Nations League

Διπλό και Final 4 για Ιταλία

Η Ιταλία επικράτησε 2-0 της Βοσνίας και πήρε την πρόκριση στο Final 4 Nations League. Πολωνία-Ολλανδία 1-2, στο άλλο ματς.

Η Ιταλία είναι η ομάδα που πήρε την πρώτη θέση στον Α’ όμιλο της Α’ κατηγορίας του Nations League και μαζί την πρόκριση για το Final 4 της διοργάνωσης. Οι «ατζούρι» πέρασαν από το Σαράγεβο, επικρατώντας 2-0 της Βοσνίας και με 12 βαθμούς πήραν την πρωτιά, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Ολλανδία, που πήρε μια νίκη χωρίς αντίκρισμα επί της Πολωνίας με 2-1 στο Χορζόφ.

ΒΟΣΝΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ 0-2

Η Ιταλία, που είχε το κίνητρο, μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και πίεσε από τα πρώτα λεπτά την άμυνα της Βοσνίας. Ο Μπελότι είχε δύο καλές ευκαιρίες στο 6’ και στο 15’, αλλά η τρίτη ήταν η φαρμακερή, αφού μετά από εξαιρετική σέντρα του Ινσίνιε, ο Μπελότι με κοντινό σουτ, έκανε το 1-0 στο 22’. Οι «ατζούρι» είχαν τον έλεγχο και αν δεν ήταν επιπόλαιοι, θα μπορούσαν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Η καλύτερη στιγμή τους ήταν το δοκάρι του Ινσίνιε στο 39’. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν μέτρα μετά το ημίωρο και απείλησαν δύο φορές με τους Πρέβλιακ (37’) και Γκότζακ (44’).

Υψηλό τέμπο και στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, με τη μεν Βοσνία να κάνει προσπάθειες για να ισοφαρίσει, τη δε Ιταλία να επιδιώκει να πετύχει το δεύτερο γκολ, προκειμένου να «κλειδώσει» τη νίκη. Τελικά, αυτοί που χαμογέλασαν ήταν οι φιλοξενούμενοι, όταν μετά από εξαιρετική μπαλιά του Λοκατέλι, ο Μπεράρντι με καταπληκτικό πλασέ, έκανε το 2-0. Οι Ιταλοί έκαναν πολύ καλή διαχείριση του υπέρ τους αποτελέσματος και χωρίς κανένα πρόβλημα έφτασαν στη νίκη.



ΠΟΛΩΝΙΑ-ΟΛΛΑΝΔΙΑ 1-2

Η Πολωνία ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη επίσκεψή της στα καρέ της Ολλανδίας. Ο Λεβαντόφσκι έκανε την ασίστ στον Γιόσβιακ, ο οποίος με ατομική ενέργεια και πλασέ, «έγραψε» το 1-0. Οι «οράνιε» πήραν τα ηνία και έχασαν μεγάλες ευκαιρίες με Βαϊνάλντουμ (11’), Κλάασεν (12’) και Μάλεν (13’). Στο 16’ ήταν η σειρά των γηπεδούχων με τον Πλασέτα, που σημάδεψε το δοκάρι. Από εκεί και μετά, ο ρυθμός μπορεί να ήταν γρήγορος, αλλά επί της ουσίας δεν υπήρξε άλλη κλασσική ευκαιρία μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Ο ρυθμός ανέβηκε και πάλι με τη σέντρα του δευτέρου ημιχρόνου, με τους παίκτες των δύο ομάδων να χάνουν κάποιες καλές ευκαιρίες για να σκοράρουν. Τη μεγαλύτερη έχασε για την Ολλανδία στο 63’ ο Ντεπάι, ο οποίος νικήθηκε από τον Φαμπιάνσκι, ο οποίος κράτησε το 1-0 για την Πολωνία. Η υπεροχή των φιλοξενούμενων καρποφόρησε από το σημείο του πέναλτι στο 77’. Ο Μπένταρεκ μάρκαρε άτσαλα τον Βαϊνάλντουμ και ο Ντεπάι έκανε το 1-1 από την «άσπρη βούλα». Και επτά λεπτά αργότερα, ήρθε και η ανατροπή με τον Βαϊνάλντουμ, ο οποίος έκανε το τελικό 2-1, το οποίο, όμως, δεν ήταν αρκετό, αφού η πρώτη θέση του ομίλου κατέληξε στην Ιταλία.



LEAGUE A / Group A

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής
Βοσνία-Ιταλία 0-2
(22’ Μπελότι, 68’ Μπεράρντι)

Πολωνία-Ολλανδία 1-2
(5’ Γιόσβιακ - 77’ πεν. Ντεπάι, 84’ Βαϊνάλντουμ)

Βαθμολογία

1. Ιταλία 12 (7-2)
2. Ολλανδία 11 (7-4)
3. Πολωνία 7 (6-6)
4. Βοσνία 2 (3-11)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x