Αγγλία

Έβρεξε γκολ στο «Άνφιλντ» και... σκόνταψε στα πέναλτι η Άρσεναλ

Σε ένα φοβερό ματς στο «Άνφιλντ» που σημειώθηκαν δέκα γκολ (5-5) η Λίβερπουλ απέκλεισε στα πέναλτι την Άρσεναλ. Επική ανατροπή για τους «κόκκινους» που ισοφάρισαν στο 94’!

Aπίστευτο ματς στο «Άνφιλντ», ανάμεσα στη Λίβερπουλ και την Άρσεναλ, με τους «κόκκινους» να παίρνουν σπουδαία πρόκριση στα προημιτελικά του Λιγκ Καπ στα πέναλτι.

Μεγάλη ανατροπή από την ομάδα του Κλοπ, που αρχικά γύρισε το ματς από το 4-2, ενώ κατάφερε αν και είχε μείνει ξανά πίσω στο σκορ, να ισοφαρίσει με τον Οριγκί στις καθυστερήσεις σε 5-5, οδηγώντας το παιχνίδι στη «ρώσικη ρουλέτα», από την οποία βγήκε αλώβητη.

Οι «κόκκινοι» πήραν προβάδισμα με αυτογκόλ του Μουστάφι μόλις στο 6ο λεπτό, με την απάντηση από την ομάδα του Λονδίνουν να είναι άμεση. Ο Τοριέρια στο 16’ μετά από ασταθές διώξιμο του Κέχελερ πήρε το ριμπάουντ και με κοντινό πλασέ ισοφάρισε σε 1-1, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε ο Μαρτινέλι. Ο Βραζιλιάνος με δύο γκολ, στο 26’ και στο 36’ έδωσε σαφές προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, αλλά οι «κόκκινοι» είχαν τρόπο να απαντήσουν.

Με εύστοχο πέναλτι του Μίλνερ στο 43’ η ομάδα του Κλοπ μείωσε σε 3-2 με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα. Στο ξεκίνημα της επανάληψης, η Άρσεναλ έφτασε και σε τέταρτο γκολ με τον Μέιτλαντ-Νέιλς που έγραψε το 4-2, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν τον τρόπο να φτάσουν στην ισοφάριση. Ο Τσάμπερλειν στο 58’ μείωσε σε 4-3, ενώ με όμορφη ενέργεια ο Οριγκί πέντε λεπτά αργότερα ισοφάρισε σε 4-4.

Με ένα εκπληκτικό γκολ του Γουίλοκ 70ο λεπτό η Άρσεναλ έφτασε στο 5-4, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει την πρόκριση στην κανονική διάρκεια. Ο Οριγκί στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα ισοφάρισε σε 5-5 και οδήγησε το ματς στα πέναλτι.

Στα πέναλτι ο Κέχελερ νίκησε τον Θεμπάγιος στο τέταρτο πέναλτι των «κανονιέρηδων», ενώ στη συνέχεια ευστόχησαν και χάρισαν την πρόκριση στα προημιτελικά στους «κόκκινους» ο Οριγκί και Τζόουνς.

Τα πέναλτι

Μπεγιερίν 0-1
Μίλνερ 1-1
Γκεντουζί 1-2
Λαλάνα 2-2
Μαρτινέλι 2-3
Μπρούστερ 3-3
Θεμπάγιος 3-3 απόκρουση Κέχελερ
Οριγκί 4-3
Μέιτλαντ-Νάιλς 4-4
Τζόυνς 5-4

Λίβερπουλ (Κλοπ): Κέλεχερ, Γουίλιαμς, Γκόμεζ, Φαν ντεν Μπεργκ, Μίλνερ, Λαλάνα, Κεϊτά (55' Τζόουνς), Οξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν (81' Τσιριβέγια), Ελιοτ, Μπρούστερ, Οριγκί.

Αρσεναλ (Εμερι): Μαρτίνες, Μπυστάφι, Κολάσινατς (83' Τιέρνι), Μπεγιερίν, Χόλντινγκ, Μέιτλαντ-Νάιλς, Τορέιρα (72' Θεμπάγιος), Οζίλ (65' Γκεντουζί), Γουίλοκ, Σάκα, Μαρτινέλι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x