Αγγλία

«Διαβολικό» παραλήρημα από Σμάιχελ

Το όνειρο πολλών οπαδών της Μάντσεστερ να δουν τον Γκουαρντιόλα στην ομάδα, είναι εφιάλτης για τον Πίτερ Σμάιχελ, ο οποίος ωστόσο δεν θεωρεί άξιο κανέναν για τον πάγκο των Άγγλων.
Google Προσθέστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Το όνομα του Πέπε Γκουαρντιόλα βρίσκεται στην κορυφή των υποψηφίων που ενδέχεται -κάποια στιγμή στο μέλλον- να καθίσει στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αυτή θα είναι μια εφιαλτική στιγμή για τον Πίτερ Σμάιχελ. «Είναι ο μεγαλύτερος μου φόβος. Να γίνει κάποιος σαν τον Γκουαρντιόλα ο επόμενος τεχνικός της Μάντσεστερ».

Ο πρώην τερματοφύλακας έχοντας ως παράδειγμα την Μπάγερν Μονάχου τόνισε πώς και πόσο ο Ισπανός κατάφερε να αλλάξει (όχι με την καλή έννοια του όρου) τη νοοτροπία μιας ομάδας: «Ο Γκουαρντιόλα έχει έναν συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού, ένα σύστημα στο οποίο είναι προσκολλημένος. Έχει αλλάξει την Μπάγερν, την οποία εγώ θεωρούσα φανταστική ομάδα όταν βρισκόταν υπό οδηγίες του Γιουπ Χάινκες».

Ο Γερμανός βετεράνος δεν είναι ικανοποιημένος όμως, ούτε με τον τωρινό κόουτς της Γιουνάιτεντ (αλλά όπως φαίνεται ούτε και με κανέναν άλλον): «Αυτή την στιγμή δεν μου αρέσει καθόλου ο τρόπος με τον οποίο αγωνίζεται η Μάντσεστερ. Ο (πρώην παίκτης της ομάδας), Αντρέι Καντσέλσκις, είπε ότι ο Φαν Χάαλ μετέτρεψε τους ποδοσφαιριστές σε ρομπότ και συμφωνώ μαζί του», δήλωσε ο Σμάιχελ.

Δεν σταμάτησε εκεί, αλλά τόνισε πως: «Ένα κλαμπ με τέτοια ιστορία και παράδοση απαιτεί τον σεβασμό όλων όσων έρχονται σε αυτό», και συμπλήρωσε: «Κανείς τεχνικός δεν μπορεί να αποφασίζει πώς θα παίζουν οι ποδοσφαιριστές αυτής της ομάδας!», αφήνοντάς μία απορία σε όλους μας. Αν δεν μπορεί ο προπονητής, τότε ποιος μπορεί;

Επιμέλεια: Μαρία Ζαφειράτου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x