«Το ζητούμενο είναι να κόψουμε πρώτοι το νήμα με τη λήξη της αγωνιστικής σεζόν», τάδε έφη Ζοζέ Μουρίνιο, με αφορμή την ανακήρυξη της Τσέλσι σε πρωταθλήτρια χειμώνα στην Πρέμιερσιπ.
«Είμαι σίγουρα πολύ χαρούμενος. Δεν είχαμε στόχο να αναδειχθούμε πρωταθλητές χειμώνα. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να κόψουμε πρώτοι το νήμα τον Μάιο. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα πλεονέκτημα πέντε βαθμών σε μια αρκετά δύσκολη περίοδο του πρωταθλήματος. Η νίκη απέναντι στην Φούλαμ είναι σημαντική γιατί διατηρήσαμε αυτή τη διαφορά. Μας προσφέρει την δυνατότητα να είμαστε ήρεμοι και σε περίπτωση που κάνουμε κάποιο λάθος, να διατηρήσουμε την πρώτη θέση με δύο ή τρεις βαθμούς διαφορά. Αυτό είναι σημαντικό, αφού το επόμενο παιχνίδι είναι πάρα πολύ κοντά και είναι δύσκολο για μερικούς παίκτες μου».
Με δεδομένο ότι το πρωτάθλημα στην Αγγλία συνεχίζεται χωρίς διακοπή, αυτές τις γιορτινές ημέρες, ο προπονητής της Τσέλσι, είναι προβληματισμένος καθώς οι παίκτες του δεν θα έχουν την πολυτέλεια να ξεκουραστούν ενόψει της δύσκολης συνέχειας: «Καταλαβαίνω ότι τα παιχνίδια την επομένη των Χριστουγέννων είναι σημαντικά για την αγγλική κουλτούρα, αλλά είναι πραγματικό δύσκολο για τους ποδοσφαιριστές μου να προπονηθούν και στη συνέχεια να ταξιδέψουν στο Πόρτσμουθ. Κάθε γιατρός μπορεί να επιβεβαιώσει ότι είναι αδύνατον για έναν ποδοσφαιριστή να επανακτήσει τις δυνάμεις του μέσα σε 24 ώρες. Ωστόσο, αυτό ισχύει και για την αντίπαλη ομάδα και φυσικά δεν μπορώ να εκφράσω κανένα παράπονο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ζοζέ Μουρίνιο.
Επιμέλεια: Πανωραία Λουκά
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






