Αγγλία

Δεν (το) χάνει ο Μουρίνιο! (video)

Ακόμα μια «μονομαχία» μεταξύ Μουρίνιο-Βενγκέρ, κράτησε «ατσαλάκωτο» τον Special One. Η Τσέλσι έμεινε στο… βαρετό 0-0 με την Άρσεναλ (αμφότερες φωνάζουν για πέναλτι) και ετοιμάζεται για φιέστα τίτλου.

Το… άχαστο σερί του όταν βρίσκει τον Βενγκέρ επιβεβαίωσε εκ νέου ο Ζοσέ Μουρίνιο! Παρατάσσοντας την Τσέλσι, όπως ακριβώς ήθελε και με στόχο να διαφυλάξει την άμυνα, ο special one πήρε το 0-0 απέναντι στην Άρσεναλ στο Εμιρέιτς (διευρύνοντας σε 13 παιχνίδια το αήττητό του κόντρα στον Αλσατό κόουτς) και ετοιμάζεται για την μαθηματική στέψη του πρωταθλήματος.

Πώς; Με δύο νίκες στα επόμενα παιχνίδια, εξασφαλίζεται ακόμα ένα πρωτάθλημα για τους «μπλε» αφού πλέον απέχουν 10 βαθμούς απ’ την Μάντσεστερ Σίτι, την ώρα που οι «κανονιέρηδες» παραμένουν αγχωμένοι για την απευθείας έξοδο στο Champions League, όντας στο +2 από Γιουνάιτεντ (με ματς περισσότερο).

Η αλήθεια είναι πως το πρώτο μέρος είχε ρυθμό. Είχε… ένταση. Αλλά ο διαιτητής τα ‘κανε μαντάρα. Απ’ την μία δεν έδωσε δύο πέναλτι στην Τσέλσι (σε σφοδρή σύγκρουση του Όσκαρ με τον Οσπίνα και σε ανατροπή του Φάμπρεγας στην περιοχή), απ’ την άλλη αρνήθηκε κάτι παρόμοιο στην Άρσεναλ (στο παρατεταμένο χέρι του Κέιχιλ στην περιοχή).

Όσο να ‘ναι όλη αυτή η κατάσταση έφερε «μουρμούρες» εκατέρωθεν, με τον Πορτογάλο τεχνικό να γυρίζει προς τα πίσω την ομάδα του στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους και τους φιλοξενούμενους να ανακτούν -ασκόπα- την υπεροχή.

Το δεύτερο μέρος δεν θύμιζε και πολύ το πρώτο, όσον αφορά το τέμπο των δύο ομάδων. Απ ‘τη μία ο Μουρίνιο έδειξε να αρκείται στον βαθμό της ισοπαλίας, απ’ την άλλη η Άρσεναλ έδειχνε να μην μπορεί πλέον να κυνηγήσει το κάτι παραπάνω (χάρη και στην ανασταλτική λειτουργία της αντιπάλου της). Ως εκ τούτου μέσα σε… χασμουρητά για το θέαμα που δεν υπήρχε, τα πάντα... έσβησαν πρόωρα και το 0-0 δεν άλλαξε.



Το πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής

Σάββατο, 25/4

Σαουθάμπτον-Τότεναμ 2-2
(29’, 65’ Πελέ - 43’ Λαμέλα, 70’ Τσαντλί)

Μπέρνλι-Λέστερ 0-1
(60’ Βάρντι)

Κρίσταλ Πάλας-Χαλ 0-2
(52’, 90’+2’ Εντόι)

Νιούκαστλ-Σουόνσι 2-3
(20’ Πέρεθ, 87’ Ντε Γιονγκ - 45’+2’ Ολιβέιρα, 50’ Σίγκουρντσον, 71’ Κορκ)

ΚΠΡ-Γουέστ Χαμ 0-0

Στόουκ-Σάντερλαντ 1-1
(27’ Άνταμ - 2’ Γουίκαμ)

Γουέστ Μπρομ-Λίβερπουλ 0-0

Μάντσεστερ Σίτι-Άστον Βίλα 3-2
(3’ Αγουέρο, 66’ Κολάροφ, 89’ Φερναντίνιο - 68’ Κλέβερλι, 85’ Σάντσες)

Κυριακή, 26/4

Έβερτον-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-0
(5’ ΜακΚάρθι, 35’ Στόουνς, 74’ Μιραλάς)

Άρσεναλ-Τσέλσι 0-0

Η επόμενη αγωνιστική (35η)

Σάββατο, 2/5 (17:00)

Λέστερ-Νιούκαστλ (14:45)
Άστον Βίλα-Έβερτον
Λίβερπουλ-ΚΠΡ
Σάντερλαντ-Σαουθάμπτον
Σουόνσι-Στόουκ
Γουέστ Χαμ-Μπέρνλι
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουέστ Μπρομ (19:30)

Κυριακή, 3/5

Τσέλσι-Κρίσταλ Πάλας (15:30)
Τότεναμ-Μάντσεστερ Σίτι (18:00)

Δευτέρα, 4/5

Χαλ-Άρσεναλ (22:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x