Αγγλία

«Θα απολυθεί σε λίγους μήνες»: Ο ΜακΚένα διέψευσε κάθε προγνωστικό με τις back to back ανόδους της Ίπσουιτς!

Ο Κίεραν ΜακΚένα τρέλανε την Αγγλία αναλαμβάνοντας την Ίπσουιτς τον Δεκέμβριο του 2021 και ανεβάζοντάς τη δύο κατηγορίες μέσα σε 2,5 χρόνια.

«Θα απολυθεί σε λίγους μήνες», «απλά γιατί;» και «πόσο πιο κάτω θα πάνε» ήταν μερικά από τα σχόλια στην είδηση της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της Ίπσουιτς από τον Κίεραν ΜακΚένα τον Δεκέμβριο του 2021.

Ο Βορειοϊρλανδός είχε εμπειρία μονάχα από τα τμήματα υποδομής της Τότεναμ και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προτού αναλάβει τους «μπλε», που την εποχή εκείνη πάσχιζαν να ισορροπήσουν στη League One.

Fast forward 2,5 χρόνια αργότερα, και η Ίπσουιτς έχει επιστρέψει στην Premier League για πρώτη φορά μετά τον υποβιβασμό της το 2002!

Ο ΜακΚένα διέψευσε κάθε προγνωστικό οδηγώντας σε δύο συνεχόμενες ανόδους την ομάδα του, πρώτα από τη League One στην Championship (2023) και εν συνεχεία από τη Β’ κατηγορία στα σαλόνια.

Η Ίπσουιτς έγινε έτσι η πέμπτη ομάδα που φτάνει με back to back προβιβασμούς στην Premier League, μετά τις Γουόφορντ (1999), Μάντσεστερ Σίτι (2000), Νόριτς (2011) και Σαουθάμπτον (2012).

Αξιοπρόσεκτο ότι τις διετίες 1999-2000 και 2011-2012 είχαμε συνεχόμενες back to back ανόδους, συνεπώς οι ομάδες που ανέβηκαν φέτος από τη League One (Πόρτσμουθ και Ντέρμπι, για την ώρα), ας το έχουν υπόψιν...





Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x