Αγγλία

Άνετη και ωραία η Σίτι, μοιραίος ο Νταβίντ Λουίζ

Άνετη και... ωραία η Μάντσεστερ Σίτι στην επανέναρξη, καθάρισε με 3-0 την Άρσεναλ στο εξ αναβολής ματς της 28ης αγωνιστικής. Μοιραίος ο Νταβίντ Λουίζ που έκανε δώρο δύο τέρματα στους «πολίτες».

Χρυσό βατόμουρο στον Νταβίντ Λουίζ που εξελίχθηκε σε αρνητικό πρωταγωνιστή της Άρσεναλ, μιας και με τα λάθη του καθόρισε το αποτέλεσμα και χάρισε επί της ουσίας τη νίκη με 3-0 στη Μάντσεστερ Σίτι στην επανέναρξη της Premier League μετά τον κορωνοϊό.

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός που πέρασε στο 24ο λεπτό ως αλλαγή στη θέση του τραυματία Μαρί, δεν μπήκε επί της ουσίας ποτέ στο ματς και χρειάστηκε μόλις 26 λεπτά για να τα κάνει ρόιδο. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου μετά από δική του γκέλα ο Στέρλινγκ έγραψε το 1-0 ενώ στο ξεκίνημα της επανάληψης με ένα... χαζό πέναλτι στο Μάχρεζ χάρισε το δεύτερο τέρμα στην ομάδα του Γκουαρδιόλα και έφυγε με κόκκινη για τα αποδυτήρια.

Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Φόντεν στις καθυστερήσεις.

Κλειδώνει με το «τρίποντο» τη δεύτερη θέση η ομάδα του Γκουαρδιόλα, σκόρπησαν κάθε ελπίδα για τετράδα οι Λονδρέζοι.

Το ματς

Σαφώς επηρεασμένες από την αγωνιστική απραξία εμφανίστηκαν στο παιχνίδι οι δύο ομάδες που πέταξαν... στα σκουπίδια σχεδόν όλο το πρώτο ημίωρο, χωρίς επί της ουσίας να φτάσουν με αξιώσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

Μάλιστα, η ατυχία χτύπησε την πόρτα της Άρσεναλ που είδε τόσο τον Τσάκα όσο και τον Μαρί να αποχωρούν τραυματίες από το παιχνίδι μετά από ανύποπτες φάσεις στο πρώτο εικοσάλεπτο.

Το πρώτο ξέσπασμα στο ματς και η πρώτη επί της ουσίας ήρθε για τη Μάντσεστερ Σίτι που βρήκε τρελό ρυθμό στο πεντάλεπτο από το 34ο ως το 40ο λεπτό, χάνοντας τέσσερις μεγάλες ευκαιρίες να παραβιάσει την εστία του Λένο. Η πρώτη καταγράφηκε με το διαγώνιο σουτ του Στέρλινγκ που έδιωξε σε κόρνερ ο πορτιέρε των «κανονιέρηδων» ενώ στο 37ο λεπτό ο Λένο και πάλι είπε όχι στον Μάχρεζ που βρέθηκε απέναντι του αλλά δεν πήγε με ενέργεια στην μπάλα για να τελειώσει τη φάση.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό σε μια φάση... καρμπόν με την προηγούμενη ο Ντε Μπρόινε βρήκε με κάθετη αυτή τη φορά τον Στέρλινγκ, αλλά ο Άγγλος φορ δεν πλάσαρε σωστά στέλνοντας την μπάλα πάνω από την εστία.

Ωστόσο, ότι δεν μπόρεσε να κάνει στην προηγούμενη φάση ο Στέρλινγκ το έκανε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Ο Γουόκερ έκανε την μπαλιά στην περιοχή, ο Νταβίντ Λουίζ υπέπεσε σε τραγικό λάθος για ακόμα μία φορά με τον 25χρονο φορ να εκτελεί τον Λένο σημειώνοντας το 12ο τέρμα του στο φετινό πρωτάθλημα. Μάλιστα αυτό έμελλε να είναι το πρώτο τέρμα στην Αγγλία μετά τον κορωνοϊό.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Νταβίντ Λουίζ που δεν έκοβε... ούτε με βαλέ, ολοκλήρωσε την 20λεπτη παράσταση γκάφας. Αφού έχασε στο 47’ τον Μάχρεζ, άπλωσε τα χέρια του και ανέτρεψε στην περιοχή τον Αλγερινό, ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα και έστειλε τον Βραζιλιάνο στόπερ με κόκκινη στα αποδυτήρια γλιτώνοντας τον επί της ουσίας, μιας και είχε προλάβει να τα κάνει... ρόιδο για την ομάδα του Αρτέτα. Ο Ντε Μπρόινε ανέλαβε την εκτέλεση και από την άσπρη βούλα στο 51’ έγραψε το 2-0 για τους «σίτιζενς». Μάλιστα ξόρκισε και το κακό από την άσπρη βούλα, αφού η ομάδα του Γκουαρδιόλα δεν είχε σκοράρει από το σημείο του πέναλτι στις τελευταίες τέσσερις εκτελέσεις.

Μετά το 65’ ο ρυθμός στο ματς έπεσε, ενώ ο σοβαρός τραυματισμός του Γκαρθία στο 80’ επηρέασε την εικόνα της αναμέτρησης. Ωστόσο στις καθυστερήσεις η ομάδα του Πεπ βρήκε και τρίτο τέρμα όταν μετά από σουτ στο δοκάρι του Αγουέρο ο Φόντεν πήρε το ριμπάουντ και νίκησε τον Λένο για το 3-0.


Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Γκαρσία, Λαπόρτ, Μεντί, Γκιντογκάν, Ντε Μπρόινε, Σίλβα, Μάχρεζ, Ζέσους, Στέρλινγκ

Έπαιξαν επίσης οι: Μπερνάρντο Σίλβα, Φόντεν, Φερναντίνιο, Ρόντρι, Αγουέρο

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Λένο, Μπεγερίν, Μουστάφι, Μαρί, Τιέρνι, Τσάκα, Γκεντουζί, Ουίλοκ, Ομπαμεγιάνγκ, Ενκετία

Έπαιξαν επίσης οι: Θεμπάγιος, Νταβίντ Λουίς, Λακαζέτ, Νέλσον, Μέιτλαντ-Νέιλς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x