Αγγλία

Επίσημο: Στην Άρσεναλ ο Γκαμπριέλ Ζεσούς

Η Άρσεναλ ανακοίνωσε την απόκτηση του Γκαμπριέλ Ζεσούς.

Μια σπουδαία μεταγραφή ολοκλήρωσε η Άρσεναλ. Η ομάδα του Λονδίνου ανακοίνωσε την απόκτηση του Γκαμπριέλ Ζεσούς. Σύμφωνα με αγγλικά ΜΜΕ, η αγορά του από τη Μάντσεστερ Σίτι στοίχισε πάνω από 50 εκατ. ευρώ.

Ο 25χρονος Βραζιλιάνος είχε 236 συμμετοχές και 95 γκολ την τελευταία πενταετία με τη Σίτι κατακτώντας μαζί της τέσσερα πρωταθλήματα, τρία Λιγκ Καπ και το Κύπελλο. Είναι στέλεχος της εθνικής ομάδας της χώρας του με 19 γκολ σε 56 εμφανίσεις πανηγυρίζοντας μαζί της το Κόπα Αμέρικα το 2019, ενώ έχει κατακτήσει και το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στο Ρίο το 2018.

Πήρε ήδη τη φανέλα με το «9» και προορίζεται για βασικός επιθετικός των «κανονιέρηδων» που οδεύουν στη μετα-Λακαζέτ και Ομπαμεγιάνγκ εποχή.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που η ομάδα κατάφερε να αποκτήσει έναν παίκτη τέτοιου επιπέδου. Γνωρίζω προσωπικά τον Γκαμπριέλ και έχει πετυχημένη παρουσία στην Premier League. Η περίπτωσή του ήταν στα ραντάρ μας εδώ και πολύ καιρό και καταφέραμε να πάρουμε έναν παίκτη που όλοι θέλαμε», ανέφερε ο Μίκελ Αρτέτα, προπονητής της Άρσεναλ που είχε συνεργαστεί ως βοηθός του Πεπ Γκουαρντιόλα με τον Βραζιλιάνο στη Σίτι.

Τον διεθνή άσο αποχαιρέτησε η Μάντσεστερ Σίτι ευχόμενη τα καλύτερα για τον ίδιο στη συνέχεια της καριέρας του.





Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x