Αγγλία

Από την καταστροφή στην κορυφή σε έξι χρόνια

Θα θυμούνται για πολλά χρόνια τη φετινή σεζόν οι φίλοι της Μπόρνμουθ.

Με τη νίκη της επί της Μπόλτον η ομάδα του Έντι Χάου ουσιαστικά εξασφάλισε την άνοδο της για πρώτη φορά στην Πρέμιερ Λιγκ, ζώντας ιστορικές στιγμές.

Πως όμως έφτασαν τα «κεράσια» από τον πάτο του αγγλικού ποδοσφαίρου, στο υψηλότερο επίπεδο;

Στο μυαλό των ανθρώπων της ομάδας υπάρχει σφηνωμένη μία ημερομηνία. Στις 28 Δεκεμβρίου του 2008, η Μπόρνμουθ υποδέχτηκε την Μπαρνέτ για την League Two και γνώρισε την ήττα με σκορ 2-0 χωρίς να καταγράψει ούτε ένα σουτ στην αντίπαλη εστία.

Η χρονιά είχε αρχίσει με αφαίρεση 17 βαθμών και μετά από αυτή την ήττα, η Μπόρνμουθ βρισκόταν 15 βαθμούς μακριά από την επιβίωση στις επαγγελματικές κατηγορίες. Οι μόλις 4000 φίλοι της που είχαν βρεθεί στο «Goldsland» αποχώρησαν απογοητευμένοι και πεπεισμένοι ότι η νέα χρονιά θα τους έβρισκε στην Κονφερενς.

Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x