Αγγλία

Έτοιμος να σηκώσει παγκόσμιο ζήτημα ο πρόεδρος της Λιντς αν η Μπαρτσελόνα δεν πληρώσει τον Ραφίνια!

Ο ιδιοκτήτης της Λιντς, Αντρέα Ραντριτσάνι, αποκάλυψε λεπτομέρειες γύρω από τη μεταγραφή του Ραφίνια στην Μπαρτσελόνα, λέγοντας ότι θα σηκώσει παγκόσμιο ζήτημα αν δεν πληρώσουν οι Καταλανοί!

Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο ιδιοκτήτης της Λιντς Γιουνάιτεντ, Αντρέα Ραντριτσάνι, στο ''The Athletic'', με τον Ιταλό παράγοντα να είναι τρομερά ειλικρινής (σπάνιο αν μη τι άλλο, ειδικά σε αυτό το επίπεδο), δίνοντας μια εικόνα για την ομάδα του, που οι περισσότεροι αξιωματούχοι του συλλόγου θα απέφευγαν.

Όπως ήταν φυσικό, λοιπόν, ρωτήθηκε και για τη μεταγραφή του Ραφίνια, ο οποίος εντάχθηκε στην Μπαρτσελόνα αντί 58 εκατ. ευρώ συν τα μπόνους, και έδωσε ορισμένες απαντήσεις, που, σίγουρα, θα συζητηθούν.

«Η Μπαρτσελόνα δεν ήταν σε ξεκάθαρη κατάσταση, για να αγοράσει παίκτες, αλλά ψώνιζε. Ωστόσο, ξαναλέω, δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις συμφωνίες, επειδή η οικονομική της κατάσταση δεν ήταν ξεκάθαρη. Προσπαθούσαν να ''κρατήσουν'' τους παίκτες ''ζεστούς'', ενώ διόρθωναν τα προβλήματά τους», είπε αρχικά

Ο Ραντριτσάνι εξήγησε, ουσιαστικά, ότι η διαπραγμάτευση με την Μπαρτσελόνα ήταν διαφορετική σε σύγκριση με άλλες ομάδες, αλλά οι σύλλογοι διαπραγματεύονται γενικά μεταξύ τους. «Δεν μπορούσαμε να ασχοληθούμε με την Μπαρτσελόνα, καθώς δεν ήταν σε θέση να διαπραγματευτεί. Κάναμε, λοιπόν, συμφωνία με την Τσέλσι. Ο Ραφίνια ήθελε να φύγει και ήταν ανοιχτός στο να ακούσει προσφορές από την Premier League και η Τσέλσι ήταν σε ευνοϊκή θέση».

Στη συνέχεια αφηγείται πώς αυτή η μεταγραφή, τελικά, ολοκληρώθηκε, καθώς η Μπαρτσελόνα ήρθε στο προσκήνιο και πώς αντέδρασε η Λιντς.

«Η Μπαρτσελόνα επηρέασε και έπεισε τον παίκτη να περιμένει, να περιμένει και να περιμένει μέχρι να βρει τις λύσεις. Δυστυχώς, δείχνει τη δύναμη, που έχουν οι παίκτες και οι ατζέντηδές τους (σ.σ. ο Ντέκο εν προκειμένω) στο σύστημα, κάτι, το οποίο νομίζω ότι είναι υπερβολικό. Δεν το νομίζω βασικά, είναι υπερβολικό.

Ο Ντέιβιντ Όρνσταϊν, παίρνοντας συνέντευξη από τον Ραντριτσάνι, τον ρώτησε αν θα προτιμούσε να πουλήσει τον παίκτη στην Τσέλσι παρά στην Μπαρτσελόνα, ??παρότι οι «μπλε» είναι στο ίδιο πρωτάθλημα με τα «παγώνια».

«Η συμφωνία με την Τσέλσι ολοκληρώθηκε. Τα βρήκαμε! Ένιωσα ντροπή να επιστρέψω στον Τοντ Μπόελι και να του πω ότι αλλάξαμε γνώμη. Ήταν πραγματικά, για μένα, ασέβεια και όχι το σωστό, αλλά δεν είχα άλλη επιλογή», ??απάντησε.

«Αν μπορούσα, δεν θα είχα πουλήσει καθόλου τον Ραφίνια, αλλά δεν είχα άλλη επιλογή. Για εμάς ήταν πιο σημαντικό να αγοράσουμε έξι παίκτες από το να κρατήσουμε έναν τον Ραφίνια», πρόσθεσε ο Ραντριτσάνι, σε σχέση με το μικρό βάθος της ομάδας του, τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά.

Ενώ η Μπαρτσελόνα καθυστέρησε σε αυτή την «κούρσα», ο Ιταλός αποκάλυψε ότι το τελικό ποσό, που πρόσφεραν οι Καταλανοί, ήταν σχεδόν το ίδιο με την Τσέλσι.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι Άγγλοι δημοσιογράφοι ρώτησαν εάν οι «μπλαουγκράνα» θα μπορέσουν να πληρώσουν το συμφωνημένο ποσό για τον Βραζιλιάνο εξτρέμ.

Σε αυτό, ο Ραντριτσάνι αποκάλυψε ότι είχαν καθορισμένη ημερομηνία λήξης για την πληρωμή: «Θα σας πω στις 2 Σεπτεμβρίου. Αν όχι, θα έχουμε μια ''παγκόσμια υπόθεση'' σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης εναντίον της Μπαρτσελόνα».

Προηγουμένως, η ιστοσελίδα ''The Athletic'' είχε αναφέρει ότι η Μπάρτσα θα πρέπει να πληρώσει περίπου 12 εκατομμύρια ευρώ στη Λιντς εάν δεν καταβάλει τα χρήματα εντός της προθεσμίας. Έχει πολύ ενδιαφέρον, όπως καταλαβαίνετε, να δούμε πώς θα εξελιχθεί η συγκεκριμένη υπόθεση, τη στιγμή, δε, που στην Ισπανία γράφουν ότι Μπαρτσελόνα αδυνατεί να παρουσιάσει τα απαραίτητα οικονομικά στοιχεία στη La Liga, προκειμένου να δηλώσει τις μεταγραφές της για τη νέα σεζόν!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x