Αγγλία

Τα συγχαρητήρια στον Τουρέ

Ο Γιάγια Τουρέ σκόραρε δυο φορές στο "Απτον Παρκ" στη νίκη της Μάντσεστερ Σίτι επί της Γουέστ Χαμ, 3-1 και την έστειλε στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ μαζί με την Άρσεναλ. Νίκη για την Άστον Βίλα μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες και 4η εκτός έδρας επιτυχία φέτος της Μπλάκπουλ, αφού επικράτησε της Στόουκ με σκορ 1-0.

Ο Γιάγια Τουρέ σκόραρε δυο φορές στο "Απτον Παρκ" στη νίκη της Μάντσεστερ Σίτι επί της Γουέστ Χαμ, 3-1 και την έστειλε στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ μαζί με την Άρσεναλ. Νίκη για την Άστον Βίλα μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες και 4η εκτός έδρας επιτυχία φέτος της Μπλάκπουλ, αφού επικράτησε της Στόουκ με σκορ 1-0.

Γουέστ Χαμ - Μάντσεστερ Σίτι 1-3

Με τον Κάρλος Τέβεζ να απουσιάζει λόγω τιμωρίας, ο Ρομπέρτο Μαντσίνι αποφάσισε να ρίξει στη μάχη του «Απτον Παρκ» τρεις επιθετικούς με τους Σίλβα, Μπαλοτέλι και Τζο σε σύστημα 4-2-1-3 και τον Γιάγια Τουρέ σε ρόλο μεσοεπιθετικού. Ο πρώην άσο της Μπαρτσελόνα και του Ολυμπιακού, ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ απέναντι στα «σφυριά» όταν δέχθηκε την πάσα του Μπάρι από τα αριστερά και με ένα δυνατό αριστερό σουτ νίκησε τον Γκριν, με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα. Μέχρι εκείνο το σημείο πάντως, το συγκρότημα του Άβρααμ Γκραντ έδειχνε πιο απειλητικό, χάνοντας την πρώτη καλή ευκαιρία με τον Στάνισλας στο 23΄. Έξι λεπτά μετά το γκολ του Γιάγια Τουρέ, η Σίτι έφτασε κοντά στην επίτευξη ενός ακόμη τέρματος όμως η κεφαλιά του Μπαλοτέλι έπειτα από κόρνερ του Νταβίντ Σίλβα, απομακρύνθηκε πάνω στη γραμμή. Στο 38’ ένα σουτ του Πάρκερ δεν απείλησε τον Χαρτ κάτι που συνέβη σε κεφαλιά του Πικιόν με τη λήξη του πρώτου μέρους, το οποίο βρήκε τη Σίτι να προηγείται.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μπαλοτέλι ήταν αυτός που απείλησε πρώτος όταν με μια ατομική προσπάθεια προσπάθησε να απειλήσει από τα αριστερά όμως την τελευταία στιγμή και ενώ βρισκόταν αρκετά πλάγια, κόπηκε από τον Άπσον. Ο Ιταλός αντικαταστάθηκε στο 61ο λεπτό φεύγοντας για τα αποδυτήρια χωρίς να δώσει το χέρι του στον Μαντσίνι και η Σίτι άρχισε να δέχεται πίεση από τη Γουέστ Χαμ, η οποία ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της. Μάλιστα, οι παίκτες του Γκραντ διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι σε χέρι του Τουρέ όμως ο διαιτητής αρνήθηκε να δείξει την εσχάτη των ποινών. Ωστόσο οι «πολίτες» καθάρισαν το παιχνίδι στο 73ο λεπτό. Ο Γιάγια Τουρέ πήρε την μπάλα σε θέση έξω αριστερά, με μια υπέροχη ενέργεια πέρασε σαν σταματημένο τον Τόμκινς και από πολύ πλάγια νίκησε τον Γκριν στέλνοντας την μπάλα πρώτα να χτυπήσει στο δεξί του δοκάρι, στη συνέχεια στον ώμο και μετά να καταλήξει στα δίχτυα. Στο 81΄μάλιστα η Σίτι ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0 με τον Άνταμ Τζόνσον να ξεπερνά τον Γκριν και να πλασάρει στην άδεια εστία. Το μόνο που κατάφερε η Γουέστ Χαμ ήταν να μειώσει στο τελικό 1-3 με κεφαλιά του Τόμκινς από το ύψος της μικρής περιοχής.

Συνθέσεις Ομάδων:
Γουέστ Χαμ (4-4-2): Γκριν – Φορμπέρ, Τόμκινς, Άπσον, Μπεν-Χαΐμ – Στανίσλας (Ντάιερ 65’), Σπέκτορ, Πάρκερ, Μπαρέρα (Κ.Κόουλ 71’) – Πικιόν (Χινς 80’), Ομπίνα
Μάντσεστερ Σίτι (4-2-1-3): Χαρτ – Μπόατενγκ, Κόλο Τουρέ, Κομπανί, Ζαμπαλέτα – Μπάρι, Ντε Γιόνγκ – Γιάγια Τουρέ – Σίλβα, Μπαλοτέλι (Τζόνσον 61’), Τζο

Εβερτον-Γουίγκαν 0-0

Η Έβερτον παρουσιάστηκε αποφασισμένη να πιάσει τη Γουίγκαν από το «λαιμό» και πίεσε από το ξεκίνημα. Η πρώτη καλή ευκαιρία ήρθε μόλις στο 2ο λεπτό όταν ο Αλκαράζ πρόλαβε την τελευταία στιγμή και απομάκρυνε μπροστά από τον Κέιχιλ, ο οποίος μετά το κατέβασμα της μπάλας με το στήθος καθυστέρησε να σουτάρει. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Μπέινς έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά όμως η κεφαλιά του Φελαϊνί έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χαμπσί. Στο 34’ο Φελαϊνί πήρε ρόλο οργανωτή και μετά από εκτέλεση φάουλ βρήκε στην περιοχή τον Ρόντγουελ, η κεφαλιά του οποίου όμως κόντραρε στον Γουότσον.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ακριβώς όπως τελείωσε το πρώτο. Με την Έβερτον στην επίθεση όμως ο Πίεναρ δεν κατάφερε να νικήσει από καλή θέση τον Χαμπσί.Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους γηπεδούχους χάθηκε στο 58ο λεπτό με τον Κέιχιλ να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι με ωραία κεφαλιά ενώ λίγο μετά ο Σαχά νικήθηκε από τον αντίπαλο γκολκίπερ έπειτα από σέντρα του Πίεναρ και έδωσε τη θέση του στον Μπέκφορντ. Στο 75’ πάντως λίγο έλειψε να γίνει η ζημιά για την Έβερτον. Σε μια αντεπίθεση, ο Ντιαμέ βρέθηκε σε θέση βολής απέναντι στον Χάουαρντ όμως καθυστέρησε όσο έπρεπε για να βρει την ευκαιρία η άμυνα των γηπεδούχων να απομακρύνει την μπάλα. Η Έβερτον από το 80’ και μετά έδειξε σημάδια κούρασης και μάλιστα λίγο έλειψε να χάσει ακόμη και το βαθμό της ισοπαλίας όμως η προσπάθεια του Σταμ βρήκε σε ετοιμότητα τον Χάουαρντ.

Συνθέσεις Ομάδων:
Έβερτον (4-4-2): Χάουαρντ – Νέβιλ, Τζιαγκέλκα, Ντιστέιν, Μπέινς – Κόουλμαν, Ρόντουελ, Φελαϊνί, Πίεναρ (Ανιτσέμπε 66’) – Κέιχιλ, Σαχά (Μπέκφορντ 61’)
Γουίγκαν (4-5-1): Χαμπσί – Γκόχουρι, Κάλντουελ, Αλκαράζ, Φιγκερόα – Ν’Ζόγκμπια, Γουότσον, Τόμας (Μακ Άρθουρ 64’), Ντιαμέ, Κλέβερλι (Σταμ 46’) – Ρονταλέγκα

Αστον Βίλα-Γουέστ Μπρόμιτς 2-1

Το παιχνίδι στο «Βίλα Παρκ» ξεκίνησε με την Γουέστ Μπρόμιτς να ελέγχει το ρυθμό και να δείχνει περισσότερη διάθεση από τη νευρική Αστον Βίλα. Με την συμπλήρωση 20 λεπτών αγώνα μάλιστα, λίγο έλειψε να ανοίξουν το σκορ οι φιλοξενούμενοι όταν το σουτ του Τσόγι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Η παρουσία του Άσλεϊ Γιανγκ στην αρχική 11αδα δεν έδωσε φρεσκάδα από το πρώτο λεπτό όμως στο 24΄ήταν ο Ντάουνινγκ αυτός που ανέλαβε δράση και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Ζεράρ Ουγιέ εκμεταλλευόμενος ωραία προσπάθεια και σέντρα του Ολμπράιτον από τα δεξιά. Ωστόσο από εκείνο το σημείο και έπειτα, η Γουέστ Μπρομ πήρε ξανά τα ηνία της αναμέτρησης, παρουσιάζοντας εξαιρετική εικόνα στον αγωνιστικό χώρο.
Στο δεύτερο ημίχρονο, το παιχνίδι δεν είχε τον ίδιο καλό ρυθμό από πλευράς Γουέστ Μπρόμιτς αφού οι εντολές του Ουγιέ για καλύτερη κάλυψη των χώρων φαίνεται πως εισακούστηκαν από τους παίκτες του. Μάλιστα ο Χέσκεϊ, δέκα λεπτά πριν τελειώσει η αναμέτρηση, σημείωσε το 2-0 με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Ολμπράιτον. Τελικά, το μόνο που κατάφερε η Μπρόμιτς, ήταν μειώσει σε 2-1 με κεφαλιά του Σάρνερ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

Συνθέσεις Ομάδων:
Άστον Βίλα (4-4-2): Φρίντελ – Κουελάρ, Λιτσάι, Κόλινς, Γουόρνοκ – Ολμπράιτον (Χερντ 92'), Χογκ, Μπάναν (Ρίο-Κόκερ 73΄), Ντάουνινγκ – Άσλεϊ Γιανγκ, Χέσκεϊ (Ντελφουένσο 84')
Γουέστ Μπρομ (4-5-1): Κάρσον – Τζάρα (Ριντ), Σάρνερ, Τάμας, Τσεχ – Τσόγι, Μπραντ, Ντοράνς, Μόρισον (Μίλερ 76’), Τόμας – Φορτουνέ (Κοξ 86’)

Φούλαμ-Σάντερλαντ 0-0

Το παιχνίδι, το οποίο ξεκίνησε με τις λιγότερες φάσεις από όλα τα υπόλοιπα. Φούλαμ και Σάντερλαντ σπατάλησαν αρκετό χρόνο μέχρι να επισκεφτούν η μία την εστία της άλλης και το πρώτο αξιοσημείωτο γεγονός του ματς αφορούσε τον τραυματισμό του Άντον Φέρντιναντ, ο οποίος αποτέλεσε την πρώτη αναγκαστική αλλαγή για τους φιλοξενούμενους στο 10ο λεπτό. Ο διαιτητής Νιλ Σάρμπρικ, έκανε ντεμπούτο στην Πρέμιερ Λιγκ και η μόνη αξιόλογη φάση στο πρώτο 45ο λεπτό προέκυψε από μια ατομική ενέργεια του Μπεντ, η οποία όμως δεν βρήκε στόχο.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Στιβ Μπρους, αποφάσισε να περάσει στον αγωνιστικό χώρο τον Γκιάν προκειμένου να δώσει ακόμη περισσότερο επιθετικό τόνο στην ομάδα του. Ωστόσο η πρώτη καλή ευκαιρία στην επανάληψη ήρθε για λογαριασμό της Φούλαμ, με τον Ντέμπσεϊ να μην ολοκληρώνει έτσι όπως θα ήθελε την προσπάθεια που ξεκίνησε ο Σαλσίδο από τα πλάγια. Η γηπεδούχος ομάδα μάλιστα με τη συμπλήρωσε σχεδόν μιας ώρας αγώνα, απείλησε για δεύτερη φορά όταν ο Μπάρντσλεϊ κατάφερε να διώξει την μπάλα, λίγο πριν αυτή περάσει την εστία της Σάντερλαντ έπειτα από προσπάθεια του Ετούχου. Η Φούλαμ έχασε μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία στο 73ο λεπτό. Ο Άντι Τζόνσον, ο οποίος αντικατέστησε στο ημίχρονο τον Καμαρά, προσπάθησε με ένα δυνατό σουτ εντός περιοχής έπειτα από ωραία ενέργεια να νικήσει τον Μινολέ, ο οποίος πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση και διατήρησε το 0-0, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

ΣυνθέσειςΟμάδων:
Φούλαμ (4-4-2): Σβάρτσερ – Πάντσιλ, Χιούζ, Χάνγκελαντ, Σαλσίδο (Μπερντ 72’) – Ντέιβις, Μέρφι, Ετούχου (Ε.Τζόνσον72’) , Γκέρα – Ντέμπσεϊ, Καμαρά (Τζόνσον 46’)
Σάντερλαντ (4-4-2): Μινολέ – Ονουόχα, Φέρντιναντ (Αλ Μουχαμαντί 10’), Μενσά, Μπάρντσλεϊ – Χέντερσον, Κάτερμολ, Ρίτσαρντσον, Μέιλερ (Γκιάν 46’) – Μπεντ, Γουέλμπεκ (Ζέντεν 78’)

Στόουκ-Μπλάκπουλ 0-1

Η Στόουκ με τη συμπλήρωση 15 λεπτών αγώνα, κατάφερε να απειλήσει δυο φορές την εστία της Μπλάκπουλ Στο 8’ ο Τζόουνς δοκίμαζε από μακρινή απόσταση να νικήσει τον Κίνγκσον χωρίς επιτυχία ενώ έξι λεπτά αργότερα…σέρβριρε στον Εθέρινγκτον, ο οποίος όμως έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία της Μπλάκπουλ. Στο 18’ η Μπλάκπουλ πραγματοποίησε την πρώτη της επικίνδυνη επίσκεψη στα καρέ των γηπεδούχων όμως ο Γουίλκινσον, πρόλαβε την τελευταία στιγμή και έκοψε τον Βάρνι, πριν ο τελευταίος σουτάρει προς την εστία του Μπέγκοβιτς. Στο 36΄η Στόουκ έφτασε ακόμη πιο κοντά στο γκολ. Ο Φούλερ δοκίμασε το σουτ με την μπάλα να απομακρύνεται από το δοκάρι και να σώζεται η Μπλάκπουλ από το 1-0.

Στην επανάληψη, η Μπλάκπουλ ξεκίνησε με τον ιδανικό τρόπο.Στο 48΄ο Κάμπελ νίκησε τον Μπέγκοβιτς και άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους έπειτα από ωραία συνεργασία των Βάρνι και Ανταμ, ο οποίος με γύρισμα από τα αριστερά βρήκε τον σκόρερ σε απόσταση βολής. Στο 67ο λεπτό μάλιστα, λίγο έλειψε να έρθει και το 2-0 για την Μπλάκπουλ όταν ο Φλέτσερ κέρδισε την κεφαλιά από τον Γουάιτχεντ σε κόρνερ του Ανταμ και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.Στο 78ο λεπτό, η Στόουκ έφτασε μια ανάσα από το 1-1 όταν ο Εθέρινγκτον έστειλε με απευθείας εκτέλεση φάουλ την μπάλα στο δοκάρι ενώ λίγο αργότερα, κεφαλιά του Χουτ ανάγκασε τον Κίνγκσον να αποκρούσει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο 88ο λεπτό πάντως η Μπλάκπουλ έφτασε και πάλι κοντά στο 2-0 με τον Φίλιπς να μην μπορεί να νικήσει με κεφαλιά τον Μπέγκοβιτς.

Συνθέσεις Ομάδων:
Στόουκ (4-4-2): Μπέγκοβιτς – Χουτ, Σόουκρος, Γουίλκινσον, Κόλινς – Γουόλτερς, Γουάιτχεντ, Ντέλαπ, Πέναντ (Σανλί 70’) – Φούλερ, Τζόουνς (Γουόλτερς 70’)
Μπλάκπουλ (4-3-3): Κίνγκσον – Έρντλεϊ, Κάθκαρτ, Έβατ, Κρέινι – Άνταμ, Φλέτσερ, Βον – Γκραντίν (Φίλιπς 80’), Κάμπελ, Βάρνι

To πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 11/12

Άστον Βίλα-Γουέστ Μπρομ 2-1
(25’ Ντάουνινγκ, 80’ Χέσκι - 89’ Σάρνερ)

Γουέστ Χαμ-Μάντσεστερ Σίτι 1-3
(89’ Τόμκινς - 30’ Τουρέ, 73’ αυτ. Γκριν, 81’ Τζόνσον)

Έβερτον-Γουίγκαν 0-0

Στόουκ-Μπλάκπουλ 0-1
(48’ Κάμπελ)

Φούλαμ-Σάντερλαντ 0-0

Νιούκαστλ-Λίβερπουλ (19:30)

Κυριακή, 12/12

Γουλβς-Μπέρμιγχαμ (15:30)
Μπόλτον-Μπλάκμπερν (15:30)
Τότεναμ-Τσέλσι (18:00)

Δευτέρα, 13/12

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Άρσεναλ (22:00)

Το πρόγραμμα της επόμενης (18ης) αγωνιστικής:

Σαββάτο, 18/12

Σάντερλαντ-Μπόλτον (14:45)
Άρσεναλ-Στόουκ (17:00)
Γουίγκαν-Άστον Βίλα (17:00)
Μπέρμιγχαμ-Νιουκάστλ (17:00)
Μπλάκμπερν-Γουέστ Χαμ (17:00)
Λίβερπουλ-Φούλαμ (17:00)

Κυριακή, 19/12

Γουέστ Μπρομ-Γουλβς (14:00)
Μπλάκπουλ-Τότεναμ (15:30)
Τσέλσι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:00)

Δευτέρα, 20/12

Μάντσεστερ Σίτι-Έβερτον (22:00)

Πηγή: England365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x