Αγγλία

Επίσημο: Αποχώρησαν από την ESL οι έξι αγγλικές ομάδες!

Μετά τις Σίτι και Τσέλσι ακολούθησαν και οι υπόλοιπες στην έξοδο.

Σαν παλάτι στην άμμο γκρεμίζεται η European Super League. Μετά τις Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι, ήρθε η σειρά και των υπολοίπων τεσσάρων ομάδων της Αγγλίας που είχαν επιλέξει να αποσχιστούν από την UEFA να ακολουθήσουν το δρόμο τους.

Όπως ανακοίνωσαν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Άρσεναλ και Τότεναμ αποχωρούν από την υπό σύσταση κλειστή λίγκα υποκύπτοντας στις πιέσεις και αντιδράσεις από όλες τις πλευρές.

Πλέον το μέλλον της ESL με την απώλεια των πανίσχυρων αγγλικών κλαμπ τίθεται σε μεγάλη αμφιβολία και πολλοί μιλούν με βεβαιότητα για καταστροφή του πλάνου. Ήδη φημολογείται πως η ESL αναμένεται να… κατεβάσει ρολά, καθώς έχουν απομείνει (για την ώρα) να στηρίζουν το πρότζεκτ μόνο οι Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους, Ίντερ, Μίλαν και Ατλέτικο Μαδρίτης.

Τα τέσσερα αγγλικά κλαμπ εξέδωσαν σχετικές ανακοινώσεις. «Δεν θα λάβουμε μέρος στην ESL. Ακούσαμε προσεκτικά τις αντιδράσεις των φιλάθλων μας, της κυβέρνησης και των άλλων εταίρων. Παραμένουμε αφοσιωμένοι στη συνεργασία με όλες τις πλευρές του ποδοσφαίρου ώστε να βρούμε λύσεις για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το παιχνίδι», αναφέρει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η Λίβερπουλ επισήμανε: «Επιβεβαιώνουμε πως η συμμετοχή μας στο πλάνο για την ESL σταμάτησε. Τις τελευταίες μέρες το κλαμπ δέχτηκε τις απόψεις πολλών εταίρων, εντός και εκτός συλλόγων, και θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε για την πολύτιμη συνεισφορά».

Η Άρσεναλ έκανε λόγο για λάθος και απολογήθηκε. «Οι τελευταίες μέρες μας έδειξαν το βάθος συναισθημάτων των φιλάθλων μας σε όλο τον κόσμο για την ομάδα μας και το ποδόσφαιρο που αγαπάμε. Δεν χρειαζόμασταν υπενθύμιση, αλλά η αντίδραση των φιλάθλων μας μάς έδωσαν χρόνο για περαιτέρω και βαθύτερη σκέψη. Δεν είχαμε ποτέ σκοπό να δημιουργήσουμε τέτοια αναστάτωση, ωστόσο όταν ήρθε η πρόταση της ESL, αν και γνωρίζαμε πως δεν υπήρχαν εγγυήσεις, δεν θέλαμε να μείνουμε πίσω και θέλαμε να διασφαλίσουμε το μέλλον της Άρσεναλ. Ακούγοντας όμως εσάς και την ευρύτερη ποδοσφαιρική κοινότητα, αποσύρουμε τη συμμετοχή μας. Κάναμε ένα λάθος και απολογούμαστε γι’ αυτό», τονίζεται στην ανακοίνωση των «κανονιέρηδων».

Η Τότεναμ, τέλος, αναφέρει: «Μετανιώνουμε για την αναστάτωση που προκαλέσαμε. Νιώσαμε πως ήταν σημαντικό για τον σύλλογό μας να συμμετέχει σε αυτή την εξέλιξη της πιθανής νέας δομής του ποδοσφαίρου που θα εγγυάτο περισσότερη οικονομική σταθερότητα. Θεωρούμε πως δεν πρέπει να μένουμε στάσιμοι και πως το παιχνίδι θα πρέπει να εξελίσσεται. Ευχαριστούμε τους φιλάθλους που εξέφρασαν τις απόψεις τους».







Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x