Καθόλου αγχωμένος για την ανανέωση του συμβολαίου του αρχηγού της Λίβερπουλ, Στίβεν Τζέραρντ, δεν φαίνεται να είναι ο γενικός αρχηγός του αγγλικού συλλόγου, Ρικ Πάρι, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, αν και ο ίδιος παραδέχεται ότι θέλει η ομάδα του να είναι ανταγωνιστική στην Πρέμιερσιπ και αυτό θα επιτευχθεί μόνο εάν αγωνίζονται σε αυτή παίκτες αξίας. Παρά το γεγονός ότι οι ‘κόκκινοι’ θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την Μίλαν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στα τέλη του μήνα, ο Πάρι επιθυμεί η ομάδα του να συνεχίσει να είναι ανταγωνιστική στο πρωτάθλημα, ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει τη συμμετοχή της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της επόμενης χρονιάς.
Από τη μεριά του, ο προπονητής του συλλόγου, Ράφα Μπενίτεθ, επιθυμεί να ενισχυθεί η ομάδα με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και παραδέχεται ότι ο σχεδιασμός της για τη νέα αγωνιστική περίοδο θα γίνει γύρω από τον Τζέραρντ, ο οποίος βρίσκεται σε συζητήσεις σχετικά με την ανανέωση του συμβολαίου του, με στόχο παραμείνει στο ‘λιμάνι’ μέχρι το τέλος της καριέρας του. «Είμαστε αισιόδοξοι, ως συνήθως. Πάντα είχαμε σαν στόχο μας να κρατήσουμε στην ομάδα τον Τζέραρντ μέχρι να ολοκληρώσει την ποδοσφαιρική του καριέρα. Με κανένα τρόπο δεν υπάρχει περίπτωση να τον υποτιμήσουμε. Είναι φιλόδοξος και θέλει να κερδίζει τρόπαια με την ομάδα, οπότε όσο πιο πολλές επιτυχίες έχουμε και σε όσο περισσότερους τελικούς φτάσουμε τόσο πιο πολύ χαρούμενος θα είναι σε πορεία χρόνου. Δεν βάζουμε χρονικά περιθώρια. Θέλουμε να μείνει, θέλει και ο ίδιος να μείνει, οπότε θα γίνει. Σε αυτό που επικεντρωνόμαστε τώρα είναι ο τελικός της 23ης Μαΐου», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Μπενίτεθ.
Η Λίβερπουλ έχει την ευκαιρία να κατακτήσει το δεύτερο τρόπαιο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μέσα σε τρία χρόνια, αν και στο αγγλικό πρωτάθλημα βρίσκεται 21 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ωστόσο, ο γενικός αρχηγός των ‘κόκκινων’, ελπίζει ότι η ομάδα θα είναι ανταγωνιστική στις εγχώριες διοργανώσεις την επόμενη χρονιά και προσθέτει: «Είναι αυτό που θέλουμε όλοι στην ομάδα. Να παλεύουμε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Βελτιωνόμαστε χρόνο με το χρόνο και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Δεν έχει σχέση το αν έχεις άξιους ή λιγότερους άξιους παίκτες, αλλά το εάν βελτιώνονται στην ομάδα και καλυτερεύουν το παιχνίδι της. Όλα σχετίζονται με την ποιότητα».
Επιμέλεια: Αγγελική Παπαμιχαήλ
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






