Αγγλία

Ποινές για παράνομο στοιχηματισμό

Με αποκλεισμό από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα για διάστημα από πέντε μήνες έως ένα χρόνο και χρηματικά πρόστιμα τιμώρησε τέσσερις ποδοσφαιριστές, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας, εξαιτίας παράνομου στοιχηματισμού. Ο λόγος για τους Τζέι Χάρις, Ντέιβιντ Μάνιξ, Ρόμπερτ Γουίλιαμς, της Ακρινγκτον και τον Αντριου Μανγκαν, της Μπέρι.

Με αποκλεισμό από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα για διάστημα από πέντε μήνες έως ένα χρόνο και χρηματικά πρόστιμα τιμώρησε τέσσερις ποδοσφαιριστές, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας, εξαιτίας παράνομου στοιχηματισμού. Ο λόγος για τους Τζέι Χάρις, Ντέιβιντ Μάνιξ, Ρόμπερτ Γουίλιαμς, της Ακρινγκτον και τον Αντριου Μανγκαν, της Μπέρι. Στο «μάτι» του κυκλώνα είχε μπει ακόμα ένας παίκτης της Άκρινγκτον, ο Πίτερ Κάβαναχ, για τον οποίο δεν βρέθηκαν στοιχεία ικανά για να του επιβληθεί κάποια ποινή. Να σημειωθεί ότι για τον τελευταίο εκκρεμούν και άλλες κατηγορίες.

Όλα ξεκίνησαν μετά την αναμέτρηση Άκρινγκτον-Μπέρι (0-2) το 2008 για τη League Two, όταν παρατηρήθηκε ότι έχει τοποθετηθεί ασυνήθιστα μεγάλο ποσό στη νίκη των φιλοξενούμενων. Μάλιστα, δέκα μήνες μετά διαπιστώθηκε ότι μέσα σε όσους είχαν στοιχηματίσει συμπεριλαμβάνονταν οι παίκτες των δύο ομάδων που προαναφέραμε. Αναλυτικά, οι ποινές οι οποίες τους επεβλήθησαν είναι οι εξής.

Τζέι Χάρις: δέκα μήνες, 5,500 λίρες
Ντέιβιντ Μάνιξ: δέκα μήνες, 4,000 λίρες
Ρόμπερτ Γουίλιαμς: οκτώ μήνες, 3,500 λίρες
Αντριου Μανγκαν: πέντε μήνες, 2,000 λίρες

Επιμέλεια: Παναγιώτης Σγαρδέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x