Αγγλία

Τέλος εποχής Μπενίτεθ!

Παρελθόν από τη Λίβερπουλ αποτελεί ο Ράφα Μπενίτεθ, καθώς ανακοινώθηκε από το σύλλογο η κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας τους. Ο Ισπανός τεχνικός, που καθόταν στον πάγκο των «κόκκινων» από το 2004, είχε έρθει σε ρήξη με τη διοίκηση, καθώς ο ίδιος φερόταν να ζητεί περίπου 60 εκατ. ευρώ ως μεταγραφικό μπάτζετ, ενώ εκείνη δεν μπορούσε να του διαθέσει περισσότερα από 18 εκατ. ευρώ. Έτσι και με δεδομένη τη δυσαρέσκεια προς το πρόσωπό του αποφασίστηκε να χωρίσουν οι δρόμοι τους.

Παρελθόν από τη Λίβερπουλ αποτελεί ο Ράφα Μπενίτεθ, καθώς ανακοινώθηκε από το σύλλογο η κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας τους. Ο Ισπανός τεχνικός, που καθόταν στον πάγκο των «κόκκινων» από το 2004, είχε έρθει σε ρήξη με τη διοίκηση, καθώς ο ίδιος φερόταν να ζητεί περίπου 60 εκατ. ευρώ ως μεταγραφικό μπάτζετ, ενώ εκείνη δεν μπορούσε να του διαθέσει περισσότερα από 18 εκατ. ευρώ. Έτσι και με δεδομένη τη δυσαρέσκεια προς το πρόσωπό του για την απογοητευτική τελευταία σεζόν, όπου η Λίβερπουλ έμεινε πρόωρα εκτός όλων των στόχων της φτάνοντας απλώς στα ημιτελικά του Europa League και τερματίζοντας μόλις έβδομη στην Premiership, αποφασίστηκε να χωρίσουν οι δρόμοι τους. Ο 50χρονος προπονητής, που μόλις το περασμένο καλοκαίρι είχε υπογράψει νέο πενταετές συμβόλαιο, θα εισπράξει ως αποζημίωση περίπου 3,5 εκατ. ευρώ αντί 19 εκατ. ευρώ που προέβλεπε το «χρυσό» συμβόλαιό του.

«Μετά λύπης μου ανακοινώνω πως δεν θα συνεχίσω να είμαι προπονητής της Λίβερπουλ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό και τους παίκτες για τις προσπάθειές τους. Θα κρατήσω για πάντα στην καρδιά μου τις καλές στιγμές που πέρασα εδώ, τη δυναμική συμπαράσταση των πιστών οπαδών μας στις δύσκολες στιγμές και την αγάπη τους για τη Λίβερπουλ. Τα λόγια δεν αρκούν για να σας ευχαριστήσω για όλα αυτά τα χρόνια και μπορώ να λέω με υπερηφάνεια πως υπήρξα προπονητής της ομάδας αυτής. Σας ευχαριστώ πολύ και να θυμάστε πάντα: ‘You’ll never walk alone’».

Η διοίκηση της Λίβερπουλ, που βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση προπονητή με τα ονόματα των Ρόι Χόντγκσον της Φούλαμ, Μάρτιν Ο’ Νιλ της Άστον Βίλα και Γκους Χίντινκ της εθνικής Τουρκίας να έχουν κυκλοφορήσει, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Ο κύριος Μπενίτεθ αποχωρεί από τη θέση του προπονητή μετά από έξι χρόνια και το διοικητικό συμβούλιο θα ήθελε να τον ευχαριστήσει για τις υπηρεσίες του και να του ευχηθεί το καλύτερο δυνατό για τη μελλοντική καριέρα του. Έχει ήδη ζητηθεί από τον γενικό διευθυντή Κρίστιαν Πέρσλοου, με τη βοήθεια του πρεσβευτή του συλλόγου Κένι Νταλγκλίς, να αρχίσει η αναζήτηση πιθανών υποψηφίων για τη θέση του προπονητή. Δεν έχει οριστεί κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τη διαδικασία και η διοίκηση της Λίβερπουλ δεν θα προβεί σε περαιτέρω ανακοινώσεις μέχρι την πρόσληψη νέου προπονητή».

Ο Ράφα Μπενίτεθ προσλήφθηκε από τη Λίβερπουλ το 2004, αφού κατέκτησε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο UEFA με τη Βαλένθια. Στην πρώτη του σεζόν με τους «κόκκινους» τερμάτισε μεν στην πέμπτη θέση της Premiership, αλλά κατέκτησε το Champions League στον αλησμόνητο τελικό της Κωνσταντινούπολης απέναντι στη Μίλαν. Την επόμενη περίοδο κατέκτησε το Κύπελλο, αλλά αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη επιτυχία του, ενώ δεν κατάφερε ποτέ να διεκδικήσει με αξιώσεις το πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x