Nations League

Εκεί, εκεί, στη Γ' η Εθνική!

H Εθνική το πάλεψε, έφτιαξες φάσεις αλλά δεν βρήκε γκολ κόντρα στην Σλοβενία (0-0) και απέτυχε να βγει πρώτη σε βατό όμιλο, παραμένοντας στην Γ' κατηγορία!

Εθνική... αποτυχία!

Παρότι το πάλεψε, ήταν καλύτερη και είχε φάσεις να πάρει τη νίκη, η Ελλάδα δεν τα κατάφερε κόντρα στην Σλοβενία (0-0), έμεινε 2η σε έναν βατό όμιλο και παραμένει στην Γ' Κατηγορία του Nations League!

Αποτυχία βάσει του βατού ομίλου που ειχε η Εθνική, μπορούσε να κερδίσει και τα δύο ματς κόντρα στην Σλοβενία αλλά και το εντός με το Κόσοβο (σσ. όλα στο 0-0) και να βγει άνετα πρώτη αλλά... Είχε ψυχή και θέληση, αλλά και ορισμένα καλά διαστήματα η Ελλάδα στο σημερινό παιχνίδι. Δεν είχε, όμως, ουσία και το πλήρωσε, χαρίζοντας την άνοδο στην Σλοβενία!

Ο Όμπλακ έδειξε όποτε χρειάστηκε γιατί θεωρείται ο καλύτερος κίπερ στον κόσμο, οι Σλοβένοι έπαιξαν για το 0-0 και το πήραν και η Ελλάδα τραβάει τα... μαλλιά της που δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ τις ευκαιρίες της.

Το γεγονός πως άργησε να πάρει ρίσκα ο Φαν'τ Σιπ που φοβήθηκε περισσότερο από ότι έπρεπε το ματς και τον αντίπαλο, το ότι οι διεθνείς είχαν κακές επιλογές σε αρκετές πλαγιοκοπήσεις και σε υποψίες φάσεων στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου αλλά και πως οι Σλοβένοι έπαιξαν φουλ άμυνα και δεν επέτρεξαν να παίξουν κάθετο ποδόσφαιρο οι διεθνείς, κόστισαν στην Εθνική!

Κάπως έτσι, η Ελλάδα έμεινε όπως και στον πρώτο γύρο στο 0-0 με την Σλοβενία, πληρώνει το ότι δεν έχει το εύκολο γκολ και παρότι ήταν καλύτερη συνολικά σε δύο αγώνες, έμεινε 2η και οι Σλοβένοι πήραν τη άνοδο στην Β' κατηγορία του Νations League.

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4-2-3-1 παρέταξε την Ελλάδα ο Τζον Φαν'τ Σιπ. Στην εστία ο Βλαχοδήμος, με τους Μαυρία, Χατζηδιάκο, Τζαβέλλα και Τσιμίκα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Ζέκα, Κουρμπέλης το δίδυμο των χαφ, με τους Λημνιό, Μπακασέτα και Φορτούνη να αποτελούν την μεσοεπιθετική τριπλέτα πίσω από τον μοναδική προωθημένο Γιακουμάκη. Σε σχέση με το περασμένο ματς με την Μολδαβία οι Κουρμπέλης, Γιακουμάκης πήραν τις θέσεις των Μπουχαλάκη και Παυλίδη, αντίστοιχα.

Με 4-4-2 κατέβασε την Σλοβενία από την άλλη μεριά ο Ματίας Κεκ. Τερματοφύλακας ο Όμπλακ, παρότι οι Σλοβένοι ανέφεραν πως ήταν αμφίβολος. Ίσως ήταν και ένα... mind game από τους αντιπάλους μας. Στην άμυνα βρίσκονταν οι Στογιάνοβιτς, Μπλάζιτς, Μέβλια και Μπάλκοβετς. Κούριτς και Μπιγιολ οι κόφτες στον άξονα, έχοντας δεξιά και αριστερά τους Λόβριτς και Μποχάρ, αντίστοιχα. Ο Ίλιτσιτς παρέα με τον Βούκτσιτς στο δίδυμο της επίθεσης.

Το ματς

Tα ηνία του αγώνα από το ξεκίνημα πήρε η Ελλάδα, δείχνοντας αποφασισμένη να παίξει επιθετικά και να κυριαρχήσει. Με τη συμπλήρωση τεσσάρων λεπτών ο Μπακασέτας δοκίμασε τα πόδια του, αλλά για κακή του τύχη η μπάλα βρήκε στον Μπάλκοβετς, ενώ δύο λεπτά μετά έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά ο Λημνίος πλάσαρε πάνω στον Όμπλακ από πολύ καλή θέση μέσα στην περιοχή μετά το στρώσιμο του Γιακουμάκη. Η Εθνική είχε τον έλεγχο, κυκλοφορούσε ωραία την μπάλα, αλλά στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου αδυνατούσε να βρει λύσεις με κάθετο ποδόσφαιρο και έπαιζε κυρίως με σέντρες και γυρίσματα των δύο της μπακ, Τσιμίκα και Μαυρία, που είχαν αρκετά ανεβάσματα.



Η Σλοβενία έπαιζε προσεκτκά και δεν έπαιρνε ρίσκα, επιθετικά τα περίμενε όλα από τον Ίλιτσιτς, αλλά ο παικταράς της Αταλάντα ήταν απελπιστικά μόνος και χωρίς βοήθειες. Ο Κούριτς, ο Μπιγιόλ και ο Μπάλκοβετς ήταν οι καλύτεροι των φιλοξενούμενων, η αμυντική τους γραμμή δεν ρίσκαρε και έδιωχνε όπως-όπως κάθε φορά και η Σλοβενία άρχιζε να ισορροπεί. Ο Φορτούνης ήταν κεφάτος και δημιουργούσε για την Εθνική, όμως ο Μπακασέτας είχε παγιδευτεί στον αντίπαλο άξονα και είχε βγει εκτός αγώνα, με τον Γιακουμάκη να δίνει πολλές μάχες, τους Ζέκα, Τσιμίκα να είναι θετικότατοι και το δίδυμο στα στόπερ αλάνθαστο.

Η συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα έφερε μια μεγάλη φάση για την Ελλάδα, όταν οι διεθνείς κυκλοφόρησαν εξαιρετικά την μπάλα, η οποία έφτασε στην αριστερά στον Τσιμίκα που έκανε καλοζυγισμένη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Φορτούνης έπιασε την σκαστή κεφαλιά αντίθετα με την πορεία του σώματος του Όμπλακ που έμοιαξε εξουδετερωμένος, αλλά ο Μπλάζιτς μισό μέτρο μπροστά από την γραμμή του τέρματος απομάκρυνε με το κεφάλι! Ορισμένα κόρνερ και στατικές φάσεις από πλευράς της Ελλάδας δεν έφεραν κάτι, οι Σλοβένοι έπαιξαν πιο σφιχτά και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε όπως ξεκίνησε, χωρίς τέρματα (0-0).



Η Ελλάδα είχε 45 λεπτά για να βρει το γκολ που θα της ξεκλείδωνε τον δρόμο προς την Β΄κατηγορία, ενώ χρειαζόταν και την βοήθεια από τον προπονητή της. Δεν πήρε τίποτα, όμως, από τα δύο, όσο και να προσπάθησαν οι διεθνείς μας. Στο 50ο λεπτό και μετά από οργανωμένο πρέσινγκ ο Ζέκα έκλεψε και μοίρασε στον Φορτούνη, αλλά αυτός έκανε δυνατή κάθετη στον Παυλίδη, που είχε περάσει στο ματς αντί του Γιακουμάκη στην ανάπαυλα, με τον Όμπλακ να μπλοκάρει.

Ο Ίλιτσιτς είχε μια καλή εμπνευση από τα 25 μέτρα, αλλά ο Βλαχοδήμος δεν είχε πρόβλημα, όπως δεν είχε και ο Όμπλακ στο συρτό αλλά αδύναμο σουτ του Ζέκα. Ο Ίλιτσιτς κιτρινίστηκε για θέατρο στο 56', ενώ και ο Τζαβέλλας είδε την κίτρινη του διαιτητή καθώς ζήτησε τα ρέστα από τον φορ της Σλοβενίας.



Στο 66' ο Όμπλακ απογειώθηκε για να... βγάλει την σουτάρα του Μπακασέτα και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Φαν'τ Σιπ αποφάσισε (επιτέλους) να ρισκάρει εν μέρει, αλλά... μπερδεύοντας τους παίκτες του. Πέρασε στο ματς τον Τζόλη και έβγαλε τον Ζέκα. Ναι, ως εδώ καλά. Άφησε εξάρι τον Κουρμπέλη, πέρασε δίπλα του τον Μπακασέτα και ουσιαστικά έκανε τη χάρη στους Σλοβένους, τραβώντας τον μακριά από την περιοχή. Την ίδια ώρα, για κάποιον ανεξήγητο λόγο τράβηξε στο πλάι τον Παυλίδη, με οδηγίες να συγκλίνει, και έβαλε στην κορυφή τον Τζόλη, ο οποίος είναι καθαρός εξτρέμ και θέλει χώρο να δημιουργήσει.



Το παραπάνω... μαγείρεμα του Φαν΄τ Σιπ μπέρδεψε την Ελλάδα, που έχασε την χημεία της και έδειχνε να ψάχνεται στον αγωνιστικό χώρο της Ριζούπολης. Κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι Σλοβένοι, πήραν μέτρα, κράτησαν περισσότερο μπάλα και πάγωσαν το ματς. Τα λεπτά περνούσαν, πηγαίναμε προς το τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα αλλά ο Ολλανδός τεχνικός της Ελλάδας δεν έδειχνε διάθεση να πάρει επιπλέον ρίσκα, παρότι η ομάδα του χρειαζόταν πάση θυσία τη νίκη. Στο 79' ο Κουρμπέλης σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει μετά την εξαιρετική ατομική προσπάθεια της Εθνικής και το σπάσιμο του Φορτούνη, με τον Φαν'τ Σιπ να βάζει τον Μασούρα στα... καπάκια αντί του Τζαβέλλα και να γυρνάει τον Κουρμπέλη στόπερ.


Η Ελλάδα έκανε ό,τι μπορούσε, πίεζε έστω και με ανορθόδοξο τρόπο και πάλευε να βρει το γκολ της νίκης-ανόδου. Ο Όμπλακ και το οριζόντιο δοκάρι σταμάτησαν τον Παυλίδη από το να σκοράρει με απίθανο ανάποδο-ψαλίδι στο 84΄, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Λημνιός δεν σκόραρε από την μικρή περιοχή και από το γύρισμα του Τζόλη, με τον Μπάλκοβιτς να βάζει και αυτός το... πόδι του. Ήταν και η τελευταία στιγμή της Εθνικής, που δεν κατάφερε να δημιουργήσει άλλη τελική, είδε τον Χατζηδιάκο να αποβάλλεται σωστά για φάουλ εκτός περιοχής στον Σπόραρ στο 90', τον Φαν'τ Σιπ να κάνει αλλαγή στο ίδιο λεπτό (!) τον Κυριακόπουλο αντί του Τσιμίκα που δεν άντεχε άλλο, αλλά το 0-0 δεν... κουνήθηκε ούτε στο έξτρα τετράλεπτο. Η Σλοβενία πήρε αυτό για το οποίο κατέβηκε εξ αρχής, η Ελλάδα έμεινε με άδεια χέρια και απέτυχε ξανά να καταφέρει κάτι καλό μετά από χρόνια, μένοντας στα... χαμηλά!





ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Μαυρίας, Χατζηδιάκος, Τζαβέλλας (78’ Μασούρας), Τσιμίκας (90’ Κυριακόπουλος), Ζέκα (66’ Τζόλης), Κουρμπέλης, Μπακασέτας, Φορτούνης, Λημνιός, Γιακουμάκης (46’ Παυλίδης).

ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Όμπλακ, Στογιάνοβιτς, Μπλάζιτς, Μέβλιγια, Μπάλκοβετς, Κούρτιτς, Μπίγιολ (75’ Βούτριχ), Μπόχαρ (66’ Βέρμπιτς), Λόβριτς (90’ Μπάιριτς), Ίλιτσιτς (90’ Σκούμπιτς), Βούκτσιτς (75’ Σπόραρ).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x