Αγγλία

Ισχυρή η υποψηφιότητα της Αγγλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2030

Ο πρόεδρος της UEFA προέβλεψε πως η μεθεπόμενη διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί σίγουρα στην Ευρώπη και το Νησί είναι το Νο1 φαβορί.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των χωρών ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδά που θα φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026, άρχισε η κουβέντα για την διοργάνωση του 2030 για την οποία η Αγγλία συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντρ Τσέφεριν εξέφρασε την πεποίθηση πως το μεθεπόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο θα λάβει χώρα σε ευρωπαϊκό έδαφος: «Το 2030 είναι σίγουρα η σειρά της Ευρώπης και οπωσδήποτε μία υποψηφιότητα με περισσότερες από μία χώρες είναι πάντα πιο δυνατή. Αλλά την ίδια στιγμή, η Αγγλία μπορεί να διοργανώσει τους αγώνες μαζί με τις υπόλοιπες χώρες του Ηνωμένου Βασιλείου».

Ο Άγγλος εκπρόσωπος στο συμβούλιο της FIFA, Ντέιβιντ Τζιλ, μοιράστηκε τον ενθουσιασμό του για ένα τέτοιο ενδεχόμενο: «Βλέπεις τα δεδομένα που υπάρχουν στην Αγγλία, ή ακόμα και στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε ό,τι αφορά τις εγκαταστάσεις. Κάποια από τα καλύτερα γήπεδα και τα καλύτερα προπονητικά κέντρα του κόσμου (είναι στην Μεγάλη Βρετανία). Οπότε, γιατί όχι; Θα είναι φανταστικό».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x