Αγγλία

Τα απίστευτα στατιστικά που δείχνουν ότι ο Έμερι υποχρέωσε τον Γκουαρδιόλα στη χειρότερη βραδιά της καριέρας του!

Η Μάντσεστερ Σίτι ηττήθηκε με 1-0 από την Άστον Βίλα, με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να «εγκλωβίζεται» από τον Ουνάι Έμερι, σημειώνοντας αρκετά αρνητικά ρεκόρ.

Σε τέταρτη αναμέτρηση χωρίς νίκη έμεινε η Μάντσεστερ Σίτι στην Premier League, που ηττήθηκε εκτός έδρας με 1-0 από την Άστον Βίλα και έπεσε στην 4η θέση με 30 βαθμούς και στο -6 από την πρωτοπόρο, Άρσεναλ.

Οι πρωταθλητές Αγγλίας και Ευρώπης περνάνε μια κρίση το τελευταίο διάστημα, η οποία φαίνεται χαρακτηριστικά στο χορτάρι. Το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα εμφανίζει κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια, με αποτέλεσμα να μην έχει τα ανάλογα επίπεδα ενέργειας και πίεσης στον αντίπαλο, ενώ οι απουσίες κομβικών παικτών, όπως οι Ντε Μπρόινε και Ρόδρι έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στη συνολική λειτουργία των «σίτιζεν» στον αγωνιστικό χώρο.

Ωστόσο, στο Villa Park ο Ισπανός τεχνικός έζησε τη χειρότερη βραδιά της προπονητικής του καριέρας. Κατέρριψε αρνητικά ρεκόρ, ο Έμερι τον «κλείδωσε» στη φάση επίθεσης, ενώ του δημιούργησε πολλά προβλήματα στην ανασταλτική λειτουργία, με το ένα γκολ που πέτυχαν οι «χωριάτες» να μοιάζει… λίγο!


Αρχικά, η αξία των ευκαιριών της Βίλα ήταν 2.04 xGoals, ενώ της Σίτι 0.83 xGoals, δημιουργώντας μόλις δυο (!) τελικές προσπάθειες, οι λιγότερες που έχει δημιουργήσει ποτέ ομάδα του Πεπ στα 535 παιχνίδια που έχει κάτσει στον πάγκο των Μπαρτσελόνα, Μπάγερν Μονάχου και Μάντσεστερ Σίτι!

Από την άλλη, η ομάδα του Μάντσεστερ δέχθηκε 22 σουτ, τα οποία ισοφάρισαν το αρνητικό ρεκόρ του Γκουαρδιόλα, συνολικά, και όχι μόνο στον πάγκο της αγγλικής ομάδας, όπως επίσης και οι 13 τελικές του πρώτου ημιχρόνου, που ήταν ο μεγαλύτερος αριθμός τελικών που έχει δεχθεί ποτέ ομάδα του στα πρώτα 45 λεπτά.

Μάλιστα, για πρώτη φορά σε επίπεδο Premier League η Σίτι δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε ένα κόρνερ, ενώ η Βίλα έγινε η ομάδα που της κέρδισε τις περισσότερες φορές την κατοχή στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου (13). Όλα αυτά στην πρώτη νίκη του Έμερι επί του Γκουαρδιόλα μετά από 14 παιχνίδια (εννέα ισοπαλίες, τέσσερις ήττες).

Δεδομένα, ο Γκουαρδιόλα περιμένει τις επιστροφές των παικτών που απουσιάζουν, το πρόγραμμα της το επόμενο διάστημα είναι σαφώς πιο εύκολο προκειμένου να πάρει συνεχόμενες νίκες, αλλά η Μάντσεστερ Σίτι σε αυτό το πρώτο διάστημα της σεζόν δείχνει κορεσμένη, ιδιαίτερα στις συνεχόμενες υποχρεώσεις της στην Premier League...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x