Με τη διαιτησία τα έβαλε ο Ζοσέ Μουρίνιο μετά από τη λευκή ισοπαλία της Τσέλσι με τη Νιούκαστλ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ». Οι «μπλε» έχασαν την ευκαιρία να μειώσουν στον ένα βαθμό τη διαφορά τους από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο Πορτογάλος τεχνικός έκανε λόγο για αδικία σε βάρος της ομάδας του με αφορμή ένα πέναλτι που δεν της δόθηκε και αντίστοιχα εύνοια για τους πρωτοπόρους, για ένα πέναλτι που δεν δόθηκε σε βάρος τους στο τελευταίο λεπτό της σαββατιάτικης αναμέτρησής τους με τη Μίντλεσμπρο (1-1).
«Οι συνθήκες για μας είναι δύσκολες βλέποντας πως έχουμε να κάνουμε με νέους κανόνες. Είναι απίθανο να κερδίσει κάποια ομάδα πέναλτι απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και είναι επίσης απίθανο να δοθεί πέναλτι υπέρ της Τσέλσι. Έχω το δικαίωμα να τα πω αυτά και κανείς δεν μπορεί να με τιμωρήσει, επειδή λέω την αλήθεια. Δεν λέω πως οι διαιτητές είναι ανέντιμοι, αλλά χθες έγινε ένα πέναλτι σε βάρος της Γιουνάιτεντ που δεν δόθηκε και σήμερα ένας υπέρ μας που επίσης δεν δόθηκε. Αν κάποιος θέλει να με τιμωρήσει για αυτά που είπα, σημαίνει πως φτάσαμε στο τέλος της δημοκρατίας και γυρίζουμε σε παλιές εποχές», δήλωσε ο Μουρίνιο, που ωστόσο δεν καταθέτει τα όπλα. «Χάσαμε μεγάλη ευκαιρία να μειώσουμε τη διαφορά, αλλά δεν νομίζω πως πρέπει να δραματοποιούμε την κατάσταση, αφού δεν άλλαξε κάτι. Στόχος μας είναι να τελειώσουμε τη σεζόν διεκδικώντας τον τίτλο. Έχουμε τρία από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια μας εντός έδρας, ενώ η Γιουνάιτεντ το αντίθετο. Δεν έχω παράπονα από τους παίκτες μου, αφού όσα έχουν καταφέρει φέτος είναι πολύ σημαντικά. Πιστεύω όμως πως η Νιούκαστλ άξιζε το βαθμό της ισοπαλίας».
Όσον αφορά στο μέλλον του, τόνισε πως θα παραμείνει στον πάγκο της Τσέλσι, όπως άλλωστε τον έχει διαβεβαιώσει η διοίκηση. «Η υπόθεση έχει τελειώσει. Θέλω να μείνω και η διοίκηση θέλει να μείνω. Πιστεύω πως έχω να κάνω με ειλικρινείς ανθρώπους και όταν μου λένε πως θα είμαι προπονητής της Τσέλσι και του χρόνου, είναι οριστικό. Η διοίκηση είναι ευχαριστημένη με το έργο μου στην ομάδα», κατέληξε.
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






