Ισπανία

Oι αποκαλύψεις της φετινής La Liga

Οι ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν από τη φετινή χρονιά στο ισπανικό πρωτάθλημα, και τα πιο... hot ονόματα που αναμένεται να πάρουν μεταγραφή.

Μπορεί στο φετινό πρωτάθλημα της La Liga ο κόσμος να μην παρακολούθησε ποιότητα και το θέαμα που του προσέφερε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει πως το ενδιαφέρον ήταν μειωμένο.

Αλλαγή είχαμε στην κορυφή, με τη Ρεάλ να παίρνει τα σκήπτρα από την Μπαρτσελόνα. Από 'κει και πέρα, η Γρανάδα αποδείχθηκε η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος αφού εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ υποβιβάστηκε ένας σύλλογος με μακρά πορεία στην πρώτη τη τάξει κατηγορία (Εσπανιόλ).

Όπως είναι λογικό, μέσα στη σεζόν υπήρξαν και οι παίκτες-αποκαλύψεις του πρωταθλήματος, που σχεδόν από το... πουθενά έκαναν αισθητή την παρουσία τους.

Άνσου Φάτι (Μπαρτσελόνα)
Αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τους «μπλαουγκράνα» στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Οσασούνα ως αλλαγή.

Μάλιστα, λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγώνα κατάφερε να βάλει γκολ με αποτέλεσμα να γίνει ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου, μιας και ήταν μόλις 16 ετών!

Το σκηνικό επαναλήφθηκε στην επόμενη αναμέτρηση, καθώς ο Φάτι αγωνίστηκε στο βασικό σχήμα της ομάδας του με αντίπαλο την Βαλένθια έχοντας ένα γκολ και μία ασίστ. Κι όλα αυτά προτού καν συμπληρώσει τα 18 έτη της ηλικίας του!

Όσο φοβερό κι αν ακούγεται, ο Φάτι ήταν ένα από τα ελάχιστα θετικά στην φετινή χρονιά της Μπαρτσελόνα, με τον πολιτογραφημένο Ισπανό να τελειώνει την σεζόν με 7 γκολ και μία ασίστ σε 24 αγώνες, δείχνοντας πως το μέλλον του ανήκει.



Φεντερίκο Βαλβέρδε (Ρεάλ Μαδρίτης)
Ο ποδοσφαιριστής που εκτόπισε τον Λούκα Μόντριτς από το βασικό σχήμα της «βασίλισσας».

Ο Ουρουγουανός κεντρικός μέσος στην πρώτη του γεμάτη χρονιά στο πρωτάθλημα κατάφερε να αφήσει άκρως θετικές εντυπώσεις, με το δυναμικό του παιχνίδι σε συνδυασμό με την ωριμότητα που βγάζει στο γήπεδο (για την ηλικία του) να τον καθιστούν ένα από τα αναπόσπαστα κομμάτια στην κατάκτηση του τίτλου από τους «μερένχες».

Άλλωστε, οι 33 εμφανίσεις που πραγματοποίησε μιλάνε από μόνες τους.



Λούκας Οκάμπος (Σεβίλλη)
Ο Αργεντινός ακραίος επιθετικός έφτασε το φετινό καλοκαίρι στην Ανδαλουσία από τη Μαρσέιγ με τις καλύτερες περγαμηνές.

Η ικανότητά του στο «ένας εναντίον ενός», η κοφτή-κλειστή ντρίμπλα και άλλα πολλά ήταν αυτά που είδαν στον ισπανικό σύλλογο και τους οδήγησε στην απόφαση να δαπανήσουν το ποσό των 15 εκατ. ευρώ προκειμένου να τον αποκτήσουν.

Κι όπως φάνηκε από την πρώτη του σεζόν στο «Πιθχουάν», ο Οκάμπος αποτελεί έναν world class ποδοσφαιριστή.

Σε 33 αγώνες σκόραρε 14 φορές, ενώ μοίρασε και 3 ασίστ με αποτέλεσμα να συμβάλει στα μέγιστα προκειμένου η ομάδα του να τερματίσει στην 4η θέση (ισόβαθμη με την Ατλέτικο) και να αγωνίζεται του χρόνου στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.




Τσίμι Άβιλα (Οσασούνα)
O Αργεντινός σέντερ φορ μέχρι να τραυματιστεί σοβαρά τον Ιανουάριο -κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να λείπει από το υπόλοιπο της χρονιάς- ήταν από τους πλέον «καυτούς» στραικερ στο πρωτάθλημα.

Σε 20 εμφανίσεις με την Οσασούνα σκόραρε 9 φορές, με το «αλήτικο στυλ παιχνιδιού του να κεντρίζει το ενδιαφέρον μεγάλων συλλόγων.

Το καλοκαίρι του 2019 η ομάδα από την Παμπλόνα έδωσε 5 εκατ. ευρώ στην Σαν Λορέντζο προκειμένου να τον αποκτήσει, ενόσω περιμένουν πως θα βάλουν αρκετά χρήματα στο ταμείο τους σε μια ενδεχόμενη πώληση.



Μικέλ Ογιαρθάμπαλ (Ρεάλ Σοσιεδάδ)
Ο «εγκέφαλος» της ομάδας του Ιμανόλ. Ο Ισπανός μέσος κατάφερε να κάνει μια εντυπωσιακή σεζόν, καθώς τελείωσε το πρωτάθλημα με διψήφιο αριθμό τόσο σε γκολ, όσο και σε ασίστ.

Συγκεκριμένα, ο 23χρονος ποδοσφαιριστής σημείωσε σε 37 παιχνίδια 10 γκολ και 11 ασίστ, όντας ο πιο αποτελεσματικός παίκτης της ομάδας του.

Όπως είναι λογικό, οι εμφανίσεις του τον οδήγησαν στο κατώφλι της Εθνικής ομάδας, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως θα έχει την ευκαιρία να κατακτήσει το Κύπελλο Ισπανίας ενάντια στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, σε ένα τελικό Βάσκων.



Ντομίνγκος Ντουάρτε (Γρανάδα)
Ο «βράχος» στην άμυνα της Γρανάδα.

Ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός στα 25 του μοιάζει πιο έτοιμος από ποτέ στο να αγωνιστεί σε ένα από τα κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης κι αυτό αποδεικνύεται από τις φετινές του εμφανίσεις.

Καλός στο ψηλό παιχνίδι, ψύχραιμος με την μπάλα στα πόδια, σωστές τοποθετήσεις καθώς και ηγετικά χαρακτηριστικά που συνθέτουν έναν άκρως σύγχρονο κεντρικό αμυντικό.

Ο Ντουάρτε μάλιστα κατάφερε να πετύχει 3 τέρματα, βάζοντας κι εκείνος ένα λιθαράκι προκειμένου η Γρανάδα να τερματίσει στο πρωτάθλημα στην 7η θέση και να αγωνίζεται στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ την ερχόμενη σεζόν.



Αντόνιο Πουέρτας (Γρανάδα)
Άλλος ένας παίκτης της Γρανάδα στη λίστα. Ο λόγος για τον Αντόνιο Πουέρτας, τον 28χρονο μεσοεπιθετικό που μπορεί να αγωνιστεί με ευκολία σε όλες τις θέσεις πίσω από τον φορ.

Μπορεί να έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του σε μικρομεσαίες ομάδες της ιβηρικής χώρας, αλλά με τις φετινές του εμφανίσεις σίγουρα εκτόξευσε το κασέ του.

Σε 36 αγώνες στο φετινό πρωτάθλημα κατέγραψε 7 γκολ και 4 ασίστ, ενώ με τους Ντάργουιν Ματσίς, Κάρλος Φερνάντεθ και Ρομπέρτο Σολδάδο αποτέλεσαν μια «φονική» γραμμή κρούσης, φόβο για κάθε αντίπαλη άμυνα.



Επιμέλεια Μάνος Φουστανάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x