Αγγλία

Ατσάλινη Καρλάιλ επέστρεψε μετά από 9 χρόνια στη League One!

Σε έναν δραματικό τελικό στο Wembley η Καρλάιλ λύγισε την Στόκπορτ στα πέναλτι και επέστρεψε στη League One της Αγγλίας έπειτα από εννέα χρόνια απουσίας.

Έπαθε... Λούτον και επέστρεψε στη League One η Καρλάιλ! Η ομάδα του Πολ Σίμπσον μετά από έναν τρομερό τελικό στο Wembley με αντίπαλο την σκληροτράχηλη Στοκπορτ κατάφερε να επικρατήσει στα πέναλτι με 5-4 (1-1 κ.δ. και παράταση) και να επιστρέψει στην τρίτη τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου μετά το 2014!

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του τελικού ανήκε στην Καρλάιλ με τον Γκάρνερ να κάνει μια δυνατή κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ και τον Χάνκλιφ να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ διατηρώντας το 0-0.

Το Wembley πήρε φωτιά από τους οπαδούς της Καρλάιλ, όταν στο 34' ο Γκόρντον έκανε την επέλαση από τα δεξιά και γύρισε την μπάλα, η οποία κόντραρε στα πόδια του Χάσεϊ ξεγέλασε τον Χάνκλιφ και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0 που έμεινε ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Στόκπορτ πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 57' έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση, όταν ο Ράιτ πετάχτηκε στην πλάτη της άμυνας έπειτα από εκτέλεση φάουλ, όμως η κεφαλιά του έφυγε λίγο άουτ.

Oι παίκτες του Ντέιβιντ Σάλινορ ενέτειναν την πίεση τους και στο 84' μετά από φάση διαρκείας στην άμυνα της Καρλάιλ ο Ομάρι Πάτρικ πλάσαρε άψογα με συρτό σουτ ισοφαρίζοντας σε 1-1 οδηγώντας το ματς στην παράταση.

Στο επιπλέον ημίωρο οι δύο ομάδες διαφύλαξαν τα νότα τους με το 1-1 να μένει ως το τέλος και την πρόκριση να κρίνεται στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί ο Ρίντελ νικήθηκε στην δεύτερη εκτέλεση από τον Χόλι, οι παίκτες της Καρλάιλ ευστόχησαν στις επόμενες εκτελέσεις χαρίζοντας την περιπετειώδη άνοδο στην ομάδα τους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x