Αγγλία

Όταν ο Φρανκ συναντήσει τον Σλάβεν

Μια ιδιαιτερότητα θα έχει η αναμέτρηση της Κροατίας με την Αγγλία την Τετάρτη για τα προκριματικά του EURO 2008. Ο μέσος των «λιονταριών», Φρανκ Λάμπαρντ θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Σλάβεν Μπίλιτς, με τον οποίο είχαν συνεργαστεί παλαιότερα στην Πόρτσμουθ και ο οποίος πλέον είναι προπονητής της «χρβάτσκα»

Μια ιδιαιτερότητα θα έχει η αναμέτρηση της Κροατίας με την Αγγλία την Τετάρτη για τα προκριματικά του EURO 2008. Ο μέσος των «λιονταριών», Φρανκ Λάμπαρντ θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Σλάβεν Μπίλιτς, με τον οποίο είχαν συνεργαστεί παλαιότερα στην Πόρτσμουθ και ο οποίος πλέον είναι προπονητής της «χρβάτσκα».

«Ο Σλάβεν ήταν ένας καταπληκτικός, εγκεφαλικός ποδοσφαιριστής. Έφερε πολλή από την προσωπικότητα του στην ομάδα της Γουέστ Χαμ. Βοήθησε πολύ εμένα και τον Ρίο Φέρντιναντ. Ήταν πάντα εκεί να μας προσφέρει συμβουλές. Τρέφω μεγάλο σεβασμό στο πρόσωπο του και το περίμενα ότι θα γίνει προπονητής επειδή ακριβώς είχε αυτή την μεγάλη προσωπικότητα. Δεν ξέρω τι έκανε από τη στιγμή που σταμάτησε το ποδόσφαιρο αλλά πάντα προσπαθούσε να βοηθάει τους νεότερους ποδοσφαιριστές. Έχοντας παίξει με κάποιους ως συμπαίκτης και με κάποιους ως αντίπαλος, είμαι σίγουρος ότι θα είναι πιο αποφασιστικός για την νίκη απέναντι στην ομάδα μου», δήλωσε ο μέσος της Τσέλσι.

Όσο για την πορεία του ομίλου μετά το άτυχο αποτέλεσμα του αγώνα με τα Σκόπια (0-0) ο διεθνής άσος είπε: «Υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος μέχρι το τέλος των προκριματικών. Δεν είναι σωστή στάση να λέμε πως πρέπει να νικήσουμε την Κροατία. Θέλουμε βέβαια να νικήσουμε, αλλά από τη άλλη δεν θέλουμε και να χάσουμε. Κάποιοι είπαν πως είμαστε σ’ έναν εύκολο όμιλο, όμως εγώ δεν το βλέπω αυτό. Τα Σκόπια είναι μια πολύ δύσκολη και τεχνική ομάδα όπως είναι η Ρωσία , η Κροατία και το Ισραήλ. Ήδη έχουμε δει αρκετές ισοπαλίες στον όμιλο μέχρι τώρα. Η Κροατία θα είναι πολύ διαφορετική από τα Σκόπια και πιθανόν να μας δώσει περισσότερο χώρο. Εμείς όμως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί επειδή οι αντίπαλοι μας είναι τεχνικά πολύ καλοί και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε συνεπείς στην άμυνα μας».

Επιμέλεια: Ζάχος Παπαζαχαρίας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x