Nations League

Κορυφή μέσω «Λέβα» για Πολωνία, ισόπαλο το ντέρμπι στον 1ο όμιλο

Με τον Λεβαντόβσκι να τα κάνει… όλα η Πολωνία νίκησε 3-0 τη Βοσνία κι ανέβηκε στην πρώτη θέση του 1ου ομίλου του League A, χάρη στο 1-1 στο Ιταλία-Ολλανδία.

One man show είχαμε για μια ακόμα φορά σε παιχνίδι της Πολωνίας, με τον Λεβαντόβσκι να επιβεβαιώνει ότι είναι, αυτή την στιγμή, ο νούμερο ένα επιθετικός σε ολόκληρο τον πλανήτη…

Ο άσος της Μπάγερν Μονάχου πέτυχε δύο γκολ, στο τέλος του πρώτου και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, είχε ένα δοκάρι στο 30' και την κερδισμένη αποβολή μόλις στο 15ο λεπτό που πιθανότατα άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη της χώρας του με το ευρύ 3-0 επί της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, στο Βρότσλαβ.

Οι φιλοξενούμενοι είδαν τον Αχμέντοτζιτς να αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη κάρτα νωρίς-νωρίς, όντας τελευταίος παίκτης ανάμεσα στον Λεβαντόβσκι και το τέρμα και έφτασαν κοντά στο να πάνε στην ανάπαυλα.

Τελικά, έπεσαν -κι αυτοί- «θύματα» του «Λέβα», ενώ μεσολάβησε ένα ακόμα τέρμα, από τον Λινετι στα καθυστερήσεις του πρώτου 45λεπτου με κεφαλιά, για να έρθει έτσι η άνετη επικράτηση των γηπεδούχων και μαζί η πρωτιά στο γκρουπ!





Μια πρωτιά που οφείλεται, εν πολλοίς και στο άλλο αποτέλεσμα του ομίλου. Εκεί όπου Ιταλία και Ολλανδία ήρθαν ισόπαλες με σκορ 1-1, στο Μπέργκαμο, μετά από ένα «ανοιχτό» παιχνίδι, που μπορούσε να λήξει με οποιονδήποτε νικητή αλλά τελικά έμεινε στο «Χ»…

Η «σκουάντρα ατζούρα» πήρε κεφάλι στο σκορ αρκετά νωρίς, χάρη στην εξαιρετική μπαλιά του Μπαρέλα για τον Πελεγκρίνι, που έκανε το 1-0 και έφτασε τα δύο «διεθνή» γκολ.

Ωστόσο, εξίσου γρήγορη ήταν και η απάντηση των «οράνιε», που έφτασαν στην ισοφάριση πριν το ημίωρο, όταν ο Φαν Ντε Μπέεκ πήρε το «ριμπάουντ» από το σουτ του Ντεπάι και πέτυχε από το ύψο της μικρής πειροχης το 1-1.

Αυτό το γκολ, πρώτο μετά από 326 «στείρα» αγωνιστικά λεπτά, έδωσε αέρα στην Ολλανδία, που έψαξε και την ολική ανατροπή αλλά δεν την πέτυχε.

Ενώ και η Ιταλία «σπατάλησε» πολλές ευκαιριες, κυρίως με τον Ιμόμπιλε, ωστόσο παρέτεινε το αήττητο σερί της από τον Σεπτέμβριο του 2018 και παρότι έμεινε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, ξέρει ότι με 2Χ2 στα εναπομείναντα ματς, θα κόψει αυτή πρώτη το νήμα…



Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής:
Ιταλία-Ολλανδία 1-1
(16’ Πελεγκρίνι – 26’ Φαν Ντε Μπέεκ)

Πολωνία-Βοσνία/Ερζεγοβίνη 3-0
(40’, 52’ Λεβαντόβσκι, 45’+1’ Λινετι)

Η βαθμολογία στον 1ο όμιλο του League Α:
1. Πολωνία (5-2) 7
2. Ιταλία (3-2) 6
3. Ολλανδία (2-2) 5
4. Βοσνία/Ερζεγοβίνη (2-6) 2

Η επόμενη (5η) αγωνιστική (15/11):
Ολλανδία-Βοσνία/Ερζεγοβίνη (19:00)
Ιταλία-Πολωνία (21:45)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x