Nations League

Διπλό… πρωτιάς η Αυστρία, στην κορυφή Σκωτία και Ρωσία

Η Αυστρία νίκησε 1-0 στη Βόρεια Ιρλανδία και πέρασε στην κορυφή του 1ο γκρουπ του Nations League. Άσος για Σκωτία, ισοπαλία και πρωτιά για Ρωσία.

«Επαγγελματική» νίκη για την Αυστρία μέσα στο Μπέλφαστ, με 1-0 επί της Βόρειας Ιρλανδίας, με την οποία μάλιστα κατάφερε νε περάσει και στην πρώτη θέση του 1ου ομίλου στο League B, «πιάνοντας» τη Νορβηγία.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν πολλές ευκαιρίες, κυρί8ως στο πρώτο ημίχρονο, αλλά το τέρμα του Γκρέγκοριτς από ασίστ του Χίντερεγκερ λίγο πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια αποδείχτηκε αρκετό για να τους χαρίσει το «τρίποντο»!



Στον 2ο όμιλο της διοργάνωσης, τώρα, η Σκωτία νίκησε την Σλοβακία με το «φτωχό» μεν 1-0, αλλά ήταν αρκετό για να την διατηρήσει αήττητη για τρίτο σερί ματς και παράλληλα να την ανεβάσει στην πρώτη θέση.

Το νικητήριο τέρμα των «χάιλαντερς», που είχαν και δοκάρι με τον ΜακΜπέρνι, σημείωσε ο Ντάικς λίγο πριν τη μια ώρα παιχνιδιού, ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν ούτε… στιγμή.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Τσεχία επικράτησε με 2-1 μέσα στο Ισράηλ, με τον Αμπου να παραβιάζει από νωρίς τα δίχτυα των γηπεδούχων και τον Βύντρα να βρίσκει δίχτυα με την εθνική της χώρας του για πρώτη φορά μετά από 18 μήνες, με το ξεκίνημα της επανάληψης. Για να έρθει η μείωση του σκορ από πλευράς Ζάχαβι, αλλά τίποτα παραπάνω…



Τέλος, για τον 3ο όμιλο, Ρωσία και Τουρκία ήρθαν ισόπαλες με 1-1 στη Μόσχα, αποτέλεσμα που ανέβασε τους γηπεδούχους στην πρώτη θέση διατηρώντας τους παράλληλα αήττητους μετά από τρεις αγωνιστικές.

Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, με το πρώτο να ανήκει στη Ρωσία που πήρε και το πριν το ημίωρο χάρη σε ωραία προσπάθεια του Μίραντσουκ, ενώ στην επανάληψη η είσοδος του Τσενγκίζ Ουντέρ έδωσε… άλλον αέρα στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι ισοφάρισαν τελικά με τον Κάραμαν!

Παράλληλα, στο έτερο παιχνίδι του γκρουπ, η Ουγγαρία κέρδισε μέσα στη Σερβία με 1-0, με τον Κονιβες να σκοράρει στο ντεμπούτο του με τους φιλοξενούμενους, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι στο 75’ σε προσπάθεια του Βλάχοβιτς.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής:
Βόρεια Ιρλανδία-Αυστρία 0-1
(42’ Γκρέγκοριτς)

Ισραήλ-Τσεχία 1-2
(56’ Ζάχαβι – 14’ (αυτ.) Αμπου, 48’ Βύντρα)

Σκωτία-Σλοβακία 1-0
(54’ Ντάικς)

Ρωσία-Τουρκία 1-1
(28’ Μίραντσουκ – 62’ Κάραμαν)

Σερβία-Ουγγαρία 0-1
(20’ Κονιβες)

Η βαθμολογία στον 1ο όμιλο του League Β:
1. Αυστρία (5-4) 6
2. Νορβηγία (10-3) 6
3. Ρουμανία (4-7) 4
4. Βόρεια Ιρλανδία (2-7) 1

Η βαθμολογία στον 2ο όμιλο του League Β:
1. Σκωτία (4-2) 7
2. Τσεχία (6-4) 6
3. Ισραήλ (3-4) 2
4. Σλοβακία (2-5) 1

Η βαθμολογία στον 3ο όμιλο του League Β:
1. Ρωσία (7-4) 7
2. Ουγγαρία (4-3) 6
3. Τουρκία (1-2) 2
4. Σερβία (1-4) 1

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x