Τελευταία ημέρα των μεταγραφών, η Πέμπτη και η Τότεναμ ολοκλήρωσε το «παζλ» της με την απόκτηση δύο ποδοσφαιριστών. Του Στιντ Μαλμπράνκ και του Πασκάλ Τσιμποντά, της Φούλαμ και της Γουίγκαν, αντίστοιχα. Όσον αφορά τον τελευταίο έγινε ανταλλαγή με τον Γουέιν Ράουτλετζ που παραχωρήθηκε υπό μορφή δανεισμού στους «λάτικς» για ένα χρόνο.
Τα μεταγραφικά σενάρια που αφορούσαν τον Μαλμπράνκ ξεκίνησαν όταν απέρριψε το νέο συμβόλαιο που του προσέφεραν οι «αγρότες». Για τον 26χρονο ποδοσφαιριστή είχαν ενδιαφερθεί αρκετές ομάδες, μεταξύ των οποίων, η Μπόλτον, η Γουέστ Χαμ, η Νιούκαστλ, η Άστον Βίλα και η Πόρτσμουθ. «Ο Στιντ είναι ένας παίκτης που πάντα είχαμε σε εκτίμηση και είμαι ευχαριστημένος που ήρθε σε εμάς, καθώς υπήρχε ένας μεγάλος αριθμός ομάδων που τον ήθελαν στο δυναμικό τους. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει τόσο αριστερά, όσο και δεξιά στο χώρο του κέντρου», δήλωσε ο τεχνικός των Λονδρέζων, Μάρτιν Γιολ.
Από τη μεριά του ο Γάλλος χαφ έμεινε ευχαριστημένος με την κατάληξη της υπόθεσης: «Η Τότεναμ είναι μία μεγάλη ομάδα και έχω μπροστά μια νέα μεγάλη πρόκληση. Είναι ένας πολύ καλός σύλλογος και ανυπομονώ να ξεκινήσω προπονήσεις μαζί με τους καινούριους μου συμπαίκτες», τόνισε χαρακτηριστικά.
Στην αντίπερα όχθη, ο Ράουτλετζ είναι δυσαρεστημένος που δε μπόρεσε να δείξει την αξία του στους δις πρωταθλητές Αγγλίας, λόγω ενός τραυματισμού που υπέστη, αλλά είναι αποφασισμένος να αρπάξει τη νέα ευκαιρία. «Προφανώς, είναι ήταν μεγάλη ατυχία να τραυματιστώ μόλις πήγα στα ‘σπιρούνια’ και ήταν απογοητευτικό που από τη στιγμή που ανάρρωσα δεν κατάφερα να ‘πιάσω’ στην ομάδα. Τώρα, μου εμφανίζεται μια νέα ευκαιρία ώστε να παίξω στην βασική ενδεκάδα ενός συλλόγου που παίζει το ποδόσφαιρο που μου αρέσει», υπογράμμισε 21χρονος χαφ.
Σε πελάγη ευτυχίας «πλέει» ο Τσιμποντά, καθώς η δική του περίπτωση ήταν εξαιρετικά δύσκολη, αφού η Γουίγκαν είχε ήδη αρνηθεί δύο φορές, προτάσεις των «πετεινών». «Πάντα ήθελα να έρθω στην Τότεναμ. Ήταν ποδοσφαιρική απόφαση. Η Τότεναμ είναι ένας τεράστιος σύλλογος, όπου ελπίζω να παίξω το καλύτερό μου ποδόσφαιρο», ανέφερε σχετικά.
Ευχαριστημένος με το αίσιο τέλος της ιστορίας ήταν και ο αθλητικός διευθυντής του συλλόγου, Ντάμιεν Κόμολι: «Είμαι ενθουσιασμένος που ο Πασκάλ ήρθε σε εμάς. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που ήθελε να βρίσκεται σε αυτόν εδώ το σύλλογο και να προσφέρει. Είναι ένας καταπληκτικός δεξιός μπακ, δυνατός αμυντικά και ικανότατος στον αέρα. Είναι ένας ολοκληρωμένος παίκτης που μπορεί να παίξει και επιθετικά το ίδιο καλά».
Επιμέλεια: Αλέξανδρος Κιράγκας
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






