Αγγλία

Special… Pep!

Ποιος είναι αφεντικό στο Μάντσεστερ -τουλάχιστον μέχρις αποδείξεως του εναντίου- έδειξε ο Γκουαρντιόλα στον Μουρίνιο! Κάνοντας τον εαυτό της φαβορί για τον τίτλο, η Σίτι άλωσε (2-1) το «Ολντ Τράφορντ»

Στην πρώτη φετινή μεγάλη μάχη του Μάντσεστερ νικητής βγήκε ο Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος ξεκίνησε με το δεξί τις αναμετρήσεις του με τον Μουρίνιο και έκανε το 8-3 (έξι παιχνίδια έχουν λήξε ισόπαλα). Η Σίτι επικράτησε 2-1 της Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ» (παρά την τραγική εμφάνιση του Μπράβο) και συνέχισε με το απόλυτο στις φετινές τις υποχρεώσεις στην Premier League, φθάνοντας στο «4x4» και έσπασε το σερί της συμπολίτισσας.

Ο κορυφαίος των νικητών, Κέβιν Ντε Μπρούινε, άνοιξε το σκορ στο 15’ και ύστερα από το δοκάρι του στο 36’ έγινε το 2-0 από τον Ινεάτσο στο 32’. Ο Ζλάταν μείωσε στο 42’ ύστερα από το «δώρο» του αντίπαλου τερματοφύλακα.

inner

Το ματς

Θα έλεγε κανείς βλέποντας την εικόνα των δύο ομάδων στο ξεκίνημα του ματς, αλλά και γενικότερα σε ολόκληρο το πρώτο μέρος, ότι γηπεδούχος ήτανε η Σίτι στο συγκεκριμένο ματς. Δεν είναι μόνο το ότι είχε συντριπτικά υπέρ της την κατοχή της μπάλας (άλλωστε έτσι γίνεται σχεδόν σε όλα τα ματς του Πεπ Γκουαρδιόλα). Το έκανε χωρίς να είναι και φλύαρη και κάθε φορά που πατούσε την αντίπαλη περιοχή γινότανε φόβος και τρόμος για την άμυνα της Γιουνάτεντ που πελαγοδρομούσε.

Ύστερα από την υποψία φάσης των «πολιτών» με την πλαγιοκόπηση του Ντε Μπρούινε στο 5’ που δεν μπόρεσε να «βρει» κάποιον συμπαίκτη του, ήρθε το μακρινό σουτ του Πογκμπά στο 7’ και από εκεί και πέρα μέχρι να φθάσουμε στο τέρμα του Ζλάταν δεν υπάρχει κάποια καλή στιγμή για τους γηπεδούχους. Οι φιλοξενούμενοι έλεγχαν απόλυτα το ματς και από το πρώτο δεκάλεπτο και μετά φλέρταραν έντονα με το γκολ. Εν τέλει το σημείωσε ο Ντε Μπρούινε στο 15ο λεπτό. Ύστερα από μακρινή μπαλιά του Κολάροφ, κεφαλιά του Ινεάτσο, ο Βέλγος τσίμπησε την μπάλα στη διεκδίκηση με τον Μπλιντ, καθώς ο Ολλανδός πήγε πολύ αργά προς την μπάλα και ο Βέλγος βγήκε απέναντι από τον Ντε Χέα και τον "εκτέλεσε" με δυνατό/συρτό σουτ.

Η Σίτι συνέχισε το… βιολί της και στο 24’ ο Νολίτο έδωσε στον Ινεάτσο που ταλαιπώρησε την αντίπαλη άμυνα, αλλά λίγο πριν βρεθεί φάτσα με την εστία κόπηκε. Η μόνη στιγμή που μπορεί να καταγραφεί για την ομάδα του Μουρίνιο είναι η επίθεση που βρήκε αποδέκτη τον Μχιταριάν, αλλά υποδείχθηκε σε αντικανονική θέση λίγο πριν δεχθεί το μαρκάρισμα του Μπράβο. Η ομάδα του Γκουαρδιόλα ανταμείφθηκε για την επιμονή της στο 36’. Ο εξαιρετικός Ντε Μπρούινε έκανε ωραία κίνηση μέσα στην περιοχή και έπιασε συρτό σουτ από τα δεξιά με το αριστερό και η μπάλα χτύπησε αρχικά στο δεξί δοκάρι του Ντε Χέα και στρώθηκε στον Ιενάτσο που έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Το τελευταίο πεντάλεπτο (συν τις καθυστερήσεις) άνηκε στη Γιουνάιτεντ. Ο Μπράβο την έβαλε στο ματς. Αρχικά με την τραγική του έξοδο, όπου «τράκαρε» με τον Κολάροφ και ο Ζλάταν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με την εστία να είναι ανυπεράσπιστη.

inner

Ο τερματοφύλακας της Σίτι τα είχε χαμένα από εκεί και πέρα, αλλά το δεύτερο δώρο του δεν μπόρεσε να το ξετυλίξει ο Σουηδός και σε μια παρόμοια φάση με αυτή του γκολ που έβαλε, δεν έπιασε καλά το σουτ και η μπάλα απομακρύνθηκε σχεδόν πάνω στη γραμμή.

Το δεύτερο μέρος είχε εντελώς διαφορετική εικόνα. Και στο ξεκίνημα του και γενικότερα στο μεγαλύτερο μέρος του. Η Μαν. Γιουνάιτεντ μπήκε πιο δυνατά, έχοντας τη φόρα του φίνις που έκανε στο πρώτο μέρος, σταμάτησε να είναι τόσο παθητική και έδειξε επιτέλους ότι παίζει στο γήπεδο της. Πάντως, την καλύτερη φάση την είχαν οι φιλοξενούμενοι και πάλι. Αυτήν την προσπάθεια της ομάδας του Μουρίνιο, τη «στήριξε» (και πάλι) ο Μπράβο. Στο 56’ έκανε κι άλλο μεγάλο λάθος, ανοίγοντας την μπάλα μέσα στην περιοχή και λίγο έλειψε να την κάνει δώρο, αλλά με τάκλιν μέσα στην περιοχή σε διεκδίκηση με τον Ρούνεϊ απομάκρυνε τον κίνδυνο. Χωράει, ωστόσο, κουβέντα για το αν ήταν αντικανονικό το μαρκάρισμα. Πολύ οριακή η φάση. Όπως στο πρώτο μέρος, έτσι και στο δεύτερο, αποδέκτης των προσπαθειών των «κόκκινων διαβόλων», ήταν ο Ζλάταν που στο 66’ έκανε μονοκόμματο σουτ ύστερα από την κεφαλιά-πάσα του Φελαϊνί, αλλά ήταν πολύ άστοχο. Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, όπως γίνεται κατανοητό, δεν έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της η Μαν. Σίτι.

Όχι, βέβαια πως ήταν τόσο κακή και τόσο ανεμική όσο η αντίπαλός της στο πρώτο μέρος. Αλλά σίγουρα ήταν κατώτερη. Από την έξοδο του Ινεάτσο και την είσοδο του Φερνάντο άρχισε σταδιακά να ισορροπεί η κατάσταση, καθώς έδεσε το κέντρο των «πολιτών». Για την ακρίβεια αυτό έγινε από τα μέσα του δεύτερου ημιχρόνου και μετά.

Στο 71’ πανηγύρισε το μεγαλύτερο μέρος του «Ολντ Τράφορντ», αλλά δεν ήρθε το γκολ για τη Μαν. Γιουνάιτεντ. Ο Ράσφορντ, που είχε μπει ως αλλαγή μετά την ανάπαυλα, έπιασε το σουτ λίγο έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο βοηθός σήκωσε τη σημαία. Ο Ζλάταν ήταν σε αντικανονική θέση και μπροστά από τον Μπράβο, κρύβοντας το οπτικό του πεδίο. Αυτό φάνηκε και από την κακή αντίδραση του Χιλιανού. Αν και γενικότερα δεν πρέπει να έκανε καλή επέμβαση σε αυτό το ματς. Η καλύτερη φάση του δεύτερου ημιχρόνου ανήκει στους φιλοξενούμενους. Ο Σανέ βρήκε τον Ντε Μπρούινε που ήταν στο αριστερό δοκάρι του Ντε Χέα και με ωραίο σουτ την έστειλε σε αυτό και ύστερα από την πρόσκρουση κύλησε αργά και βασανιστικά παράλληλα με τη γραμμή της εστίας και απομακρύνθηκε.

Το τελευταίο τέταρτο έγινε ροκ, με τη Γιουνάιτεντ να έχει ανοιχτεί για να ισοφαρίσει, παίρνοντας ρίσκα και τη Σίτι να προσπαθεί να επωφεληθεί, θέλοντας να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους. Η ομάδα του Μουρίνιο έγινε και πάλι πολύ επικίνδυνη στις καθυστερήσεις. Ο Ζλάταν δεν ήταν εύστοχος μετά από γκέλα της αντίπαλης άμυνας, αλλά το καλό σουτ που έπιασε κόντραρε και έφυγε σε κόρνερ. Ο Μπράβο συνέχισε να… παραπατά και ύστερα από το κόρνερ που κέρδισε ο Σουηδός έκανε κακή έξοδο, αλλά ευτυχώς για αυτόν η μπάλα απομακρύνθηκε. Λίγο πριν το φινάλε, δεν μπόρεσε και πάλι να μπλοκάρει. Ωστόσο, είχε και πάλι την τύχη με το μέρος του, αφού ο Ράσφορντ «κλώτσησε» από κοντά την τελευταία ευκαιρία της ομάδας του για ισοφάριση και γράφτηκε ο επίλογος του ματς.

inner

Η εξέλιξη του ματς όπως την παρακολουθήσατε σε real-time μέσω του sport-fm.gr



Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Μουρίνιο): Ντε Χέα, Βαλένσια, Μπαϊγί, Μπλιντ, Σο (81' Μαρσιάλ), Φελαϊνί, Πογκμπά, Μκιταριάν (45' Ερέρα), Ρούνεϊ, Λίνγκαρντ (45' Ράσφορντ), Ιμπραΐμοβιτς

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρδιόλα): Μπράβο, Σανιά, Στόουνς, Οταμέντι, Κολάροφ, Ντε Μπρόινε (90' Ζαμπαλέτα), Φερναντίνιο, Σίλβα, Στέρλινγκ (60' Σανέ), Ιεανάτσο (53' Φερνάντο), Νολίτο



Αποστόλης Λιβάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x