Αγγλία

Ψυχάρα Λίβερπουλ, ξέρανε τη Λέστερ στο 95' και την «καθάρισε» στα πέναλτι!

Η ψυχωμένη Λίβερπουλ «επέστρεψε» από το 1-3 κόντρα στη Λέστερ, με τον Μιναμίνο να πετυχαίνει το γκολ της ισοφάρισης στο 95' και στα πέναλτι «καθάρισε» την πρόκριση για τα ημιτελικά του Carabao Cup!

Ματσάρα από τις λίγες στο «Άνφιλντ»!

Η Λέστερ έφτασε στο… παρά ένα από το να πάρει μία επική πρόκριση κόντρα στη Λίβερπουλ για τα ημιτελικά του Carabao Cup, οι ψυχωμένοι «κόκκινοι», ωστόσο… επέστρεψαν και τσέκαραν εκείνοι το «εισιτήριο» στη διαδικασία των πέναλτι!

Στο 95' το γκολ του Μιναμίνο για την ισοφάριση (3-3), με τον Ιάπωνα να γίνεται… παραλίγο μοιραίος στη «ρώσικη ρουλέτα», καθώς πέταξε το δικό του πέναλτι πάνω από την εξέδρα σχεδόν! Ο Κέλεχερ, όμως, είπε «όχι» στην προσπάθεια του Μπέρτραντ, ο Ζότα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και η ομάδα του Κλόπ είναι στους «4» με το 5-4 στα πέναλτι!

Η Λίβερπουλ, εξάλλου, είναι ανάμεσα σε Λονδρέζες, καθώς στα ημιτελικά βρίσκονται επίσης Άρσεναλ, Τσέλσι και Τότεναμ! Θα κληθεί, δε, καθώς η κλήρωση, όπως συνηθίζεται στην Αγγλία, έγινε αμέσως, να παίξει με την πρώτη, την πρώτη κιόλας εβδομάδα του νέου έτους. Τα παιχνίδια είναι διπλά, με τις ρεβάνς να είναι προγραμματισμένες για μία εβδομάδα μετά. Οι πιθανότερες ημερομηνίες των ημιτελικών είναι 4/5 και 11/12 Ιανουαρίου.

Πιο συγκεκριμένα, σε ό,τι έχει να κάνει με το παιχνίδι των «κόκκινων» με τις «αλεπούδες», ο Κλοπ έχει πραγματικά να κρατήσει από τις αλλαγές του μόνο τον Τάιλερ Μόρτον! Ο Φιρμίνο ξεκίνησε για τη Λίβερπουλ, όπως και ο Τσιμίκας, οι Σαλάχ και Μανέ έμειναν εκτός αποστολής, ο Γάλλος Κουμετιό πήρε φανέλα βασικού για πρώτη φορά στην άμυνα, ενώ έπαιξαν και οι πιτσιρικάδες Μπράντλεϊ και Γουίλιαμς.

Οι αλλαγές, ωστόσο έφεραν και… αναμπουμπούλα! Η Λέστερ, μέχρι η Λίβερπουλ να καταλάβει τι γίνεται, άνοιξε το σκορ στο 9' με τον Βάρντι, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, από λάθος του Τσιμίκα στην ανάπτυξη, οι «αλεπούδες» διπλασίασαν (13') τα τέρματά τους! Στο 19', όμως, ο Όξλεϊντ-Τσάμπερλεν μείωσε σε 1-2, για να έρθει ο «κεραυνός» του Μάντισον από τα 30 μέτρα στο 33' να «γράψει» το 1-3! Η Λέστερ ήταν καταιγιστική και η Λίβερπουλ… ψαχνόταν!

Με το πράγμα να έχει σοβαρέψει, ο Κλοπ έριξε μέσα Ντιόγκο Ζότα, Κονατέ, Μίλνερ και λίγο αργότερα και Κεϊτά, η ενέργεια του οποίου άλλαξε, τελικά, όλο το παιχνίδι. Ο Ζότα αρχικά μείωσε σε 2-3 με ωραίο διαγώνιο σουτ (68'), για να έρθει ο Μιναμίνο στις καθυστερήσεις (95') να τεζάρει τη Λέστερ, στέλνοντας τον προημιτελικό στα πέναλτι!

Εκεί, όπως είπαμε, ο Κέλεχερ απέκρουσε τα πέναλτι των Τόμας και Μπέρτραντ και η Λίβερπουλ με το 5-4 παραμένει μέσα σε όλες τις φετινές διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχει!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x