Copa America

Non stop η κατρακύλα της Βραζιλίας!

Εκτός προημιτελικών του επετειακού Κόπα Αμέρικα έμεινε η Βραζιλία, κάτι που είχε να συμβεί 29 ολόκληρα χρόνια.

Άλλη μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της την τελευταία τριετία, έγραψε η εθνική Βραζιλίας. Η «σελεσάο» μετά την ήττα 1-0 από το Περού (πρώτη νίκη επί των Βραζιλιάνων σε 31 χρόνια) στην αυλαία του Β’ ομίλου του Κόπα Αμέρικα, έμεινε εκτός συνέχειας της επετειακής διοργάνωσης, που συμπληρώνει φέτος 100 χρόνια, κάτι που είχε να συμβεί από το μακρινό 1987.

Μια ιστορική αποτυχία για την ομάδα του Κάρλος Ντούνγκα, παρά τις δικαιολογημένες φωνές διαμαρτυρίας ότι το γκολ, που έφερε την ήττα, προήλθε με χέρι. Η ουσία είναι ότι ο αντικαταστάτης του Λουίς Φελίπε Σκολάρι, ο οποίος έφυγε με τη… λέζα της επτάρας από τη Γερμανία στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014, δεν κατάφερε να επαναφέρει την εθνική ομάδα στον δρόμο των επιτυχιών.

Και παρά το φιάσκο και στα γήπεδα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, ο ομοσπονδιακός τεχνικός δεν έθεσε καν θέμα παραίτησης. Το αντίθετο μάλιστα. «Δεν φοβάμαι την απόλυση, φοβάμαι μόνο τον θάνατο» δήλωσε μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό.

Το θέμα είναι ότι τα τελευταία χρόνια, η Βραζιλία έχει «μεταλλαχθεί» κατά κάποιο τρόπο, ενώ έχει μείνει μακριά και από τους τίτλους. Στο Κόπα Αμέρικα έφτασε για τελευταία φορά στην κορυφή το 2007, ενώ στο Παγκόσμιο Κύπελλο έχει να πανηγυρίσει από το 2002.

Τάσος Νικολόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x