Καμπάνια για την απομάκρυνση των ομοφοβικών (δηλ. ανθρώπων που κάνουν διακρίσεις κατά των ομοφυλοφίλων) ξεκινά η Τότεναμ. Αφορμή για την απόφαση αυτή της διοίκησης των «πετεινών» στάθηκαν τα σχετικά συνθήματα μερίδας οπαδών της ομάδας σε βάρος του Σολ Κάμπελ προ δύο εβδομάδων.
«Έχουμε πλήρη επίγνωση των ομοφοβικών συνθημάτων που ακούγονται στα γήπεδα. Έχουμε ήδη δημοσιεύσει μια προειδοποίηση στο πρόγραμμα των αγώνων της ομάδας μας για να υπενθυμίζει στους οπαδούς μας πως τέτοιου είδους συμπεριφορά δεν θα γίνεται ανεκτή. Έχουμε ήδη απευθυνθεί στη διοργανώτρια αρχή της Premier League και ελπίζουμε κι άλλοι σύλλογοι να ακολουθήσουν», δήλωσε ο Πίτερ Σέκι, εκπρόσωπος των Λονδρέζων.
Η πρωτοφανής για τα χρονικά του αγγλικού ποδοσφαίρου της Αγγλίας χαιρετίστηκε από τον υπουργό Αθλητισμού της Αγγλίας, Ρίτσαρντ Κάμπορν. «Συγχαίρω την Τότεναμ για αυτό το σημαντικό βήμα. Στέλνει στους οπαδούς ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως οι διακρίσεις αναφορικά με το χρώμα, τη φυλή, τη θρησκεία και τις σεξουαλικές προτιμήσεις είναι ανεπίτρεπτες», τόνισε σχετικά.
Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






