Nations League

Διέλυσε την Τσεχία του Βατσλίκ η Πορτογαλία, σόκαρε την Ισπανία η Ελβετία

Με τους Νταλότ και Φερνάντες πρωταγωνιστές, η Πορτογαλία μετέτρεψε σε εφιάλτη το βράδυ του Βατσλίκ επικρατώντας 4-0 μέσα στην Τσεχία – «Βόμβα» η Ελβετία που επικράτησε 2-1 της Ισπανίας στη Σαραγόσα.

Δύο πρωταγωνιστές από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε η Πορτογαλία στην ευρεία νίκη επί της Τσεχίας με 4-0 στην Πράγα και κανένας από αυτός δεν ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο! Αντίθετα, αυτός που μάγεψε τα πλήθη ήταν ο Ντιόγκο Νταλότ που πέτυχε δύο γκολ, ένα εκ των οποίων πανέμορφο με σουτ έξω από την περιοχή, ενώ και ο Μπρούνο Φερνάντες έβαλε και αυτός τη δική του πινελιά σκοράροντας. Σκόρερ του τέταρτου γκολ ήταν ο Ντιόγκο Ζότα.

Αντίθετα, η Ισπανία έπεσε θύμα μεγάλης έκπληξης μέσα στη Σαραγόσα από την Ελβετία, καθώς ηττήθηκε 2-1 και πλέον η κορυφή του ομίλου είναι ορθάνοιχτη και συγκεκριμένα θα κριθεί την Τρίτη (27/9) στην αναμέτρηση της Πορτογαλίας κόντρα στους «φούριας ρόχας».

Τσεχία-Ισπανία 0-4

Επεισοδιακό ήταν το ματς ανάμεσα στην Τσεχία και την Ισπανία από τα πρώτα του λεπτά, καθώς απαιτήθηκε ολιγόλεπτη διακοπή, λόγω της σφοδρής σύγκρουσης του Βατσλίκ με τον Κριστιάνο Ρονάλντο ενώ και στο 22’ ο κεντρικός αμυντικός του Άρη, Μπράμπετς αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού.

Παρά το γεγονός ότι είχε «χαλάσει» ο ρυθμός, η Πορτογαλία βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, αρχικά με τον Νταλότ στο 33’ από ασίστ του Λεάο και στο 45’+2’ ο Μπρούνο Φερνάντες είχε πολύ εύκολη δουλειά κόντρα στον Βατσλίκ από την ασίστ «πάρε-βάλε» του Μάριο Ρουί. Ο Νταλότ πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ στο 52’ για το 3-0 με αριστερό σουτ έξω από την περιοχή και το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Ζότα στο 82’. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 45’+6’ ο Σικ έχασε πέναλτι, στέλνοντας την μπάλα πολύ ψηλά άουτ.

Ισπανία-Ελβετία 1-2

Την ευκαιρία να συντηρήσει το πλεονέκτημά της για την πρώτη θέση έχασε η Ισπανία, αφού ηττήθηκε στη Σαραγόσα από την Ελβετία με 2-1. Ο Ακαντζί άνοιξε το σκορ στο 21’ από ασίστ του Βάργκας, με τον Ζόρντι Άλμπα στο 55’ να βρίσκει δίχτυα για τους γηπεδούχους, πιστεύοντας ότι αργά ή γρήγορα θα φτάσουν στην ανατροπή.

Παρ’ όλα αυτά, ο όποιος ενθουσιασμός… διεκόπη τρία λεπτά αργότερα, όταν ο Έρικ Γκαρθία έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής

Τσεχία-Πορτογαλία 0-4
(33’, 52’ Νταλότ, 45’+2’ Μ. Φερνάντες, 82’ Ζότα)

Ισπανία-Ελβετία 1-2
(55’ Ζόρντι Αλμπα – 21’ Ακαντζί, 58’ αυτ. Γκαρθία)

Η βαθμολογία:

1.Πορτογαλία 10 (11-2)
2.Ισπανία 8 (7-5)
3.Ελβετία 6 (4-8)
4.Τσεχία 4 (4-11)

Η επόμενη (6η) αγωνιστική

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου


Πορτογαλία-Ισπανία 21:45
Ελβετία-Τσεχία 21:45

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x