Αγγλία

Όταν ο Γουόρνοκ έβαλε μπακ σε θέση σέντερ φορ λόγω... ονείρου που είδε η γυναίκα του & εκείνος έκανε χατ τρικ!

Ξεθάβουμε μία απίθανη ιστορία που περιλαμβάνει έναν τολμηρό προπονητή, μία γυναίκα με ζωηρή φαντασία και έναν μπακ που έκανε χατ τρικ παίζοντας σέντερ φορ!

Μπορεί τα τελευταία χρόνια η Κρίσταλ Πάλας να έχει καθιερωθεί ως σύλλογος της Premier League, ωστόσο πριν από 14 χρόνια βρισκόταν σε άσχημη κατάσταση.

Οι "αετοί" μετείχαν στην Championship και μάλιστα λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων είχαν τεθεί σε επιτήρηση.

Προπονητής της ομάδας ήταν ο ακούραστος Νιλ Γουόρνοκ, ο οποίος σε ένα ματς Κυπέλλου με τη Γουλβς, που ήταν τότε στην Premier League, είχε πάρει μία ριζοσπαστική απόφαση αναφορικά με την κατάρτιση της αρχικής του ενδεκάδας.

Βλέπετε, είχε επιλέξει τον Ντάνι Μπάτερφιλντ, που αγωνιζόταν ως μπακ, στην... κορυφή της επίθεσης! Βλέπετε, η σύζυγός του, Σάρον, είχε δει στον ύπνο της πως ο εν λόγω παίκτης θα πετύχαινε το νικητήριο γκολ, με τον Γουόρνοκ να δέχεται τον οιωνό και να βάζει μπροστά τον Βρετανό.



Τη θέση του στο δεξί άκρο της άμυνας, είχε αναλάβει ο νεανίας τότε, Ναθάνιελ Κλάιν...

Η κατάληξη ήταν πιο... ονειρική κι από αυτά που είδε η κυρία Γουόρνοκ. Από το 62ο έως το 68ο λεπτό του αγώνα, ο Μπάτερφιλντ έστειλε την μπάλα τρεις φορές στα δίχτυα των "λύκων", πετυχαίνοντας το τέλειο χατ τρικ - με το δεξί, με το αριστερό και με κεφαλιά!

Μέχρι και σήμερα, το εν λόγω χατ τρικ παραμένει το γρηγορότερο στην ιστορία της ομάδας, με τον Μπάτερφιλντ να θυμάται πως "ο Γουόρνοκ ήρθε να μας πει την ενδεκάδα και όταν άκουσα Κλάιν πίσω δεξιά, σκέφτηκα ότι θα είμαι στον πάγκο.

Ξαφνικά είπε το όνομά μου, μερικά από τα παιδιά γέλασαν. Ήταν πάντως σύνηθες για τον κόουτς να κάνει τέτοια πράγματα εκεί που δεν το περίμενες".


Ο Μπάτερφιλντ έγινε χθες 44 ετών και βιοπορίζεται πλέον ως μέλος τεχνικών επιτελείων, δουλεύοντας μέχρι πρόσφατα στη Λίνκολν, ωστόσο για πάντα θα μνημονεύεται ως ο μπακ που έπαιξε φορ και έκανε χατ τρικ!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x