πρόκριση

Το Βέλγιο νίκησε 4-2 τη Δανία για τον Β’ όμιλο της Α’ κατηγορίας του Nations League και προκρίθηκε στο Final 4. Αγγλία-Ισλανδία 4-0, στο άλλο παιχνίδι.

Την πρόκριση του στο Final 4 του Nations League ως πρώτο του Β’ ομίλου της Α’ κατηγορίας πανηγυρίζει το Βέλγιο, που επικράτησε 4-2 της Δανίας για την τελευταία αγωνιστική, αφήνοντας τους Σκανδιναβούς στη δεύτερη θέση. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Αγγλία συνέτριψε 4-0 την ουραγό Ισλανδία, που υποβιβάστηκε.

ΒΕΛΓΙΟ-ΔΑΝΙΑ 4-2

Το Βέλγιο έκανε ονειρεμένο ξεκίνημα στο ματς, καθώς προηγήθηκε με σουτ του Τίλεμανς, μόλις στο 3ο λεπτό. Η «απάντηση» της Δανίας ήταν άμεση, αφού έφτασε στην ισοφάριση στο 17’ με κεφαλιά του Βίντ, μετά από σέντρα του Μπρεϊθγουέιτ. Οι γηπεδούχοι σοκαρίστηκαν από το γρήγορο 1-1 και έχασαν τον ρυθμό τους, ενώ από την άλλη, οι Σκανδιναβοί πάτησαν ακόμη καλύτερα στο γήπεδο και θα μπορούσαν να έχουν πετύχει και δεύτερο γκολ, με καλύτερη στιγμή τη χαμένη ευκαιρία του Μπρεϊθγουέιτ, ο οποίος νικήθηκε στο 24’ από τον Κουρτουά.

Έντεκα λεπτά μετά το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, το Βέλγιο πήρε ξανά το προβάδισμα, όταν μετά από κάθετη πάσα του Ντε Μπρόινε, ο Λουκάκου πλάσαρε τον Σμάιχελ, κάνοντας το 2-1. Στο 69’, ο επιθετικός της Ίντερ, αυτή τη φορά με δυνατή κεφαλιά μετά από σέντρα του Αζάρ, έκανε το 3-1, βάζοντας γερές βάσεις για τη νίκη. Τα τελευταία λεπτά χάρισαν άλλα δύο γκολ. Στο 87’ ο Κουρτουά με αυτογκόλ ξαναέβαλε τους Δανούς στο παιχνίδι, αλλά ένα λεπτό αργότερα ο Ντε Μπρόινε έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, γράφοντας το τελικό 4-2.



ΑΓΓΛΙΑ-ΙΣΛΑΝΔΙΑ 4-0

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά του αγώνα, με την Αγγλία να έχει την κατοχή της μπάλας και την Ισλανδία να περιμένει στο μισό γήπεδο. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 21’, όταν μετά από κόρνερ του Φόντεν, ο Ράις έπιασε την κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Τέσσερα λεπτά αργότερα, τα πράγματα έδειξαν να απλοποιούνται ακόμη περισσότερο, όταν ο Μάουντ έκανε το 2-0 για τους Άγγλους. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν, χάνοντας ευκαιρίες με τους Κέιν (27’ και 39’) και Φόντεν (30’) για το τρίτο τους γκολ.

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, τα πράγματα για την Ισλανδία έγιναν ακόμη πιο δύσκολα, αφού έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σέβαρσον για τράβηγμα στον Σάκα. Οι γηπεδούχοι, με δεδομένο το ξεκάθαρο προβάδισμα που είχαν, «κατέβασαν ταχύτητα», παρ’ όλα αυτά πέτυχαν άλλα δύο γκολ στο 80’ και στο 84’ με τον Φόντεν, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 4-0.



LEAGUE A / Group B

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής
Βέλγιο-Δανία 4-2
(3’ Τίλεμανς, 56’, 69’ Λουκάκου, 88’ Ντε Μπρόινε - 17’ Βίντ, 87’ αυτ. Κουρτουά)

Αγγλία-Ισλανδία 4-0
(20’ Ράις, 24’ Μάουντ, 80’, 84’ Φόντεν)

Βαθμολογία

1. Βέλγιο 15 (16-6)
2. Δανία 10 (8-7)
3. Αγγλία 10 (7-4)
4. Ισλανδία 0 (3-17)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x