Nations League

Φαν’τ Σιπ: «Έπρεπε να σκοράρουμε στο πρώτο ημίχρονο»

Στην αποτυχία της Εθνικής ομάδας να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο απέδωσε το 0-0 κόντρα στο Κόσσοβο ο Τζον Φαν’ τ Σιπ μετά τη λήξη της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ.

Ο Ολλανδός ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε πως έδωσαν το δικαίωμα στους Κοσσοβάρους να κάνουν το παιχνίδι τους στο δεύτερο ημίχρονο και στάθηκε στο ότι απέκτησαν ξανά τον έλεγχο και στο δεύτερο ημίχρονο, όμως δεν σκόραραν. Στάθηκε στο χαμένο πέναλτι του Μπακασέτα και δε θέλησε να συγκρίνει το ματς της περασμένης Κυριακής με το αποψινό, στεκόμενος το γεγονός πως η Εθνική θα χρειαστεί δυο νίκες τον Νοέμβριο για να ανέβει στη δεύτερη κατηγορία.

Θεωρεί πως υπάρχει έλλειψη συγκέντρωσης στην αρχή των ημιχρόνων, πως δε χρειάζεται αλλαγή σχηματισμού όταν δε σκοράρεις και χαρακτήρισε ως «γκέλα» το 0-0.

Αναλυτικά: «Σήμερα ήταν ένα παιχνίδι με πολλές φάσεις για εμάς στο πρώτο ημίωρο. Δυστυχώς, δεν σκοράραμε και κρατήσαμε ζωντανό το Κόσσοβο. Είχαν και αυτοί κάποιες ευκαιρίες και ήταν θετικό που κρατήσαμε το "μηδέν".

Στο δεύτερο μέρος δεν ξεκινήσαμε τόσο καλά, αλλά μετά πήραμε τον έλεγχο, αλλά και δεν σκοράραμε. Τα παιδιά έκαναν ότι τους ζητήσαμε, αλλά, όσο περνούσε η ώρα, το Κόσσοβο αποκτούσε αυτοπεποίθηση. Τα παιδιά προσπάθησαν και έπαιξαν επιθετικό ποδόσφαιρο, αλλά δεν ήρθε το γκολ.

Πολλά κρίθηκαν στο πέναλτι που δεν μπήκε. Είναι δύο διαφορετικά παιχνίδια. Το Κόσσοβο είναι πολύ πιο καλός αντίπαλος από τη Μολδαβία. Και το Κόσσοβο επιτέθηκε και είχε δύο παίκτες μπροστά. Εάν είχαμε σκοράρει θα ήταν διαφορετικά. Αυτό δεν έγινε και έτσι το Κόσοβο έμεινε... ζωντανό».

Για το ότι συνεχίζει η Ελλάδα να θέλει δύο νίκες: «Ναι, φυσικά είναι σημαντικό για εμάς. Να επικεντρωθούμε στο στόχο μας. Οι παίκτες μας παραμένουν επικεντρωμένοι στο στόχο τους. Δεν αλλάζει για εμάς και θέλουμε αυτά τα δύο αποτελέσματα. Να μεγαλώνουμε ως ομάδα και να παίζουμε πιο καλά. Να πετύχουμε περισσότερα με Μολδαβία και Σλοβενία».

Για το γιατί η Ελλάδα δεν είναι αποτελεσματική επιθετικά: «Δεν είναι μόνο για την Ελλάδα αυτό το πρόβλημα. Υπάρχει παντού αυτό. Εμείς είχαμε έξι με επτά καλές φάσεις, πολύ μεγάλες ευκαιρίες, όπως κάποιες φάσεις είχε και το Κόσσοβο. Ήταν ένα παιχνίδι όπου δεν είχαμε την τύχη, παρά την προσπάθειά μας. Παίξαμε πολύ καλά, πιέσαμε τον αντίπαλο, αλλά δεν σκοράραμε».

Για το γεγονός πως η Εθνική αργεί να μπει στο παιχνίδι στο ξεκίνημα των ημιχρόνων: «Έχει να κάνει με τη συγκέντρωση. Ότι χρειάζεται να ξαναμπείς στο ρυθμό και όταν παίζεις σε τόσο υψηλό ρυθμό και επανέρχεσαι μετά από 15’ διακοπής στο ημίχρονο, θέλεις χρόνο. Υποφέραμε αρχικά στα 10’ στο δεύτερος μέρος, αλλά επανήλθαμε, κυριαρχήσαμε και κάναμε τα πράγματα δύσκολα για αυτούς. Είναι κάτι που έχουμε δει και θα το προσέξουμε από εδώ και πέρα».

Για το γεγονός πως η Ελλάδα δεν σκόραρε και πάλι και αν σκέφτεται αλλαγή σχήματος ή προσώπων: «Όχι. Με αυτόν τον τρόπο που παίζουμε, θέλουμε να συνεχίσουμε. Είναι η διαδικασία του να αρχίζεις κάτι και να το βελτιώνεις. Ίσως να βοηθάει με το να αλλάζει κάποιους παίκτες. Έχουμε ένα καλό σύνολο αυτήν τη στιγμή. Είμαστε ευχαριστημένοι, αλλά πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Πρέπει να βγάλουμε παραπάνω πράγματα από τις ευκαιρίες που παράγουμε».

Για την απόσταση που υπάρχει στις γραμμές και το γεγονός ότι παίκτες, όπως ο Φορτούνης, ζητούσαν από τον Χατζηδιάκο να ανεβαίνει και τη θέση του δεξιού μπακ όπου έπαιζαν στόπερ: «Κοιτάμε τα παιχνίδια που έχουμε και λειτουργούμε ανάλογα. Σήμερα λόγω των επιθετικών του Κοσσόβου - που είχε δύο μπροστά - και της διάταξης έπρεπε να παίξουμε έτσι.

Έπρεπε να έχουμε τρεις στόπερ και ένας ήταν ο Χατζηδιάκος και έπρεπε να μείνει πίσω και όχι να παίζει όπως ο Μπακάκης. Ο Κουρμπέλης με τον Ζέκα έπρεπε να μείνουν στο κέντρο. Δεν ήταν αυτό το πρόβλημα σήμερα. Έπρεπε να έχουμε σταθερή και ‘κλειστή’ άμυνα για να μη γίνουν επικίνδυνοι. Το πρόβλημα ήταν οι ευκαιρίες που χάσαμε».

Για την ισοπαλία με το Κόσσοβο, αν το αντιλαμβάνεται ως «γκέλα» και αν έχει μία επιμονή, εμμονή σε συγκεκριμένους παίκτες από την πλευρά του: «Ναι, φυσικά εάν δούμε το παιχνίδι δεν είναι ένα καλό αποτέλεσμα. Δεν συμφωνώ ότι το Κόσσοβο είναι αδύναμος αντίπαλος. Είναι καλή ομάδα. Είναι επιθετική ομάδα, έχουν κατοχή και δημιουργούν ευκαιρίες και υπάρχει σίγουρα διαφορά με τη Μολδαβία. Τη Μολδαβία την είδαμε όλοι στο περασμένο ματς. Το αποτέλεσμα σίγουρα το θέλαμε να είναι διαφορετικό. Ο στόχος δεν αλλάζει. Η τύχη παραμένει στα χέρια μας.

Δεν νομίζω ότι είδαμε τον ίδιο αγώνα. Παίξαμε ένα πολύ καλύτερο πρώτο μέρος σε σχέση με τη Μολδαβία. Δεν νομίζω ότι δεν παίξαμε ένα καλό ματς. Το πρόβλημα είναι ότι δεν σκοράραμε και έτσι το Κόσσοβο έμεινε... ζωντανό στο παιχνίδι και είχε δύο καλούς και γρήγορους επιθετικούς, που είναι επικίνδυνοι. Υπήρχε ρίσκο, αλλά θεωρώ ότι τα παιδιά πήγαν καλά και ακολούθησαν το πλάνο. Μόνο τα τελειώματα μας έλειψαν για το γκολ. Είχαμε μία καλή εμφάνιση, αλλά δεν είχαμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x