Αγγλία

Η μεγάλη Γιουνάιτεντ, η μικρή Άρσεναλ!

Τη στιγμή που η Άρσεναλ πήρε με τα χίλια ζόρια τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2) από την Γουέστ Μπρομ, η Μαν. Γιουνάιτεντ, ακόμη και αν αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο, πήρε τη νίκη (1-0) απέναντι στην Μπόλτον και ανέβασε στο +5 τη διαφορά στη βαθμολογία από τους δεύτερους «κανονιέρηδες»!

Τη στιγμή που η Άρσεναλ πήρε με τα χίλια ζόρια τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2) από την Γουέστ Μπρομ, η Μαν. Γιουνάιτεντ, ακόμη και αν αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο, πήρε τη νίκη (1-0) απέναντι στην Μπόλτον και ανέβασε στο +5 τη διαφορά στη βαθμολογία από τους δεύτερους «κανονιέρηδες»!

Τι κι δεν είχε φρεσκάδα; Τι κι αν δεν είχε τον Φέργκιουσον -λόγω τιμωρίας του Σκωτσέζου- στον πάγκο της; Τι κι αν έμεινε με παίκτη λιγότερο μετά από το βίαιο τάκλιν του Έβανς στον Χόλντεν. Η Γιουνάιτεντ διαθέτει μέταλλο μεγάλης ομάδας και παρότι δεν έπαιξε καμία μεγάλη μπάλα νίκησε την Μπόλτον με γκολ του Μπερμπάτοφ στο φινάλε.

Η σύνθεση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Φαν ντερ Σαρ, Μπράουν (46’ Ράφαελ), Σμόλινγκ, Έβανς, Εβρά, Βαλένσια, Κάρικ, Γκιγκς, Νάνι, Ρούνεϊ, Ερνάντεζ (46’ Μπερμπάτοφ).


szolj hozza: Mu1-0Bo

Από την άλλη, η Άρσεναλ συνέχισε να δικαιώνει όσους τη θεωρούν «λίγη» για να χτυπήσει το πρωτάθλημα. Επέτρεψε στην Γουέστ Μπρομ να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων, αρχικά από μία ολιγωρία στην άμυνά της, με τον Ριντ να πιάνει ανενόχλητος την κεφαλιά και να σκοράρει και στη συνέχεια με μια παιδική έξοδο του Αλμούνια, που έδωσε το δικαίωμα στον Οντεμβίγκι να πλασάρει σε κενή εστία. Άργησαν να ξυπνήσουν οι «κανονιέρηδες», οι οποίοι ισοφάρισαν με γκολ των Αρσάβιν και Φαν Πέρσι στο τελευταίο εικοσάλεπτο, ωστόσο παρά την πίεσή τους δεν κατάφεραν να πετύχουν και τρίτο τέρμα.

Η σύνθεση της Άρσεναλ: Αλμούνια, Σανιά, Σκιλασί, Κοσιελνί, Κλισί, Γουίλσιρ, Ντενίλσον (46’ Σαμάκ), Ράμσεϊ (58’ Μπέντνερ), Νασρί, Αρσάβιν, Φαν Πέρσι.


szolj hozza: We2-2Ar

Νίκη που «τονώνει» τις δικές της πιθανότητες παραμονής στην Premier League και ταυτοχρόνως κράτα στάσιμες εκείνες της Μπέρμιγχαμ πήρε η Γουίγκαν, καθώς επιβλήθηκε με σκορ 2-1 των «μπλε», χάρη σε ένα γκολ του Φιγκερόα στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 30ής αγωνιστικής της Premier League:

Σάββατο, 19/3

Τότεναμ-Γουέστ Χαμ 0-0

Άστον Βίλα-Γουλβς 0-1
(38’ Τζάρβις)

Μπλάκμπερν-Μπλάκπουλ 2-2
(49’ Σαμπά, 90+3΄Χόιλετ-21’ πεν., 29’ Άνταμ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπόλτον 1-0
(88’ Μπερμπάτοφ)

Στόουκ-Νιούκαστλ 4-0
(28’ Ουόλτερς, 46’ Πέναντ, 49’ Χιγκινμπόθαμ, 90+2’ Φάουλερ)

Γουέστ Μπρομ-Άρσεναλ 2-2
(3’ Ριντ, 58’ Οντεμβίγκι-70’ Αρσάβιν, 78’ Φαν Πέρσι)

Γουίγκαν-Μπέρμιγχαμ 2-1
(25’ Κλέβερλι, 90+2’ Φιγκερόα-6’ Ρίτζγουελ)

Έβερτον-Φούλαμ 2-1
(36' Κόουλμαν, 49' Σαχά- 62' Ντέμπσεϊ)

Κυριακή, 20/3

Σάντερλαντ-Λίβερπουλ (15:30)
Τσέλσι-Μάντσεστερ Σίτι (18:00)

Η επόμενη (31η) αγωνιστική:

Σάββατο, 2/4 (17:00)

Γουέστ Χαμ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (14:45)
Γουέστ Μπρομ-Λίβερπουλ
Γουίγκαν-Τότεναμ
Έβερτον-Άστον Βίλα
Μπέρμιγχαμ-Μπόλτον
Νιούκαστλ-Γουλβς
Στόουκ-Τσέλσι
Άρσεναλ-Μπλάκμπερν (19:30)

Κυριακή, 3/4

Φούλαμ-Μπλάκπουλ (15:30)
Μάντσεστερ Σίτι-Σάντερλαντ (18:00)

Επιμέλεια: Παναγιώτης Σγαρδέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x