Αγγλία

Σοκ για τη «νεόπλουτη» Νιούκαστλ, αποκλείστηκε από την Κέιμπριτζ - Προσπέρασε τη Γουότφορντ η Λέστερ

Βόμβα μεγατόνων στο Κύπελλο Αγγλίας από την Κέιμπριτζ, που απέκλεισε τη Νιούκαστλ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» (0-1). Άνετη πρόκριση για την κάτοχο του τροπαίου, Λέστερ, 4-1 τη Γουότφορντ.

Τεράστια έκπληξη στον 3ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας, με την απίθανη Κέιμπριτζ να πυροδοτεί βόμβα μεγατόνων αφού απέκλεισε τη «νεόπλουτη» Νιούκαστλ, την οποία νίκησε 1-0 στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ».

Το «χρυσό» γκολ για την ομάδα που αγωνίζεται στη League One πέτυχε ο Αϊρονσάιντ στο 56’. Για τις «καρακάξες» έκανε ντεμπούτο ο νεοαποκτηθείς μπακ Τρίπιερ, ωστόσο δεν ήταν αρκετός, αφού οι παίκτες του Χάουι σπατάλησαν αρκετές ευκαιρίες.



Η κάτοχος του τροπαίου, Λέστερ, ξεκίνησε την υπεράσπιση του τίτλου της πετώντας εκτός τη Γουότφορντ του Ρανιέρι, την οποία συνέτριψε 4-1 εντός έδρας.

Παρά τον διψήφιο αριθμό απουσιών, οι «αλεπούδες» ήταν καταιγιστικές και δεν άφησαν περιθώρια αμφισβήτησης στους φιλοξενούμενους. Στο 7’, οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν με πέναλτι του Τίλεμανς, ενώ διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 25’ με τον Μάντισον.

Οι «σφήκες» μείωσαν στο 27’ με εξαιρετικό τελείωμα του Ζοάο Πέδρο, ωστόσο οι παίκτες του Ρότζερς βρήκαν δύο ακόμα γκολ στο δεύτερο μέρος (54’ Μπαρνς, 85’ Ολμπράιτον) και σφράγισαν το εισιτήριο για την επόμενη φάση.



Από ‘κει και πέρα, η Μπρέντφορντ πέρασε σαν σίφουνας (1-4) από την έδρα της Πορτ Βέιλ με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Εμπεουμό, που πέτυχε χατ-τρικ (66’, 76’, 87’ πέναλτι) και καθάρισε για την ομάδα του.

Μεγάλη έκπληξη και από την Κιντερμίνστερ, η οποία αγωνίζεται στην 6η τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, αλλά δεν… πτοήθηκε και προσπέρασε το εμπόδιο της Ρέντινγκ (ομάδα Τσάμπιονσιπ), την οποία νίκησε 2-1 εντός.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 45’ με τον Πούσκας, ωστόσο οι Harriers το ανέτρεψαν στο δεύτερο ημίχρονο (69’ Όστιν, 82’ Μόργκαν-Σμιθ).

Σε μια συγκλονιστική αναμέτρηση, η Γουίγκαν επικράτησε 3-2 εντός της Μπλάκμπερν, με τον Άσγκαρντ να πετυχαίνει το νικητήριο τέρμα στο 94’ κι ενώ οι Rovers είχαν ισοφαρίσει στο 89’ με τον Αγιάλα.

Η Μπράιτον χρειάστηκε την παράταση για να περάσει από την έδρα της Γουέστ Μπρομ (1-2), με τον Μοπέ να πετυχαίνει το νικητήριο τέρμα στο 98'.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Παρασκευή 07/01

Σουίντον-Μάντσεστερ Σίτι 1-4

Σάββατο 08/01
Μπέρνλι-Χάντερσφιλντ 1-2
Μάνσφιλντ-Μίντλεσμπρο 2-3
Κόβεντρι-Ντέρμπι 1-0
Μίλγουολ-Κρίσταλ Πάλας 1-2
Χάρτλπουλ-Μπλάκπουλ 2-1
Μπρίστολ Σίτι-Φούλαμ 0-1 (παρ.)
Γουέστ Μπρομ-Μπράιτον 1-2 (παρ.)
Λέστερ-Γουότφορντ 4-1
Νιούκαστλ-Κέιμπριτζ 0-1
Μπόρχαμ-Γουίμπλεντον 2-0
Κιντερμίνστερ-Ρέντινγκ 2-1
Πορτ Βέιλ-Μπρέντφορντ 1-4
Γουίγκαν-Μπλάκμπερν 3-2
Μπάρνσλεϊ-Μπάροου 5-4 (παρ.)
Πίτερμπορο-Μπρίστολ Ρόβερς 2-1
ΚΠΡ–Ρόδεραμ 8-7 στα πέναλτι
Τσέλσι-Τσέστερφιλντ
Χαλ-Έβερτον
Σουόνσι-Σαουθάμπτον
Μπέρμιγχαμ-Πλίμουθ
Γέοβιλ-Μπόρνμουθ

Κυριακή 09/01
Τότεναμ-Μόρκαμ
Στόουκ-Λέιτον Όριεντ
Λούτον-Χάρογκεϊτ
Γουλβς-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Τσάρλτον-Νόριτς
Λίβερπουλ-Σριούσμπερι
Γουέστ Χαμ-Λιντς
Κάρντιφ-Πρέστον
Νότιγχαμ Φόρεστ-Άρσεναλ

Δευτέρα 10/01:
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Άστον Βίλα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x