Αγγλία

Καθ’οδόν για το Γουέμπλεϊ Μαν.Γιουνάιτεντ και Τσέλσι

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας προκρίθηκαν Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι νικώντας στους επαναληπτικούς της προημιτελικής φάσης τη Μίντλεσμπρο και την Τότεναμ αντίστοιχα. Τελευταίο εμπόδιο στο δρόμο για τον τελικό που θα διεξαχθεί στις 19 Μαΐου στο νέο Γουέμπλεϊ θα είναι για τη Γιουνάιτεντ η Γουότφορντ και για την Τσέλσι η Μπλάκμπερν

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας προκρίθηκαν Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι νικώντας στους επαναληπτικούς της προημιτελικής φάσης τη Μίντλεσμπρο και την Τότεναμ αντίστοιχα. Τελευταίο εμπόδιο στο δρόμο για τον τελικό που θα διεξαχθεί στις 19 Μαΐου στο νέο Γουέμπλεϊ θα είναι για τη Γιουνάιτεντ η Γουότφορντ και για την Τσέλσι η Μπλάκμπερν.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» επικράτησαν στο «Ολντ Τράφορντ» με 1-0 (2-2 το πρώτο ματς στο «Ρίβερσαϊντ») με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να δίνει και πάλι τη λύση. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός στο 75ο λεπτό της αναμέτρησης σε μια επέλαση από τα αριστερά ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Τζόναθαν Γούντγκεϊτ κερδίζοντας πέναλτι. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεσή του και νίκησε τον Σβάρτσερ, ο οποίος νωρίτερα είχε φροντίσει με τις αποκρούσεις του σε δύο σουτ του Γουέιν Ρούνεϊ να διατηρήσει το μηδέν για την εστία του. Η «Μπόρο» δεν κατάφερε καν να απειλήσει στον χρόνο που απέμενε μέχρι το τέλος, ενώ στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Μόρισον για μαρκάρισμα στον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η Τσέλσι ήταν η μεγάλη νικήτρια στο λονδρέζικο ντέρμπι, επικρατώντας με 2-1 της Τότεναμ στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» (3-3 το πρώτο ματς στο «Στάμφορντ Μπριτζ»). Μετά από ένα πρώτο ημίχρονο στο οποίο οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν επιφυλακτικές, οι γηπεδούχοι απείλησαν στο ξεκίνημα της επανάληψης με τους Σιμποντά και Μαλμπράνκ, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να νικήσουν τον Τσεχ. Ό,τι δεν κατάφεραν οι «πετεινοί», πέτυχε στο 53’ και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο ο αναγεννημένος Αντρέι Σεφτσένκο. Ο Ουκρανός φορ πήρε τη μπάλα από τη δεξιά πτέρυγα της επίθεσης και λίγο μέσα από τη γωνία της μεγάλης περιοχής εξαπέλυσε ένα αριστερό σουτ το οποίο κατέληξε στο δεξί «παραθυράκι» της εστίας του εμβρόντητου Ρόμπινσον. Πριν καλά-καλά συνέλθουν από το σοκ οι παίκτες της Τότεναμ, οι «μπλε» διπλασίασαν τα τέρματά τους, όταν στο 61’ ο Ντιντιέ Ντρογκμπά έστρωσε τη μπάλα με το στήθος στον Σον Ράιτ-Φίλιπς και αυτός με βολέ στην κίνηση έκανε το 2-0. Η Τότεναμ κατάφερε να ξαναμπεί στο παιχνίδι της πρόκρισης στο 79’, όταν ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ ανατράπηκε από τον Ρικάρντο Καρβάλιο προ του Τσεχ και κέρδισε πέναλτι. Ο Ρόμπι Κιν ευστόχησε και μείωσε σε 2-1, ωστόσο στα εναπομείναντα λεπτά η ομάδα του Μάρτιν Γιόλ δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση και να στείλει το ματς στην παράταση.

Το πρόγραμμα των ημιτελικών:

Μπλάκμπερν-Τσέλσι (15/4 ("Ολντ Τράφορντ")
Γουότφορντ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 14/4 ("Βίλα Παρκ").

*Οι αγώνες είναι νοκ άουτ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x