Τον τρόπο παιχνιδιού της Ατλέτικο Μαδρίτης και τον εαυτό του, υπερασπίστηκε ο Ντιέγκο Σιμεόνε, σε δηλώσεις του στο Foxsports, απαντώντας σε όσους λένε ότι η ομάδα του δεν παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο.

Ο «Τσόλο» ήταν ξεκάθαρος.

«Ότι έχουμε αμυντικό στυλ; Σίγουρα, γιατί καταλαβαίνω ότι κάθε μέρα υπάρχουν καλύτεροι παίκτες στο να φτιάχνουν ποδόσφαιρο, αλλά υπάρχουν χειρότεροι παίκτες στην άμυνα . Υπάρχουν χειρότερες, αμυντικά, ομάδες και εκείνες που ξέρουν να αμύνονται καλύτερα, είναι εκείνες που κερδίζουν τελικά», τόνισε.

Ο προπονητής της Ατλέτικο, υπενθύμισε, ωστόσο, ότι η ομάδα είχε παίκτες που έπαιζαν μπροστά, με καλά επιθετικά χαρακτηριστικά.

«Στην πρώτη μας εποχή στην Aτλέτικο έπαιξαν: Αρντά, Ντιέγκο Ρίμπας, Φαλκάο και Αντριάν. Και με δύο πτέρυγες, ένας ήταν ο Χουανφράν και ο Φιλίπε, ο οποίος έπαιζε περισσότερο επιθετικά, από ό,τι αμυντικά. Και πάλι όλοι έλεγαν ότι είμαστε αμυντική ομάδα. Έχουν όλοι καλούς παίκτες μπροστά. Όλοι έχουν καλή επίθεση, γιατί στις καλύτερες ομάδες του κόσμου θα υπάρχουν καλοί επιθετικοί. Τώρα, το πρόβλημα είναι να ξέρεις πώς να αμυνθείς. Πόσοι υπάρχουν που ξέρουν να παίζουν άμυνα;», κατέληξε.