Αγγλία

Μυθική αυτοκτονία για Λέστερ και στο Champions League η Τσέλσι - Εκτός Ευρώπης η Άρσεναλ

Παρά το «δώρο» από την Άστον Βίλα (2-1 την Τσέλσι), η Λέστερ ηττήθηκε (2-4) με ανατροπή από την Τότεναμ και περιορίστηκε στο Europa League. Εκτός Ευρώπης η Άρσεναλ.

Ήθελε το… δώρο από τη βαθμολογικά αδιάφορη Άστον Βίλα η Λέστερ, το πήρε, αλλά τελικά το πέταξε στα σκουπίδια. Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς παρά το γεγονός ότι οι «μπλε» ηττήθηκαν από τους «χωριάτες» με 2-1 στο «Βίλα Παρκ», ηττήθηκαν επίσης εντός έδρας από την Τότεναμ με 4-2, τη στιγμή μάλιστα που μέχρι το 76’ ήταν μπροστά στο σκορ με 2-1.

Με αυτόν τον τρόπο, για δεύτερη σερί σεζόν, η Λέστερ έχασε τη συμμετοχή της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση την τελευταία αγωνιστική και ως εκ τούτου, η τετράδα διαμορφώθηκε οριστικά από τις Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ και Τσέλσι.

Επιπλέον, η Τότεναμ πήρε το εισιτήριο για το Conference League, αφήνοντας εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων την Άρσεναλ, ενώ στο Europa League θα συμμετάσχουν Λέστερ και Γουέστ Χαμ.

Στο Champions League Λίβερπουλ και Τσέλσι

Το ενδιαφέρον για τη μάχη της τετράδας εστιάστηκε σε «Άνφιλντ», «Βίλα Παρκ» και «King Power Stadium», με την κατάσταση να είναι εξαιρετικά οριακή, αφού ρόλο θα έπαιζαν και τα γκολ, αφού το κριτήριο ισοβαθμίας στην Αγγλία είναι η διαφορά τερμάτων.

Η Λέστερ άρχισε ιδανικά το παιχνίδι, καθώς με πέναλτι του Βάρντι στο 18’ άνοιξε το σκορ, με τον Χάρι Κέιν όμως να βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 41’ ισοφαρίζοντας σε 1-1. Μάλιστα, με αυτό το τέρμα, ο Άγγλος επιθετικός πήρε το βραβείο του πρώτου σκόρερ στη φετινή σεζόν στην Premier League, αφήνοντας δεύτερο τον Σαλάχ. Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, η Λέστερ κέρδισε νέο πέναλτι και ο Βάρντι στο 52’ διαμόρφωσε το 2-1, σκορπίζοντας ενθουσιασμό στους οπαδούς της. Ωστόσο, στο 76’ από λανθασμένη εκτίμηση μιας εκτέλεσης κόρνερ, ο Σμάιχελ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 2-2. Αυτή η εξέλιξη φόρτωσε πίεση στα πόδια των γηπεδούχων και πράγματι η Τότεναμ έχοντας έναν… φρέσκο Μπέιλ στον αγωνιστικό χώρο έφτασε στην ανατροπή, χάρη στα δύο γκολ του Ουαλού (87’, 96’).



Την ίδια ώρα, στο Μπέρμιγχαμ, η Άστον Βίλα λίγο έλειψε να κάνει την… κηδεία στην Τσέλσι, αφού έφτασε στη νίκη με 2-1. Στο 43’ ο Τραορέ άνοιξε το σκορ και στο 52’ ο Ελ Γκάζι από το σημείο του πέναλτι έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Ο Τσίλγουελ μείωσε στο 70’ και παρά την ασφυκτική πίεση μέχρι το τέλος, δεν μπόρεσε να βρει την ισοφάριση, με την ήττα να μην στοιχίζει τελικά στην ομάδα του Τόμας Τούχελ.



Τέλος, εύκολο όπως αναμενόταν αποδείχθηκε το έργο για τη Λίβερπουλ κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας, φτάνοντας στη νίκη με 2-0. Πρωταγωνιστής ήταν ο Μανέ, που στο 36’ και στο 74’ διαμόρφωσε το τελικό σκορ της αναμέτρησης.



Εκτός Ευρώπης η Άρσεναλ

Παρά την αντεπίθεση που επιχείρησε η Άρσεναλ στις τελευταίες αγωνιστικές και με το «5 στα 5», η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα δεν πρόλαβε ούτε το Conference League. Παρ’ όλα αυτά, πέτυχε ακόμα μία νίκη, αυτή τη φορά επί της Μπράιτον, με τον Πεπέ να φωνάζει και πάλι «παρών». Ο Ιβοριανός σημείωσε και τα δύο γκολ της επικράτησης με 2-0, αρχικά στο 49’ και στο 60’ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.



Θρίαμβος για τους πρωταθλητές

Φιέστα ήθελε και φιέστα έκανε η Μάντσεστερ Σίτι. Στο τελευταίο εντός έδρας ματς του Αγουέρο με τη φανέλα των «πολιτών», οι πρωταθλητές διέσυραν 5-0 την Έβερτον, με τον Αργεντινό να μπαίνει στο ματς στο 65’ και να πετυχαίνει δύο γκολ, αποχαιρετώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την Premier League για χάρη της Μπαρτσελόνα.

Κέβιν Ντε Μπρόινε (11’) και Ζέσους (14’) έβαλαν από νωρίς τις βάσεις για τη νίκη και στο 36’ ο Έντερσον απέκρουσε το πέναλτι του Σίγκουρντσον, διατηρώντας το 2-0. Συνέχεια στα γκολ δόθηκαν στο 53’ με τον Φόντεν, ενώ το τέλειο φινάλε έγραψε ο Αγουέρο με διπλό «χτύπημα» στο 71’ και το 76’.













Άρσεναλ-Μπράιτον 2-0
(49’, 60’ Πεπέ)

Άστον Βίλα-Τσέλσι 2-1
(43’ Τραορέ, 52’ πεν. Ελ Γκάζι – 70’ Τσίλγουελ)

Γουέστ Χαμ-Σαουθάμπτον 3-0
(30’, 33’ Φορνάλς, 86’ Ράις)

Γουλβς-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2
(39’ Σεμέδο – 13’ Ελάνγκα, 45’+4’ πεν. Μάτα)

Λέστερ-Τότεναμ 2-4
(18’ πεν., 52’ πεν. Βάρντι – 41’ Κέιν, 76’ αυτ. Σμάιχελ, 87’, 90’+6’ Μπέιλ)

Λιντς-Γουέστ Μπρομ 2-0
(17’ Ροντρίγκο Μορένο, 42’ Φίλιπς, 79’ πεν. Μπάμφορντ – 90’ Ρόμπσον Κάνου)

Λίβερπουλ-Κρίσταλ Πάλας 2-0
(36’, 74’ Μανέ)

Μάντσεστερ Σίτι-Έβερτον 5-0
(11’ Ντε Μπρόινε, 14’ Ζέσους, 53΄Φόντεν, 71’, 76’ Αγουέρο)

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ-Μπέρνλι 1-0
(24’ ΜακΓκόλντρικ)

Φούλαμ-Νιούκαστλ 0-2
(23’ Γουίλοκ, 88’ πεν. Σερ)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x