Την εναντίωσή της στην πρόταση για διεξαγωγή πλέι οφ μεταξύ των ομάδων από την 4η έως την 7η θέση εξέφρασε η πλειοψηφία των συλλόγων της Premier League. Σύμφωνα με το ισχύον σύστημα οι τρεις πρώτοι της βαθμολογίας προκρίνονται απευθείας στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και ο τέταρτος πάει στον τρίτο προκριματικό γύρο.
«Δεν υπήρξε επαρκής υποστήριξη στην ιδέα αυτή από τις ομάδες της Premier League και για το λόγο αυτό δεν πρόκειται να υπάρξει περαιτέρω συζήτηση επί του θέματος» δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Λίγκας, Ρίτσαρντ Σκάνταμορ.
Ένας από τους λόγους που δεν ήθελαν οι σύλλογοι τη συγκεκριμένη αλλαγή, εκτός της επιβάρυνσης του αγωνιστικού προγράμματός τους, ήταν και η αδικία του συστήματος, η οποία δίνει το δικαίωμα σε μία ομάδα να προκριθεί στο Champions League μέσα από έξι αγώνες, αντί μιας ομάδας που τερμάτισε πιο πάνω στη βαθμολογία σε 38 αναμετρήσεις.
Επιμέλεια: Νίκος Μάρκου
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






