Την παραδειγματική τιμωρία του Εντουάρντο ντα Σίλβα ζήτησε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σκωτίας, μετά τη… βουτιά του Κροάτη επιθετικού χάρη στην οποία εκμαίευσε το πέναλτι με το οποίο η Άρσεναλ προηγήθηκε της Σέλτικ, στον επαναληπτικό αγώνα των play-offs του Champions League (3-1).
«Ο Εντουάρντο έδειξε ασέβεια απέναντι στο άθλημα ενεργώντας κατά αυτόν τον τρόπο για να κερδίσει πέναλτι», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της ομοσπονδίας, Γκόρντον Σμιθ, και πρόσθεσε: «Εμείς είχαμε το κουράγιο για να τιμωρήσουμε παίκτες σε ανάλογες περιπτώσεις και ζητούμε το ίδιο από την UEFA. Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην γίνονται τέτοιες ενέργειες και τώρα ίσως είναι μία καλή αρχή. Πρέπει να δίνουμε το καλό παράδειγμα στους νέους. Καλές είναι οι διαφημιστικές καμπάνιες για το fair play, αλλά οι τιμωρίες είναι πιο αποτελεσματικές».
Η UEFA, δείχνοντας γρήγορα αντανακλαστικά, ανακοίνωσε πως θα ερευνήσει την υπόθεση και δεν αποκλείεται ο γεννημένος στη Βραζιλία φορ να τιμωρηθεί.
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






