Αγγλία

Σωτηρακόπουλος: «Η μεγάλη ευκαιρία του Τσιμίκα και του Τζόλη»

Ακούστε τα όσα ανέφερε ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6.

Τις πολύ καλές εμφανίσεις του Κώστα Τσιμίκα στην αρχή της σεζόν με την Λίβερπουλ και την μεταγραφή του Χρήστου Τζόλη στη Νόριτς σχολίασε ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6.

Αρχικά το σημείο που στάθηκε ήταν η ακύρωση του εκτός έδρας γκολ: «Σωστά δεν μετράει για εκείνους που το υποστηρίζουν. Γιατί να παιχθεί μισή ώρα παράταση, αφού ευνοεί τον γηπεδούχο; Δεν μπορεί να γίνει τρίτο παιχνίδι. Συνεπώς γιατί; Τώρα έχει μεγάλη σημασία να παίζεις το δεύτερο παιχνίδι στο γήπεδό σου, για να έχεις την παράταση με το μέρος σου. Η Αγγλία πολλές φορές έχει δείξει το δρόμο στο ποδόσφαιρο. Τι κάνουν στην Αγγλία στις παρατάσεις; Μετράει το εκτός έδρας γκολ μόνο στις παρατάσεις. Αυτό που κάνει τώρα η UEFA δεν έχει καμία λογική, ευνοώντας τη μία ομάδα και τιμωρώντας την άλλη. Ωραίο να λέμε ότι όλα ξεκινούν από το μηδέν. Δεν έχω καταλήξει αν είμαι υπέρ ή κατά, αφού σκέφτομαι όλες τις παραμέτρους. Έχουμε ανοίξει τη σεζόν με μισάωρα που θα τα βρούμε μπροστά μας κατά τη διάρκεια της σεζόν».

Στη συνέχεια, μίλησε για το αποψινό παιχνίδι του Ολυμπιακού και τα προβλήματα που προκύπτουν για τις ελληνικές (και όχι μόνο) ομάδες από τη στιγμή που δίνουν τόσο νωρίς ματς στην Ευρώπη: «Δεν θα είναι εύκολη η βραδιά του Ολυμπιακού. Όμως αν βρεθεί μπροστά στο σκορ πιστεύω ότι θα το υπερασπιστεί μέχρι το τέλος της αναμέτρησης. Παίζει ματς που του καθορίζουν τη σεζόν. Κάτι αντίστοιχο έγινε στην ΑΕΚ με τον Μιλόγεβιτς, ο οποίος δεν είχε όλους τους παίκτες στη διάθεσή του. Λέω εγώ τώρα, η UEFA οι μεταγραφές να γίνουν μέχρι τις 30 Ιουνίου. Να τελειώνουν οι μεταγραφές και να ξεκινάει τότε η σεζόν για όλους».

Για την χθεσινή εμφάνιση του Κώστα Τσιμίκα, ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος ανέφερε: «Πάρα πολύ καλός ο Τσιμίκας. Έχει ξεκινήσει καλά. Ένας από τους σημαντικότερους ρεπόρτερ της Λίβερπουλ εξηγεί τους λόγους για τους οποίους πήρε πέρσι τον Τσιμίκα και γιατί δεν τον έχει δώσει μέχρι τώρα, παρά τις κρούσεις που έχει δεχθεί. Παίζει συγκροτημένα, έκανε ξανά ασίστ. Η Λίβερπουλ ήταν πάρα πολύ καλή για 45 λεπτά. Η ευκαιρία του Τσιμίκα είναι εδώ. Στον έναν μήνα που θα λείψει ο Ρόμπερτσον να την εκμεταλλευτεί, να πάρει παιχνίδια και να ανέβει περισσότερο. Αυτό δεν θα μπορούσε να το κάνει πριν από ένα χρόνο. Έπρεπε να μάθει να παίζει το στιλ της ομάδας του. Τον πήραν γιατί είδαν ότι ταίριαζε στο στιλ της ομάδας. Μέχρι τώρα δείχνει ότι είναι κομμένος και ραμμένος για την Λίβερπολυ. Έχει προσαρμοστεί πλήρως στην ομάδα».

Καταλήγοντας, είπε δύο λόγια για τον Τζόλη και αποκάλυψε τον τρόπο που λειτουργεί η Νόριτς: «Καλή ευκαιρία για Τζόλη. Θα βρει και έναν Έλληνα εκεί. Η Νόριτς παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, κάνοντας μεγάλες ζημιές (όπως με την Μάντσεστερ Σίτι) με τον ίδιο προπονητή παρά τον υποβιβασμό. Η ιδιοκτήτρια της ομάδας είναι μία σεφ που έχει αφήσει τους σωστούς ανθρώπους να την τρέξουν και στη συνέχεια εκείνη με τον άντρα τους παίρνουν την τελική τους απόφαση. Ο Τζόλης έχει την ευκαιρία να κάνει όνομα και είναι πολύ καλό ότι ο ΠΑΟΚ διατηρεί ποσοστό μεταπώλησης (σ.σ: 17,5%)».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x