Nations League

Μπάλντοκ: «Λάτρεψα την Εθνική, όνειρο η πρόκριση στο Euro»

Τον ενθουσιασμό του για την πρώτη παρουσία του στην Εθνική ομάδα εξέφρασε ο Τζόρτζ Μπάλντοκ. Στόχος η πρόκριση στα τελικά του Euro 2024, τόνισε στον bwinΣΠΟΡ FM ο δεξιός μπακ της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ απέκτησε την ελληνική υπηκοότητα, καθώς η γιαγιά του ήταν Ελληνίδα και από την πρώτη στιγμή έδειξε την επιθυμία του να φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο. Συμπεριλήφθηκε στις κλήσεις του Γκουστάβο Πογιέτ τον περασμένο Ιούνιο για τα παιχνίδια της «γαλανόλευκης» στο UEFA Nations League και μάλιστα αγωνίστηκε βασικός στα τρία από τα τέσσερα ματς της διοργάνωσης. Η προσαρμογή του 29χρονου δεξιού οπισθοφύλακα ήταν άμεση, την στιγμή που όλοι οι διεθνείς τον αγκάλιασαν και τον έβαλαν αμέσως στο κλίμα της Εθνικής ομάδας.

Λίγες ημέρες πριν από τη συγκέντρωση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος για τις δύο αναμετρήσεις με την Κύπρο και τη Βόρεια Ιρλανδία ο άσος της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για τις πρώτες εντυπώσεις του στην Εθνική ομάδα, την πορεία πρωταθλητισμού που κάνει η ομάδα του στην Championship, αλλά και τα μεταγραφικά σενάρια γύρω από το όνομα του.

Συνέντευξη στον Σωτήρη Ταμπάκο

Τζορτζ, η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ έχει πραγματοποιήσει πολύ καλό ξεκίνημα στην Championship. Είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μετά από 9 αγώνες. Πιστεύεις ότι μπορείτε να κερδίσετε την άνοδο στην Premier League;
«Αυτός είναι ο στόχος, έχουμε εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας και η ομάδα είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Υπάρχει καλή ατμόσφαιρα στην ομάδα. Θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι το τέλος».

Θα είναι μια μεγάλη και δύσκολη σεζόν, με πολλά ματς. Η σταθερότητα παίζει το σημαντικότερο ρόλο;
«Ακριβώς αυτό! Όλα είναι θέμα συνοχής, πρέπει να έχουμε σταθερή απόδοση στην έδρα μας και να προσπαθούμε σκληρά για τη νίκη. Και βέβαια, να παίρνουμε βαθμούς εκτός έδρας. Είναι δύσκολο να κερδίσεις την άνοδο. Έχοντας εμπιστοσύνη στις δυνατότητες μας και δουλεύοντας σκληρά στις προπονήσεις, μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο. Ο δρόμος είναι μακρύς στο πρωτάθλημα».

Μπάλντοκ: «Λάτρεψα την Εθνική, όνειρο η πρόκριση στο Euro»

Έχεις αγωνιστεί σε όλα τα ματς ως φουλ μπακ, την στιγμή που η Σέφιλντ Γιονάιτεντ παίζει με τριάδα στην άμυνα, δηλαδή είτε 3-5-2 είτε 3-4-3. Σου αρέσει να παίζεις όλη την πλευρά; Θέλεις να παίζεις πιο μπροστά στην επίθεση;
«Είτε αγωνίζομαι πιο πίσω είτε πιο μπροστά, μου αρέσει να βγαίνω στην επίθεση. Δεν αλλάζουν πολλά, πρέπει να αμύνεσαι να επιτίθεσαι, να βοηθάς την ομάδα σου. Και στην Εθνική μου αρέσει να βοηθάω επιθετικά».

Μίλησες με τον Δημήτρη Πέλκα τις προηγούμενες ημέρες στο παιχνίδι με την Χαλ;
«Ναι, μίλησα μαζί του μετά το ματς. Μου είπε ότι είχε ένα μικρό τραυματισμό στο πόδι του και γι’ αυτό το λόγο δεν συναντηθήκαμε στους αγώνες της Εθνικής ομάδας τον περασμένο Ιούνιο. Στην επόμενη συγκέντρωση, θα μπορέσουμε να τα πούμε εκτενέστερα. Μου φάνηκε ένα πολύ καλό παιδί και πολύ υποστηρικτικός στη νέα του ομάδα. Ανυπομονώ να μιλήσω μαζί του σύντομα».

Κλήθηκες για πρώτη φορά τον περασμένο Ιούνιο, έπαιξες και στα τέσσερα ματς και η Εθνική ομάδα κέρδισε την άνοδο στη β’ κατηγορία. Η επιθυμία σου εδώ και καιρό ήταν να αγωνιστείς για την Ελλάδα…
«Η αλήθεια είναι ότι το περίμενα καιρό. Είμαι πολύ περήφανος που κλήθηκα στην Εθνική ομάδα. Να ευχαριστήσω τον τεχνικό διευθυντή κ. Κωνσταντινίδη, του οποίου η συμβολή ήταν καθοριστική για να μπορώ να αγωνιστώ. Λάτρεψα την ομάδα, αγάπησα τους συμπαίκτες μου, είναι εξαιρετικοί όπως και το προπονητικό τιμ. Επίσης, οι φίλαθλοι μας είναι φανταστικοί. Με έκαναν να θέλω να δώσω περισσότερα για την ομάδα ώστε να πετύχει τους στόχους της. Αρχίσαμε καλά στη διοργάνωση και όλα ήταν θέμα συνοχής για να τα καταφέρουμε. Στις προπονήσεις δουλέψαμε πολύ καλά και όλοι οι συμπαίκτες μου είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες».

Και ο κόσμος σας στήριξε πολύ στο Πανθεσσαλικό…
«Ναι ήταν απίστευτα! Όταν γύρισα πίσω στην Αγγλία, έλεγα στους φίλους μου και την οικογένεια μου, πόσο ωραία μας υποδέχθηκαν είτε στις προπονήσεις είτε στα παιχνίδια. Ήταν πολύ παθιασμένοι και μας έδωσαν μια έξτρα ώθηση. Όλοι οι παίκτες θέλουν να παίζουν μπροστά σε τέτοιο κοινό».

Πως σε βοήθησαν οι συμπαίκτες σου να προσαρμοστείς στην ομάδα;
«Από την πρώτη στιγμή κάθε μέλος της ομάδας με βοήθησε να ενσωματωθώ. Ήδη, ανέπτυξα φιλικές σχέσεις με όλους τους παίκτες, τον Τσιμίκα, τον Μασούρα, τον Μπουχαλάκη, τον Μαυροπάνο. Μιλάμε τακτικά με τα παιδιά. Ο Τσιμίκας με βοήθησε στις συναντήσεις με τους συμπαίκτες μου, στάθηκε στο πλευρό μου, μετέφραζε ότι έλεγαν οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές και τι έπρεπε να κάνουμε. Τα μίτινγκ με τον προπονητή ήταν πιο εύκολα για μένα διότι ο coach μιλάει αγγλικά».

Παρακολουθείς την πορεία του Τσιμίκα στην Premier League;
«Είναι φανταστικός παίκτης με ποιότητα. Μίλησα μαζί του τις προάλλες όταν ήρθε για το ματς με την Μπόρνμουθ. Αγωνίστηκε για 20’, είχε δύο ασίστ, είδα τα highlights, έχει ποιότητα και είναι σημαντικός για την Λίβερπουλ. Κάθε φορά που παίζει, παίζει πολύ καλά και δεν με εκπλήσσει καθόλου. Τον είδα το καλοκαίρι, είναι φανταστικός ποδοσφαιριστής και εξαιρετικό παιδί».

Ξεκίνησες μαθήματα ελληνικών;
«Ναι έχω ξεκινήσει, είναι δύσκολα, αλλά προσπαθώ αρκετά. Θα χρειαστώ χρόνο για να ξεκινήσω μια συζήτηση στα ελληνικά. Θέλω να δείξω το σεβασμό μου στην Εθνική ομάδα και τη χώρα. Έχω θέληση για να μάθω ελληνικά».

Λέξεις που έμαθες;
«Κάνω το καλύτερο δυνατό, όμως δεν μπορώ να συζητήσω ακόμα. Είμαι σίγουρος ότι οι συμπαίκτες μου θα με βοηθήσουν με τα ελληνικά μου...»

Στόχος είναι η πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2024;
«Αυτός είναι ο στόχος, χωρίς αμφιβολία. Έχουμε δυνατότητες και αυτό φαίνεται στις προπονήσεις και τους αγώνες. Εάν συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά, θα μπορέσουμε να προκριθούμε. Αυτό είναι ένα όνειρο μας».

Υπήρχε ενδιαφέρον από ελληνικές ομάδες; Με τον Ολυμπιακό έγινε συζήτηση;
«Μίλησα με τον μάνατζερ μου πριν από τη μεταγραφική περίοδο. Νομίζω έγιναν οι πρώτες με αυτή την ομάδα, αλλά έγιναν προς το τέλος. Είναι μια πολύ καλή ομάδα, αλλά προς το παρόν αγωνίζομαι για την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και πάμε πολύ καλά. Βεβαίως, δεν ξέρεις το μέλλον τι μπορεί να φέρει… Μιλώντας με άλλους ποδοσφαιριστές, ποτέ δεν ξέρεις πως τα φέρνει η ζωή. Πρέπει να παίζεις καλά για την ομάδα που ανήκεις, ίσως αυτό μπορεί να σου δώσει μια προοπτική για το μέλλον».




Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x