Nations League

«Δεν υπάρχουν τώρα στην ηλικία του Χάαλαντ παίκτες αντίστοιχου επιπέδου»

Μόνο οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι στην ηλικία των 20 ήταν σε αντίστοιχο επίπεδο εξέλιξης όπως είναι ο Έρλινγκ Χάαλαντ σύμφωνα με τον προπονητή της Νορβηγίας Λαρς Λάγκερμπακ.

Δεν υπάρχουν εύκολα ποδοσφαιριστές της γενιάς του 2000 που μπορούν να συγκριθούν με τις εξαιρετικές δυνατότητες του Νορβηγού ταλέντου που δέχεται τα διθυραμβικά σχόλια του προπονητή της εθνικής Λαρς Λάγκερμπακ. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει στις δηλώσεις του ο Σουηδός τεχνικός καθώς πιστεύει πως μόνο οι δύο κορυφαίοι σουπερ σταρ, Ρονάλντο και Μέσι, στα 20 τους είχαν την πορεία που έχει τώρα ο Χάαλαντ.

Η αποθέωση για την εξέλιξη του σέντερ φορ δεν σταμάτησε καθώς, ο 72χρονος ομοσπονδιακός τεχνικός θεωρεί πως το ταλέντο της Μπορούσια Ντόρτμουντ έχει όλα τα φόντα για να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο και να αναδειχθεί σε παγκόσμιας κλάσης ποδοσφαιριστή.

«Μπορεί να είμαι τριγύρω για πολύ καιρό, αλλά δεν έχω δει κάποιον άλλο ποδοσφαιριστή μέχρι τώρα που να έχει τέτοια ανάπτυξη, ίσως, μόνο οι Μέσι και Ρονάλντο να ήταν σε τέτοιο επίπεδο σε εκείνη την ηλικία. Είναι πολύ μοναδικός ως ποδοσφαιριστής και έχει όλα τα φόντα να αναδειχθεί σε παγκόσμιας κλάσης παίκτη. Εάν δει κανείς την επιθετική συστάδα παικτών στο γήπεδο και στα αποδυτήρια, θα αντιληφθεί πως ο Χάαλαντ είναι ο κορυφαίος. Πιθανόν να χρειάζεται λίγο περισσότερο να αναπτύξει το συνδετικό κομμάτι του παιχνιδιού, αλλά, είναι ακόμη πολύ νέος. Και όμως είναι σε πραγματικά πολύ υψηλό επίπεδο», υποστήριξε ο 72χρονος Σουηδός τεχνικός.

Επιμέλεια: Φαίη Λέντα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x