Nations League

Αυτό είναι το πλάνο του Φαν’τ Σιπ για Κόσοβο

Οι σκέψεις του Τζον Φαν'τ Σιπ για το ματς της Εθνικής ομάδας κόντρα στο Κόσοβο στο Ολυμπιακό Στάδιο στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής στο UEFA Nations League.

Η Εθνική καλείται να φέρει την Τετάρτη εις πέρας τη δεύτερη αποστολή που έχει, υποδεχόμενη αυτή τη φορά το Κόσοβο (21:45), τρία 24ωρα μετά την αναμέτρηση με τη Μολδαβία, της οποίας επικράτησε 2-0.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πέτυχε τον πρώτο στόχο την περασμένη Κυριακή, προσθέτοντας τρεις βαθμούς στη συγκομιδή του, δίχως να εντυπωσιάσει με την εικόνα του, ωστόσο ο Τζον Φαν'τ Σιπ έμεινε ικανοποιημένος από την εμφάνιση των διεθνών σε γενικές γραμμές.

Ο Ολλανδός τεχνικός έχει καταστρώσει το πλάνο του για το αυριανό παιχνίδι, χωρίς όμως να φανερώσει τις σκέψεις του στην προπόνηση της Τρίτης. Επί της ουσίας, ο ομοσπονδιακός προπονητής δεν πρόκειται να αλλάξει πολλά στο σχήμα της «γαλανόλευκης» ή σε πρόσωπα. Είναι πιθανό το ενδεχόμενο να διατηρήσει τους ίδιους ποδοσφαιριστές στην αρχική ενδεκάδα, αλλά υπάρχουν σκέψεις για μία ή δύο αλλαγές.

Το σύστημα 4-2-3-1 θα επιλέξει και αυτή τη φορά ο 56χρονος τεχνικός. Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, του οποίου η επιλογή (αντί του Βασίλη Μπάρκα) αποτέλεσε μίνι έκπληξη την Κυριακή, θα είναι κάτω από τα δοκάρια της Εθνικής ομάδας. Μπορεί να μην χρειάστηκε πολύ κόντρα στη Μολδαβία, που έπαιξε… ταμπούρι, αλλά ήταν εκεί όταν έπρεπε, αποκρούοντας πέναλτι του Μιλιντσεάνου στο 88’. Αυτό ήταν το τρίτο πέναλτι που πιάνει το τελευταίο διάστημα, αφού είχαν προηγηθεί δύο επεμβάσεις στο ίδιο ματς, στο Μπενφίκα-Φαρένσε.

Ο Δημήτρης Γιαννούλης θα είναι αριστερά, ο Παντελής Χατζηδιάκος δεξιά και ο Γιώργος Τζαβέλλας με τον Στράτο Σβάρνα στο κέντρο της άμυνας. Αμυντικά χαφ θα είναι πιθανότατα οι Δημήτρης Κουρμπέλης και Κάρλος Ζέκα, ενώ θέση διεκδικεί θέση και ο Ανδρέας Μπουχαλάκης. Το ίδιο δίλημμα είχε και τις προάλλες ο Τζον Φαν'τ Σιπ, όμως επέλεξε τον χαφ του Παναθηναϊκού και τον μέσο της Κοπεγχάγης.

Στη μεσοεπιθετική τριάδα θα είναι δεξιά ο Δημήτρης Λημνιός, στη μέση ο Τάσος Μπακασέτας, που είχε γκολ με πέναλτι και ασίστ την Κυριακή, ενώ αριστερά είτε ο Πέτρος Μάνταλος, ο οποίος σκόραρε κόντρα στη Μολδαβία είτε ο Κώστας Φορτούνης, που είχε δύο δοκάρια στο τελευταίο παιχνίδι, αλλά και γκολ στο φιλικό με την Αυστρία. Στην κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Βαγγέλης Παυλίδης.

Στη σημερινή προπόνηση δούλεψε πολύ πάνω στην τακτική ο Τζον Φαν'τ Σιπ, αλλά και στις στημένες φάσεις. Όλο αυτό το διάστημα που μεσολάβησε, έπειτα από τη νίκη επί της Μολδαβίας, ο προπονητής μιλούσε τακτικά στους διεθνείς για το ματς με το Κόσοβο, τονίζοντας ότι θα πρέπει να έχουν την κατοχή της μπάλας, να επιβάλουν το ρυθμό τους και να γίνουν περισσότερο αποτελεσματικοί στην επίθεση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x