Κάποτε θεωρούνταν το next big thing της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και του βρετανικού ποδοσφαίρου. Πλέον, δοκιμάζει την τελευταία του ίσως ευκαιρία για την επάνοδο του στην Ptemier League.
Ο Ρέιβελ Μόρισον μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να συμμετάσχει στην προετοιμασία της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στην Πορτογαλία με στόχο να κερδίσει την εμπιστοσύνη του τεχνικού των «λεπίδων», Κρις Γουάιλντερ, για μόνιμη θέση στο ρόστερ.
Ο 26χρονος μέσος αγωνίστηκε στο σουηδικό πρωτάθλημα με την Έστερσουντ το τελευταίο εξάμηνο κι έγινε γνωστό ότι έμεινε ελεύθερος, με τη νεοφώτιστη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ να του δίνει την ευκαιρία να δείξει κατά πόσο μπορεί να επιστρέψει δριμύτερος στην Premier League.
Ο Μόρισον ξεκίνησε από την ακαδημία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, όντας εκ των πρωταγωνιστών της "φουρνιάς" που κέρδισε το Κύπελλο Αγγλίας Νέων το 2011, πλάι στον Πολ Πογκμπά και τον Τζέσι Λίνγκαρντ. Την ίδια χρονιά, όμως, ξεκίνησε η… κατηφόρα, με τον Άγγλο να κατηγορείται για εκφοβισμό μαρτύρων σε δικαστική διαμάχη μεταξύ εκείνου και της κοπέλας του, ενώ τρία χρόνια αργότερα κατηγορήθηκε ξανά για επίθεση κατά μιας πρώην του και της μητέρας της.
Με αλλεπάλληλα πρόστιμα από τις Αρχές και μπόλικο αρνητικό «ντόρο», η καριέρα του εύλογα πήρε την κατιούσα και, έπειτα από δανεισμούς σε Μπέρμιγχαμ, ΚΠΡ και Κάρντιφ για όσο βρισκόταν στη Γουέστ Χαμ (2012-2015), αποχώρησε από το «Νησί» για τη Λάτσιο.
Στους «λατσιάλι» δεν στέριωσε, μετρώντας μόλις τέσσερις συμμετοχές στα τέσσερα χρόνια της θητείας του (2015-2019), έχοντας μεσολαβήσει ο εκ νέου δανεισμός του στην ΚΠΡ το 2017 και στη μεξικανική Άτλας τη σεζόν 2017/18.
Αφήνοντας πίσω και το τελευταίο του πέρασμα από την Έστερσουντ (6 συμμετοχές), ήρθε η ώρα για τον Μόρισον να δοκιμάσει ξανά την τύχη του στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου και να αποδείξει εάν έχει αφήσει οριστικά πίσω του τα "πέτρινα" χρόνια.
Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






