Nations League

Η Ουκρανία τα δοκάρια, η Γερμανία την… πρωτιά - Μοιραίος ο Ράμος για την Ισπανία

Η Γερμανία νίκησε 3-1 την άτυχη Ουκρανία και πέρασε 1η στον 4ο όμιλο του Nations League. Ελβετία-Ισπανία 1-1 το άλλο ματς, με 2 χαμένα πέναλτι του Ράμος!

Έκανε το… καθήκον της έστω και με αρκετή δόση τύχης η Γερμανία απέναντι στην Ουκρανία, την οποία κέρδισε με 3-1 και πλέον πηγαίνει για την αυλαία των υποχρεώσεών της στον 4ο όμιλο του Nations League και το εκτός έδρας ματς με την Ισπανία, γνωρίζοντας ότι και η ισοπαλία θα την διατηρήσει στην κορυφή και θα της χαρίσει την πρόρκιση στην τελική φάση.

Μετά από… περιπέτειες η μπάλα έφτασε στα πόδια του Γιάρεμτσουκ, ο οποίος με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι και δεξιά, άφησε «άγαλμα» τον Νόιερ, πετυχαίνοντας το 0-1 στο 12’, στην πρώτη αξιόλογη φάση των φιλοξενούμενων στο ματς.

Ωστόσο, μόλις 11 λεπτά μετά, ο Γκορέτσκα έκλεψε από τον Ζιτσένκο, πάσαρε στον Σάνε που έκανε κίνηση στην πλάτη της ουκρανικής άμυνας, «έκοψε» την μπάλα στο ύψος της περιοχής και με πλασέ στην απέναντι γωνία του Πιάτοφ, έφερε το παιχνίδι στα ίσα, σκοράροντας το… αναμενόμενο 1-1 για τα «πάντσερ» καθώς είχαν αυξήσει την πίεσή τους!

Ο Γκορέτσκα είχε άμεση συμμετοχή, όμως, και στο προβάδισμα της Γερμανίας καθώς από την ωραία κάθετη πάσα του Κοχ έξω από την περιοχή, ήταν εκείνος που γέμισε με… αεροπλανικό από τα δεξιά για τον Βέρνερ, ο οποίος μπροστά από την αντίπαλη εστία δεν αστόχησε, κάνοντας το 2-1 στο 33ο λεπτό.

Η Ουκρανία έφτασε κοντά στο 2-2 στο 52’, με το σουτ του Ζιντσένκο να κοντράρει πάνω στον Ζίλε και να καταλήγει στο δεξί δοκάρι της εστία του Νόιερ, για να περάσει κόρνερ…

Ο Γκνάμπρι έχασε δύο καλές ευκαιρίες στη συνέχεια, αλλά ο Βέρνερ δεν άφησε το… καλό να τριτώσει για τους γηπεδούχους, καθώς μετά από παράλληλη σέντρα του Γκίντερ από δεξιά έκανε το σουτ στην κίνηση, η μπάλα βρήκε πάνω και στον Ζαμπάρνι, για να καταλήξει στα δίχτυα του Πιάτοφ, για το 3-1 στο 64’!

Η ομάδα του Αντρέι Σεφτσένκο είχε μια ακόμα καλή προσπάθεια για να μειώσει αλλά ο Μάρλος στάθηκε άτυχος αφού είδε το σουτ του να σταματάει στο δεξί δοκάρι της εστίας του Νόιερ, στο 75ο λεπτό.

Ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Ζούνιορ Μοράες στο 82’, με τον Νόιερ να στέκεται εκ νέου τυχερός και το 3-1 υπέρ της Γερμανίας να διατηρείται μέχρι τέλους.





Στο άλλο ματς του γκρουπ, Ελβετία και Ισπανία ήρθαν ισόπαλες με 1-1 στο «Σεντ Γιάκομπ», με τον Ράμος να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής και την ομάδα του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς να «υποβιβάζεται» στο League B.

Οι γηπεδούχοι… προειδοποίησαν με τον Σακίρι να αναγκάζει Ουνάι Σιμόν σε εντυπωσιακή επέμβαση στο 19’ και τελικά άνοιξαν το σκορ μετά από επτά λεπτά…

Όταν ο Φερνάντες έβγαλε για τον Εμπολό από δεξιά, εκείνος έκοψε την μπάλα στην περιοχή για τον επερχόμενο Φρόιλερ, ο οποίος με ένα σουτ «με την μία», με το αριστερό, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον γκολκίπερ των «φούριας ρόχας», σημειώνοντας ταυτόχρονα το 1-0!

Στην επανάληψη, ο Ράμος -που έγινε ρέκορντμαν συμμετοχών σε επίπεδο εθνικών ομάδων από την Ευρώπη- αφού πρώτα έσωσε την Ισπανία από το 2-0 στο 55’, σε προσπάθεια του Σεφέροβιτς, κέρδισε ο ίδιος πέναλτι το οποίο ωστόσο έχασε και μαζί την ευκαιρία για να ισοφαρίσει, δύο λεπτά μετά με τον Ζόμερ να αποκρούει…

Σκηνικό το οποίο επαναλήφθηκε και στο τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης. Με τον Μοράτα να ανατρέπεται από τον Ελβέντι, που αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 79’, τον αρχηγό των φιλοξενούμενων να αναλαμβάνει εκ νέου την εκτέλεση από την άσπρη βούλα και τον Ζόμερ να αποκρούει ξανά, διατηρώντας το 1-0 υπέρ της Ελβετίας!

Ωστόσο, οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε βρήκαν τον τρόπο να νικήσουν τον τερματοφύλακα της Γκλάντμπαχ ένα λεπτό πριν τη λήξη της αναμέτρησης, με τον Ζεράρ Μορένο να μετουσιώνει σε γκολ την ωραία σέντρα του Ρεγκιλόν από αριστερά, σουτάροντας από το κέντρο της μεγάλης περιοχής, για το 1-1 που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.



Συνοπτικά τα σημερινά αποτελέσματα:
Γερμανία-Ουκρανία 3-1
(23’ Σανέ, 33’, 64’ Βέρνερ – 12’ Γιάρεμτσουκ)

Ελβετία-Ισπανία 1-1
(26’ Φρόιλερ – 89’ Μορένο)

H βαθμολογία του 4ου ομιλου του League A:
1. Γερμανία (7-3) 9
2. Ισπανία (3-4) 8
3. Ουκρανία (5-10) 6
4. Ελβετία (6-8) 3

Η τελευταία (6η) αγωνιστική (17/11):
Ισπανία-Γερμανία
Ελβετία-Ουκρανία

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x