Αγγλία

Κερδισμένη μέσω της χασούρας η Άρσεναλ

Η Άρσεναλ αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να μη συμμετάσχει στο Champions League για πρώτη φορά μετά το μακρινό 1997, καθώς βρίσκεται πέντε πόντους πίσω από την τέταρτη θέση που οδηγεί στη διοργάνωση.

Πέρυσι, η Άρσεναλ πήρε περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ για την πορεία της μέχρι τους «16» του Champions League. Φέτος, οι «κανονιέρηδες» δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Μπάγερν Μονάχου, ενώ παράλληλα στο πρωτάθλημα η πορεία της ομάδας του Αρσέν Βενγκέρ δεν είναι και τόσο ικανοποιητική, δεδομένου, όμως, του πολύ υψηλού επιπέδου όλων των ομάδων και δη αυτών της πρώτης τετράδας, το έργο της Άρσεναλ είναι αρκετά δύσκολο.

Σε γενικές γραμμές, όμως, πρόκειται για μία ομάδα που στηρίζεται αρκετά στις οικονομικές της αποδοχές και αν δεν καταφέρει να μπει στις θέσεις που οδηγούν στο Champions League, θα έχει υποστεί ένα πολύ μεγάλο πλήγμα. Όχι μόνο γιατί θα χάσει μεγάλο μέρος των ετήσιων-πάγιων εσόδων από το 1997 και μετά, αλλά θα δυσκολευτεί να κρατήσει παίκτες, όπως οι Σάντσες, Εζίλ και όχι μόνο. Επιπροσθέτως, δε θα αποτελέσει πρώτη επιλογή για πολλούς ποδοσφαιριστές που ενδεχομένως να ήθελε να "κλείσει" το καλοκαίρι, αφού θα συμμετάσχει στο «δευτεροκλασάτο» Europa League.

Βέβαια, υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος. Πρόκειται για μία ομάδα που, αν μη τι άλλο, έχει αποκτήσει "ταβάνι" τα τελευταία χρόνια. "Ταβάνι" και στο πρωτάθλημα, αλλά και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Σε περίπτωση που η τελική κατάταξη της Premier League την οδηγούσε στο Εuropa League, τότε θα έπρεπε να σκεφτεί πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να κυνηγήσει μέχρι τέλους το τρόπαιο. Σίγουρα, οι αγγλικές ομάδες έχουν μπάτζετ που «σηκώνει» Champions League, όμως βλέποντας το παράδειγμα της φετινής Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Άρσεναλ δεν θα έπρεπε να «σνομπάρει» τη δεύτερη διοργάνωση της UEFA.

Ο κόσμος της ομάδας έχει υποστεί πολλά πλήγματα και ο φετινός αποκλεισμός με συνολικό σκορ 10-2 από την Μπάγερν Μονάχου ήταν η "σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι". Ένα ποτήρι που έχει ραγίσει στα χέρια του Αρσέν Βενγκέρ. Ο Αλσατός τεχνικός σκέφτεται πιο πολύ από ποτέ το ενδεχόμενο να αφήσει την αγαπημένη του ομάδα, προκειμένου αυτή να κάνει μία καινούργια αρχή. Αρχής γενομένης από τη νέα χρονιά.

Από τη μία, λοιπόν, η ομάδα θα υποστεί μεγάλη οικονομική και εμπορική ζημία αν δεν καταφέρει να μπει στους ομίλους τους Champions League, από την άλλη θα είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να κατακτήσει ευρωπαϊκό τίτλο μετά από πολλά χρόνια και να κάνει μία καινούργια αρχή, μέσω του Europa League.

Επιμέλεια: Νίκος Στίβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x