Nations League

Γλίτωσε στο 90' τα χειρότερα η Ισπανία, περίπατος για Πορτογαλία!

Έσωσε στο τέλος την παρτίδα η Ισπανία κόντρα στην Τσεχία των Βατσλίκ-Μπράμπετς, φεύγοντας με το 2-2 από την Πράγα, ενώ η Πορτογαλία ξεπέρασε άνετα το εμπόδιο της Ελβετίας, επικρατώντας 4-0.

Σώθηκε στο 90’ η Ισπανία, σαρωτική Πορτογαλία. Η «φούρια ρόχα» τσίμπησε στο 90’ βαθμό κόντρα στην Τσεχία με το εκτός έδρας 2-2 και στέρησε τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να μείνουν μόνοι πρώτοι. Ο Κριστιάνο και η παρέα του επικράτησαν 4-0 της Ελβετίας και ισοβαθμούν με την ομάδα των Βατσλίκ και Μπράμπετς.

Η Τσεχία οδήγησε σε απώλεια την ομάδα του Λουίς Ενρίκε, αλλά δεν έκανε όσο μεγάλη ζημιά ήθελε. Το παιχνίδι ήταν όσο θεαματικό δείχνει το τελικό σκορ, ίσως και παραπάνω. Με τους γηπεδούχους να παίρνουν προβάδισμα στο 6ο λεπτό με τον Πέσεκ να πλασάρει από κοντά μετά το γύρισμα του Κούχτα σε εξαιρετικά δομημένη επίθεση της ομάδας του. Ο Γκάβι ισοφάρισε με γλυκό πλασέ μετά την πάσα του Ρόντρι. Οι γηπεδούχοι πήραν νέο προβάδισμα στο 66’ με τον Κούχτα να φεύγει στην κόντρα και να πλασάρει τον Σιμόν. Ο τελευταίος λόγος άνηκε στον Ινίγο Μαρτίνεθ, ο οποίος με άπιαστη κεφαλιά σε σέντρα του Ασένσιο νίκησε τον Τόμας Βατσλίκ. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, αλλά και ο στόπερ του Άρη, Γιακούμπ Μπράμπετς ήταν βασικοί.

Η Πορτογαλία βρέθηκε στην πρώτη θέση του γκρουπ μαζί με την Τσεχία, έχοντας «κλειδώσει» το «τρίποντο» από το πρώτο μέρος. Δύο γκολ σημείωσε ο Κριστιάνο, αλλά την αρχή έκανε, δείχνοντας τον δρόμο προς τη νίκη, ο Γ. Καρβάλιο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ασταθή επέμβαση του Κόμπελ στο φάουλ του Ρονάλντο. Ο «CR7» ανέλαβε δράση στη συνέχεια και με δύο γκολ (35’, 39’) «καθάρισε» την μπουγάδα. Με δυνατό σουτ περίπου από το ύψους του πέναλτι στο γύρισμα του Ζότα, ενώ ακόμα πιο απλή υπόθεση ήταν το 3-0, παίρνοντας το… ριμπάουντ από κοντά. Έφτασε με αυτόν τον τρόπο τα 117 γκολ σε 187 συμμετοχές. Στην κόντρα των Ιβήρων, ο Κανσέλο πρόλαβε την έξοδο του Κόμπελ, τον πέρασε και πλάσαρε για να συμπληρώσει το καρέ.

League A (2ος όμιλος)

Η 2η αγωνιστική:
Κυριακή 05/06
Πορτογαλία-Ελβετία 4-0
(15’ Καρβάλιο, 35’, 39’ Κριστιάνο, 68’ Κανσέλο)

Τσεχία-Ισπανία 2-2
(4’ Πέσεκ, 66’ Κούχτα – 45’+3’ Γκάβι, 90’ Ι. Μαρτίνεθ)

Βαθμολογία
Πορτογαλία 4 (5-1)
Τσεχία 4 (4-3)
Ισπανία 2 (3-3)
Ελβετία 0 (1-6)

Επόμενη αγωνιστική (9/6)
Πορτογαλία-Τσεχία (21:45)
Ελβετία-Ισπανία (21:45)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x